Πώς σταματάει ο καβγάς: Υπάρχει τρόπος να έχετε μια όμορφη σχέση

Γύρω σας θα υπάρχουν πολλά ζευγάρια που αν κάποτε έκαναν κοινά όνειρα, καταλήγουν στο χωρισμό, ενώ υπάρχουν κι εκείνες οι ερωτικές σχέσεις που κάνουν τους ανθρώπους να λάμπουν από πραγματική ευτυχία, ίσως και για πάντα. Ωστόσο, ακόμα και αυτή η δεύτερη κατηγορία των ζευγαριών δεν συνεπάγεται πως τα πάντα είναι τέλεια κατά τη διάρκεια των χρόνων που πορεύονται μαζί. Σύμφωνα με τον Φράνκλιν Πότερ, ειδικό στον τομέα των ερωτικών σχέσεων, ένας καβγάς αποδεικνύεται συχνά πως γίνεται για καλό σκοπό.

Και αυτό γιατί στις υγιείς σχέσεις, τα ζευγάρια αντιμετωπίζουν τις διαφωνίες τους με τρόπο που

ενισχύει ακόμα περισσότερο το δεσμό τους, παρά τους βλάπτει. Υπό τους όρους της αγάπης, της κατανόησης και του σεβασμού τα ζευγάρια μαθαίνουν να μην διογκώνουν τα θέματα για τα οποία αντιδρούν ή διαφωνούν. Ο Πότερ παρουσιάζει παρακάτω τρία βασικά ζητήματα που πυροδοτούν τις εντάσεις και στις καλύτερες σχέσεις, ενώ σημειώνει και τους τρόπους με τους οποίους αυτές μπορούν να κατευναστούν.

Τα χρήματα

Οι διαμάχες γύρω από αυτό το θέμα συνδέονται βαθιά με τα συναισθήματα, λέει ο Πότερ, κάποια από τα οποία μπορεί να προκαλούνται και από εμπειρίες του παρελθόντος. Αντί να χαρακτηρίσετε το σύντροφο σας «τσιγκούνη» προσπαθήστε να μάθετε τους λόγους για τους οποίους αντιδράει έτσι και δείξτε ότι δέχεστε την άποψη του.

Η σεξουαλική ζωή

Ενα ακόμα ζήτημα που απασχολεί τα ζευγάρια είναι η ασυμφωνία στη λίμπιντο και τις σεξουαλικές σας ανάγκες. Αρκετοί άνθρωποι βέβαια αποφεύγουν να το συζητήσουν μέχρι αυτό να πάρει τη μορφή προβλήματος με μεγάλες διαστάσεις, κάτι που είναι λάθος. Αντιθέτως, όταν κανείς εκφράζει τις σκέψεις του, δείχνει πως θέλει να επικοινωνήσει και να βρει λύση. Τα ευτυχισμένα ζευγάρια δεν χρησιμοποιούν τις λέξεις «ποτέ» και «πάντα» όταν θέλουν να αντιμετωπίσουν αυτό το θέμα, γιατί αποτελούν δυνητικά εμπόδια στην καλή επικοινωνία.

Η φθορά του χρόνου που αφιερώνετε ο ένας στον άλλο

Το ζευγάρι έχει ανάγκη από ποιοτικό χρόνο. Αυτός συμβάλει στην ανανέωση, τη χαρά, την οικειότητα, την επικοινωνία, τη χαλάρωση και τον έρωτα. Ωστόσο, συχνά αυτός ο χρόνος γνωρίζει φθορά, αφού οι υποχρεώσεις της καθημερινότητας σας κάνουν να ασχολείστε, ακόμα κι εκείνη τη στιγμή που βρίσκεστε αγκαλιά, με άλλες δραστηριότητες, είτε αυτές αφορούν τη δουλειά σας είτε όχι. Κάτι τέτοιο δημιουργεί το αίσθημα της απόρριψης και φέρνει στενοχώρια, παράπονα και καυγάδες. Αν σας συμβεί ξανά, προτιμήστε να αφήσετε το κινητό σας για λίγο στην άκρη, ασχοληθείτε με το σύντροφο σας και ζητήστε να μιλήσετε για το θέμα αυτό αργότερα, ώστε να λυθεί η παρεξήγηση μεταξύ σας.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πώς, Υπάρχει,pos, yparchei