Πως να καθαρίσω το πληκτρολόγιο του λάπτοπ: 3 εύκολοι τρόποι

Στο πληκτρολόγιο του λάπτοπ μαζεύονται συχνά ψίχουλα, σκόνη και λεκέδες καφέ, μιας και περνάμε πολλές ώρες της μέρας μας μπροστά σε αυτό. Θα συμφωνείτε ότι είναι και μια από τις επιφάνειες του σπιτιού που αγγίζουμε πιο πολύ. Ειδικά αυτή την περίοδο που η προσωπική υγιεινή είναι το παν, πρέπει να καθαρίζουμε και τις επιφάνειες που ακουμπάμε περισσότερο, αφού είναι εστίες μικροβίων. Μην αναρωτιέστε πια «πώς να καθαρίσω το πληκτρολόγιο του λάπτοπ». Ο καθαρισμός του πληκτρολογίου μπορεί να γίνει με ένα νωπό χαρτομάντιλο και λίγο ασφαλές καθαριστικό.

Απλώστε το στα πλήκτρα και τη βάση του πληκτρολογίου και βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε αφήσει σταγόνες υγρασίας, καθώς αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει ζημιά. Αν δυσκολεύεστε να φτάσετε ανάμεσα στα πλήκτρα, χρησιμοποιήστε έναν συμπιεστή αέρα ή μια μπατονέτα για να καθαρίσετε τα δύσκολα σημεία. Και αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να καθαρίσετε τα κουμπιά του ποντικιού και τα πλήκτρα του πληκτρολογίου από τη βρωμιά χωρίς να τα αποσυναρμολογήσετε.

Πως να καθαρίσω το πληκτρολόγιο του λάπτοπ

Ακόμα, έχουμε επιπλέον τρόπους για να απαλλαγείτε από την ενοχλητική σκόνη. Αναμείξτε ίσες αναλογίες νερό και λευκό ξύδι, και μουσκέψτε ένα πανάκι από μικροΐνες με το διάλυμα.
Πάρτε ένα λεπτό εργαλείο, όπως ένα μαχαίρι για ψωμί ή ένα χάρακα, και στη συνέχεια κλείστε την μία άκρη με το πανάκι. Αφαιρέστε τη βρωμιά κάτω από τα πλήκτρα. Σκουπιδάκια και σκόνη στο πληκτρολόγιο μπορούν εύκολα να αφαιρεθούν χρησιμοποιώντας ένα συμβατικό σεσουάρ μαλλιών. Με το πιστολάκι μαλλιών μπορείτε επίσης να φυσήξετε τη σκόνη από τη μονάδα του συστήματος:

Απενεργοποιήστε τον υπολογιστή και αποσυνδέστε τα καλώδια.Αφαιρέστε τα πλευρικά προστατευτικά της μονάδας με ένα κατσαβίδι.Φυσήξτε τη μονάδα αποκλειστικά στη λειτουργία του ψυχρού αέρα.

Για να αφαιρέσουμε τη σκόνη από την οθόνη του υπολογιστή συχνά χρησιμοποιούμε χαρτοπετσέτες ή τραχιές πετσέτες, αλλά σε αυτή την περίπτωση αρκετά χνούδια μένουν στην οθόνη ή περνάνε μέσα από το πληκτρολόγιο. Ακόμα χειρότερα, μπορούν να δημιουργηθούν μικρές γρατσουνιές στην οθόνη. Καθαρίστε την οθόνη σας μόνο με πανάκι από μικροΐνες! Αυτό το ύφασμα δεν αφήνει ίνες, και είναι αρκετά μαλακό για να γρατσουνίσει την επιφάνεια της οθόνης.

Keywords
Τυχαία Θέματα