Ραδιοθεραπεία ξεκινά ο Ούγκο Τσάβες

Ραδιοθεραπεία για την αντιμετώπιση του καρκίνου θα ξεκινήσει τις επόμενες εβδομάδες, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες όπως δήλωσε ο ίδιος στην τελευταία του τηλεοπτική εμφάνιση από την Κούβα, όπου αναρρώνει μετά τη τελευταία επέμβαση αφαίρεσης καρκινικού ιστού από την πυελική περιοχή στην οποία υποβλήθηκε.

«Τις ερχόμενες εβδομάδες θα αρχίσουμε όπως είχε ήδη ανακοινωθεί τη φάση της

ραδιοθεραπείας», είπε ο Τσάβες, ενώ ανακοίνωσε πιστώσεις για το γεωργικό τομέα.

«Θα πρέπει να επιστρέψω τις επόμενες ημέρες, Θεού θέλοντος. Αυτή η εβδομάδα δεν θα τελειώσει χωρίς να έχω επιστρέψει στη Βενεζουέλα», είπε. Ο πρόεδρος Τσάβες πρόσθεσε πως σχεδιάζει να επιστρέψει την Κυριακή.

Ο Τσάβες πρόσθεσε ότι διαβάζει βιβλία όσο αναρρώνει και ανέφερε από μνήμης ένα απόσπασμα από έναν τόμο του μαρξιστή φιλοσόφου Ίστβαν Μέσαρος..

Στόχος της συνομιλίας του Τσάβες μέσω τηλεδιάσκεψης με στελέχη της κυβέρνησής του προφανώς αποσκοπούσε στο να δώσει την εικόνα ότι ο πρόεδρος διατηρεί τον έλεγχο παρά την ασθένειά του, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Η θεραπεία για τον καρκίνο μπορεί να αποδυναμώσει οποιονδήποτε ασθενή, αλλά ο Τσάβες διαβεβαιώνει πως αυτό δεν θα αποτελέσει εμπόδιο στη διεξαγωγή της προεκλογικής εκστρατείας εν όψει των προεδρικών εκλογών του Οκτωβρίου.

πηγή:kathimerini.gr

Keywords
Αναζητήσεις
radiotherapeia
Τυχαία Θέματα