Πώς να πλύνω τη δερματίνη: Ο σωστός τρόπος καθρισμού της

Μπορεί η δερματίνη να μη χρειάζεται τόση προσοχή όση το αυθεντικό δέρμα στην απομάκρυνση λεκέδων και το πλύσιμο, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι μπορείτε να την “πετάξετε” μέσα στο πλυντήριο και να θεωρήσετε ότι έχετε τελειώσει τη διαδικασία καθαρισμού. Θέλει και το ψεύτικο δέρμα τον ιδιαίτερο χειρισμό του στη διαδικασία καθαριότητας, γιατί μπορεί πολύ εύκολα να φθαρεί. Δείτε παρακάτω πώς να καθαρίσετε σωστά τα αντικείμενα που είναι φτιαγμένα από δερματίνη.

Για αρχή, σε περίπτωση που πέσει λεκές στον

καναπές σας ή σε κάποιο δερμάτινο ρούχο, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να μη τον αφήσετε να εξαπλωθεί. Τοποθετήστε πάνω στο σημείο πετσέτες ώστε να απορροφήσουν όσο περισσότερο γίνεται τα υγρά. με αυτό τον τρόπο θα γλιτώσετε αρκετά λεπτά από τ καθάρισμα.

Φτιάξτε ένα αυτοσχέδιο απορρυπαντικό

Σε μπουκάλι τύπου σπρέι, ρίξτε νερό και αναμείξτε με ένα κλασικό απορρυπαντικό πιάτων. Βάλτε χλιαρό νερό μέχρι τη μέση και προσθέστε απορρυπαντικό ώστε να δημιουργηθεί καλή σαπουνάδα. Ανακινήστε καλά για να δημιουργηθούν μπουρμπουλήθρες στο μείγμα σας.

Πώς θα καθαρίσετε

Σε ένα βαμβακερό πανί βάλτε λίγο από το μείγμα ώστε να βραχεί. Προσέξτε να μην “ποτίσει”. Καθαρίστε το λεκέ με επιμονή και χωρίς να τρίβετε μανιωδώς πάνω στη δερματίνη. Αυτό το ύφασμα καθαρίζει εύκολα αλλά θέλει υπομονή και επιμονή. Προσέξτε να μην ρίξετε πολύ νερό πάνω στη δερματίνη γιατί το νερό θα εισχωρήσει στο ύφασμα και θα καταστρέψει το έπιπλο ή το ρούχο σας.

Έξτρα συμβουλή

Αν ο λεκές καλύπτει μια μεγάλη επιφάνεια τότε μην καθαρίσετε ολόκληρη την επιφάνεια κατευθείαν. Χωρίστε το λεκέ σε μικρότερες επιφάνειες και δουλέψτε χωριστά την κάθε επιφάνεια για καλύτερο αποτέλεσμα.

Για ρούχα

Σε περίπτωση που λεκιάσει το ρούχο σας όταν απουσιάζετε από το σπίτι, η καλύτερη λύση είναι… τα μωρομάντηλα! Μερικά μωρομάντηλα στην τσάντα είναι από τα top της λίστας των πραγμάτων που πρέπει να έχετε μαζί, γιατί είναι πολύ αποτελεσματικά πάνω σε δερματίνη, δέρμα αλλά και οτιδήποτε άλλο δεν είναι βαμβακερό.

Keywords
Τυχαία Θέματα