Ποζίδης: Έφυγε ο Ολυμπιονίκης – Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του

Ποζίδης: Ο ξαφνικός θάνατος του Ολυμπιονίκη Γιώργου Ποζίδη βύθισε στο πένθος τον ελληνικό αθλητισμό και ειδικότερα την οικογένεια της πάλης. Ο 6ος Ολυμπιονίκης στο Λος Άντζελες προδόθηκε από την καρδιά του, καθώς υπέστη ανακοπή την Πέμπτη. Σύμφωνα με πληροφορίες του voria.gr, ο Γιώργος Ποζίδης βρισκόταν με παρέα σε ταβέρνα στην Επανωμή Θεσσαλονίκης, όταν αισθάνθηκε ξαφνικά αδιαθεσία… Τότε, κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ

στο σημείο προκειμένου να παράσχει τις πρώτες βοήθειες.

Οι διασώστες έφτασαν εκεί, ωστόσο ο Γιώργος Ποζίδης είχε εκπνεύσει. Αμέσως μετά μεταφέρθηκε με το ασθενοφόρο στο νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου». Παράλληλα, με βάση τις πληροφορίες του e-pontos.gr, το βράδυ της Παρασκευής 2 Αυγούστου, στις 9:00 μ.μ. θα εκτεθεί σε προσκύνημα η σορός του Πόντιου Ολυμπιονίκη στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας στη Θεσσαλονίκη και η νεκρώσιμος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί στις 12:00 μ.μ., το Σάββατο 3 Αυγούστου.

Ποζίδης: Η καριέρα του «τίμιου γίγαντα»

Τον αποκαλούσαν «τίμιο γίγαντα», διότι ήταν ένας άνθρωπος ειλικρινής, με υψηλές ηθικές αξίες. Ο Γιώργος Ποζίδης είχε γεννηθεί το 1956 στη Μαυροπηγή Κοζάνης. Ο ίδιος, από πολύ μικρή ηλικία αποφάσισε να ασχοληθεί με τον αθλητισμό, έχοντας ως επιθυμία να ασχοληθεί ενεργά με την πυγμαχία. Στις εγκαταστάσεις της ΧΑΝΘ όπου ξεκίνησε να αθλείται ο τότε προπονητής του τον έπεισε πως ήταν κατάλληλος για την πάλη κι έτσι τα σχέδιά του άλλαξαν. Η σκληρή προπόνηση, το πείσμα και το ταλέντο του τον οδήγησαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Μόσχας το 1980 αλλά και του Λος Άντζελες το 1984 όπου κατέκτησε την 6η θέση. Στην καριέρα του στο άθλημα είχε καταφέρει πολλές διακρίσεις και απέσπασε μετάλλια σε ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα.

Ειδικότερα κατά τη διάρκεια της καριέρας του είχε κατακτήσει δύο χάλκινα μετάλλια σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (1981, 1984), ένα χρυσό και ένα ασημένιο μετάλλια από παγκόσμια στρατιωτικά πρωταθλήματα (SISM) ενώ στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 1983 είχε έρθει 4ος. Είχε παραστεί ως προπονητής εθνικής ομάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1988, 1992, 1996). Υπηρετούσε στην Ελληνική Αστυνομία.

Διετέλεσε πρόεδρος στην Ελληνική Ομοσπονδία Φιλάθλων Πάλης από το 2003 έως το 2004. Δήλωνε υπερήφανος για την ποντιακή καταγωγή του, ενώ λάτρευε τα ποντιακά γλέντια. Μετά τον αθλητισμό, στράφηκε στην επιχειρηματικότητα, ως ιδιοκτήτης νυχτερινών κέντρων. Είχε δύο γιούς, το Θεόδωρο και το Μιχάλη, και μία κόρη, την Ευμορφίλη.

Ποζίδης: Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας

Με βαθιά θλίψη πληροφορηθήκαμε την απώλεια του Ολυμπιονίκη και Επίτιμου μέλους του Σωματείου μας Γιώργου Ποζίδη. Η συμβολή του ανθρώπου αυτού στις ενέργειες διάσωσης της Εθνικής Βιβλιοθήκης Αργυρουπόλεως υπήρξε καθοριστική και η συνεχής στήριξή του στις προσπάθειες της Λέσχης, ήταν πολύτιμη. Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Νάουσας – Εθνικής Βιβλιοθήκης Αργυρουπόλεως «Ο Κυριακίδης» εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του.

Ποζίδης: Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για τον αδόκητο χαμό του Γιώργο Ποζίδη, ενός εξαίρετου Ολυμπιονίκη αθλητή της Ελληνορωμαϊκής Πάλης, με μεγάλες διακρίσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, ο οποίος τίμησε την ποντιακή του καταγωγή και εργάστηκε όσο κανείς για την ενότητα του οργανωμένου ποντιακού χώρου. Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Αιωνία του η Μνήμη.

Ποζίδης: Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

«Θλίψη για την αιφνίδια απώλεια του Γιώργου Ποζίδη. Ο γίγαντας της ελληνορωμαικης μας χάρισε πολλές και έντονες εθνικές στιγμές. Η πάλη και ο αθλητισμός μας είναι φτωχότεροι.Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του», έγραψε στο Twitter ο κ. Αυγενάκης.

Ποζίδης: Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών για τον αφνίδιο θάνατο του Γιώργου Ποζίδη. Ο Ολυμπιονίκης της ελληνορωμαϊκής πάλης και πρώην πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης έφυγε ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία 63 ετών, από ανακοπή καρδιάς.

Η ανακοίνωση: «Δυστυχώς η φετινή 1η Αυγούστου έμελλε να γεμίσει θλίψη το Ολυμπιακό Κίνημα. Ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών εκφράζει την βαθιά του οδύνη για τον αιφνίδιο θάνατο του Ολυμπιονίκη της Πάλης Γιώργου Ποζίδη (6ος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες) σε ηλικία 63 ετών. Ο αγαπητός μας συνάδελφος είχε παραστεί και ως προπονητής της Εθνικής Ομάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1988, του 1992 και του 1996, ενώ διατέλεσε και Πρόεδρος στην Ελληνική Ομοσπονδία Φιλάθλων Πάλης από το 2003 έως το 2004. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει…».

Ποζίδης: Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος εκφράζουν την θλίψη τους για τον ξαφνικό θάνατο του Έλληνα Ολυμπιονίκη Γιώργου Ποζίδη που τόσο άδικα έφυγε από κοντά μας. Ο Γιώργος Ποζίδης τίμησε την ποντιακή καταγωγή του, τίμησε τον αθλητισμό και ειδικά την Ελληνορωμαϊκή πάλη, πάνω από όλα όμως τίμησε την Ελλάδα. Αντιπροσωπεία της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος θα παραστεί στην κηδεία του και θα καταθέσει στεφάνι στη σωρό του. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Καλό Παράδεισο.

Keywords
Τυχαία Θέματα