Προανακριτική για Τέμπη: Κυβέρνηση εναντίον ετερόκλητης συμμαχίας
Σε κλίμα έντασης και με φόντο την εθνική τραγωδία των Τεμπών, εξελίσσεται η συζήτηση γύρω από την πρόταση συγκρότησης Προανακριτικής Επιτροπής που κατατέθηκε στη Βουλή με πρωτοβουλία βουλευτών της Πλεύσης Ελευθερίας, της Ελληνικής Λύσης, του κόμματος ΝΙΚΗ και του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη. Η πρόταση, που συνυπογράφεται από 32 βουλευτές και περιλαμβάνει την κατηγορία της «εσχάτης προδοσίας» κατά του Πρωθυπουργού και άλλων πολιτικών προσώπων, έχει προκαλέσει σφοδρές πολιτικές αντιδράσεις. Το Μέγαρο Μαξίμου, μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη, καταδίκασε την ενέργεια ως «χυδαία εργαλειοποίηση του πένθους» και χαρακτήρισε τη νομική βάση της πρότασης αβάσιμη. «Πρόκειται για μία απόπειρα ψηφοθηρικής εκμετάλλευσης της τραγωδίας με τον πιο απεχθή τρόπο», τόνισε χαρακτηριστικά, κάνοντας λόγο για «μαύρη σελίδα στην πολιτική ιστορία της χώρας».
Πρόταση Καρυστιανού για Προανακριτική για τα Τέμπη -Πρωτοφανείς κατηγορίες έως και για εσχάτη προδοσίαΚυβερνητικά στελέχη επισημαίνουν ότι η πρόταση δεν τεκμηριώνεται νομικά και παραγνωρίζει τη συνταγματική αρχή του φυσικού δικαστή. Υπογραμμίζουν, παράλληλα, την αντίφαση της αντιπολίτευσης, συγκρίνοντας τη στάση της στην υπόθεση του Μάτι, όπου παρότι υπήρξε καταδίκη κρατικού λειτουργού, ουδέποτε ζητήθηκε η παραπομπή του πολιτικού του προϊσταμένου. Αξιοσημείωτο είναι ότι η πρόταση βασίζεται σε κείμενο που προέρχεται από τον Σύλλογο Συγγενών Θυμάτων Τεμπών, τον οποίο εκπροσωπεί η βουλευτής Μαρία Καρυστιανού. Αν και στο κυβερνητικό στρατόπεδο αποφεύγεται η ευθεία αντιπαράθεση με τον Σύλλογο, το βάρος της κριτικής πέφτει στα κόμματα που υιοθέτησαν και προώθησαν το επίμαχο περιεχόμενο.
Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, τηρεί αποστάσεις από τη διαδικασία, επιλέγοντας να μην τοποθετηθεί προσωπικά στη Βουλή. Αντ’ αυτού, στρέφει το ενδιαφέρον του στην κοινωνική ατζέντα, δίνοντας έμφαση σε πρωτοβουλίες που αγγίζουν την καθημερινότητα των πολιτών. Την Παρασκευή, βρέθηκε στη Μαγνησία, επιθεωρώντας έργα υποδομών υγείας που χρηματοδοτήθηκαν από το Ταμείο Ανάκαμψης, ενώ παρουσίασε τη νέα υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ για την κατ’ οίκον διάθεση φαρμάκων. Παράλληλα, επισκέφθηκε το νέο Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας στο Γαλάτσι. Σε πολιτικό επίπεδο, ο Πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα κοινωνικής ανταποδοτικότητας, προαναγγέλλοντας δέσμη παροχών με στόχευση τη μεσαία τάξη. «Η υπεραπόδοση της οικονομίας θα επιστρέψει στους πολίτες που σηκώνουν το βάρος και αξίζουν ένα κράτος δίκαιο», σημείωσε, δίνοντας το στίγμα ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Η συζήτηση για την Προανακριτική, πάντως, αναμένεται να διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα σε βαρύ πολιτικό κλίμα, με την κυβέρνηση να επιμένει πως ο σεβασμός στη μνήμη των θυμάτων απαιτεί νηφαλιότητα και θεσμική σοβαρότητα, όχι νομικούς ακροβατισμούς και επικοινωνιακές κινήσεις.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Συνταξιούχοι: Ποιοι θα λάβουν την ενίσχυση των 250 ευρώ - Πότε θα γίνει η πρώτη πληρωμή
- «Είμαι ογκολόγος – Τι τρώω σε κάθε γεύμα για να προστατευτώ από τον καρκίνο»
- «Η κομμώτρια μου παρατήρησε το μελάνωμα στο κεφάλι μου και μου έσωσε τη ζωή» – Πώς έμοιαζε η ελιά της 35χρονης
- Τροχαίο στην Ποσειδώνος: Μητέρα ενός παιδιού η δημοτική υπάλληλος που έχασε τη ζωή της
- Νοσοκομείο Ευαγγελισμός: 69χρονη πέρασε 26 ώρες στα Επείγοντα - Η μαρτυρία της
- Ο Γιώργος Παπανδρέου μαζεύει σκουπίδια σε παραλία της Αίγινας
- Συντάξεις: Πόσο πρέπει να πληρώσουν μισθωτοί, επαγγελματίες, αγρότες για εξαγορά πλασματικών [πίνακες και παραδείγματα]
- Η ΤΕΝ παρέλαβε τα υπό ελληνική σημαία νεότευκτα δεξαμενόπλοια «Dr Irene Tsakos» και «Silia Τ»
- Τα εγκαίνια των γραφείων του ΚΕΠΑ στο Γαλάτσι παρουσία Μητσοτάκη, ο... αεικίνητος Γιώργος Μαρκόπουλος και το κοινωνικό πρόσωπο της κυβέρνησης
- Θεσσαλονίκη: Νεκρός ενενηντάχρονος οδηγός δίκυκλου έπειτα από σύγκρουση με αυτοκίνητο
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Attiki Press
- Άρση casus belli: Η Τουρκία απορρίπτει την απαίτηση της Ελλάδας
- Δημήτρης Χατζηχρήστος: «Ένα σύμβολο αυθεντικότητας»
- Σαν σήμερα 6 Ιουνίου: D-Day, η ημέρα που άλλαξε τον κόσμο
- Τα Drones στην Επιστημονική Έρευνα
- Μονή Σινά: Ακλόνητη η προστασία του μοναστηριού Αγίας Αικατερίνης
- Μασκ – Τραμπ: Ο Μπάνον ζητά ακύρωση συμβολαίων, έρευνες και απέλαση του μεγιστάνα
- Προανακριτική για Τέμπη: Κυβέρνηση εναντίον ετερόκλητης συμμαχίας
- Τζάνειο μετάγγιση: Διασωληνωμένη στη ΜΕΘ η 62χρονη
- Ουκρανία πόλεμος: Ο Πούτιν απάντησε στον «ιστό της αράχνης» με μαζική πυραυλική επίθεση
- Καιρός Αγίου Πνεύματος: Η πρόγνωση της ΕΜΥ
- Τελευταία Νέα Attiki Press
- Προανακριτική για Τέμπη: Κυβέρνηση εναντίον ετερόκλητης συμμαχίας
- Μονή Σινά: Ακλόνητη η προστασία του μοναστηριού Αγίας Αικατερίνης
- ΔΕΘ: Προτεραιότητα η μεσαία τάξη – Σκέψεις για μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών
- Τα Drones στην Επιστημονική Έρευνα
- Ο Παπανδρέου μάζεψε σκουπίδια από παραλία της Αίγινας
- Άρση casus belli: Η Τουρκία απορρίπτει την απαίτηση της Ελλάδας
- Μασκ – Τραμπ: Ο Μπάνον ζητά ακύρωση συμβολαίων, έρευνες και απέλαση του μεγιστάνα
- Καιρός σήμερα Παρασκευή: Η πρόγνωση της ΕΜΥ
- Ουκρανία πόλεμος: Ο Πούτιν απάντησε στον «ιστό της αράχνης» με μαζική πυραυλική επίθεση
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Ο Στιβ Μπάνον καλεί τον Τραμπ να απελάσει τον Έλον Μασκ: «Ισχυρή πεποίθηση ότι είναι παράνομος αλλοδαπός»
- Ακόμη ένα περιστατικό πτώσης σοβάδων στην Πάτρα
- «Σε συζητήσεις με την Μπράιτον ο Ουναΐ» (pic)
- Flip.gr: Πάνω από 21.000 πελάτες και 7,5 εκατ. ευρώ τζίρος στα σχεδόν δύο χρόνια παρουσίας της στην ελληνική αγορά
- ΑΑΔΕ: Αυτόματη ενημέρωση του φορολογικού μητρώου με τις μεταβολές στοιχείων των ΕΠΕ και ΙΚΕ
- ΙΕΛΚΑ: Αυξήθηκαν το Μάιο οι τιμές στα ράφια, στο 2,47% ο πληθωρισμός στα σουπερμάρκετ
- Σινά: Σε καλό κλίμα οι συζητήσεις Ελλάδας και Αιγύπτου – Αναμένεται νέα συνάντηση σε επίπεδο τεχνοκρατών
- Ραμόνα Βλαντή για Βίκυ Καγιά: Μόνο η Κουντουρά και η Κουλιανού έχουν κάνει διεθνή καριέρα