Πώς να μακρύνω τα μαλλιά μου: Όλες οι κινήσεις που πρέπει να κάνεις

Πώς να μακρύνω τα μαλλιά μου: Ψάχνοντας απαντήσεις στο ερώτημα «πώς θα μακρύνουν πιο γρήγορα τα μαλλιά μου» διαπιστώσαμε πως είναι μία από τις πιο hot ερωτήσεις στο Internet. Σύφωνα μετην τριχολόγο Anabel Kingsley αν θέλεις να ξέρεις τι συμβαίνει πραγματικά με τα μαλλιά σου είναι σημαντικό να καταλάβεις πώς λειτουργεί ο κύκλος της ζωής τους. «Υπάρχουν τρία στάδια στον κύκλο ανάπτυξης των μαλλιών, η αναγενής (η φάση της ανάπτυξης), η καταγενής (μια ενδιάμεση φάση) και η τελογενής (μια μικρή περίοδος αδράνειας)» εξηγεί η Kingsley.

Κατά τη διάρκεια της αναγενούς φάσης, που

τυπικά διαρκεί από τρία έως πέντε χρόνια, κάθε τρίχα μεγαλώνει κατά μέσο όρο λίγο πάνω από ένα εκατοστό το μήνα. Οπότε σε ένα χρόνο θα μεγαλώσει περίπου 15-16 εκατοστά και στο πλήρες μήκος τους φτάνουν ανάμεσα στα 45 με 75 εκατοστά. Ενδιαφέρον στοιχείο: Τα μαλλιά των Ασιατών έχουν μεγαλύτερο αναγενή κύκλο που φτάνει έως και τα επτά χρόνια, κάτι που εξηγεί γιατί μερικές Ασιάτισσες μπορούν να έχουν μαλλιά έως και ένα μέτρο μακριά!

Πώς θα μακρύνουν τα μαλλιά σου;

Δυστυχώς, δεν υπάρχει μαγικό φίλτρο! Υπάρχουν όμως διάφορα πράγματα που μπορείς να κάνεις για να αποκτήσεις πιο γρήγορα υγιή, μακρύτερα και πιο δυνατά μαλλιά. «Η υγεία του δέρματος του κρανίου είναι ζωτική για την υγεία των μαλλιών σου και ένα καθαρό δέρμα στο κεφάλι συμβάλει στην υγιή ανάπτυξη των μαλλιών σου» εξηγεί η Kingsley.

«Για να έχουν τα μαλλιά σου το καλύτερο “περιβάλλον” να λούζεσαι τακτικά και να χρησιμοποιείς καθημερινά ένα τονωτικό προϊόν για το δέρμα του κρανίου συν ειδική μάσκα μία φορά την εβδομάδα. Τα σπρέι πρωτεΐνης που για πύκνωση και ενδυνάμωση μπορεί επίσης να βοηθήσουν. Προσθέτουν άμεσα όγκο στα μαλλιά αλλά με τον καιρό ενδυναμώνουν τα μαλλιά και μειώνονται οι απώλειες από το σπάσιμο των τριχών».

Ο ρόλος της διατροφής

Όπως και στο δέρμα, έτσι και στα μαλλιά, η ομορφιά ξεκινάει από μέσα! Αυτό σημαίνει πως μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή, με άφθονη πρωτεΐνη και μερικά έξυπνα σνακ, θα σε βοηθήσουν να φτάσεις πιο γρήγορα στο στόχο για μαλλιά σαν της Ραπουνζέλ!

«Η διατροφή παίζει πολύ σημαντικό ρόλο αν θέλεις να διατηρήσεις μακριά ή να μακρύνεις τα μαλλιά σου» επιβεβαιώνει η Kingsley. «Τα μαλλιά αποτελούνται κυρίως από πρωτεΐνη, οπότε αυτό είναι ίσως το πιο σημαντικό θρεπτικό συστατικό προκειμένου να αναπτυχθούν. Προσπάθησε να τρως τουλάχιστον 120 γρ. “πλήρους πρωτεΐνης” στο πρωινό και το γεύμα, τις ώρες που τα κύτταρα των μαλλιών σου είναι στην πιο δραστήρια φάση τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα