Πόρτο Χέλι: Αυτός είναι ο χειριστής του σκάφους – Τι είπε ο δικηγόρος του

Πόρτο Χέλι: Για πρώτη φορά έρχονται στο φως της δημοσιότητας φωτογραφίες του Γάλλου χειριστή του ταχύπλοου που “σκόρπισε” τον θάνατο στο Πόρτο Χέλι, ύστερα από τη μοιραία σύγκρουση του φουσκωτού του σκάφους με βάρκα, στην οποία επέβαιναν τρία αδέλφια.

Ο 44χρονος χειριστής του ταχύπλοου οδηγήθηκε στις 1:30 το μεσημέρι της Κυριακής 11 Αυγούστου στην εισαγγελία Ναυπλίου, παρουσία του συνηγόρου του. Zήτησε και έλαβε 24ωρη προθεσμία προκειμένου να ετοιμάσει την απολογία του. Σημειώνεται ότι ύστερα από τη σύγκρουση

του σκάφους του με μικρό αλιευτικό στη θαλάσσια περιοχή Θύνι Αργολίδας, στο Πόρτο Χέλι, το βράδυ της Παρασκευής 9 Αυγούστου, έχασαν τις ζωές τους δύο άνδρες. Παράλληλα, η αδελφή των νεκρών, τραυματίστηκε σοβαρά και δίνει μάχη στο νοσοκομείο.

Πόρτο Χέλι: Βαριές κατηγορίες

Η αντιεισαγγελέας πλημμελειοδικών Ναυπλίου απήγγειλε στον 44χρονο Γάλλο κατηγορίες για διπλή ανθρωποκτονία εξ αμελείας, πρόκληση σωματικών βλαβών από αμέλεια και διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών, η τελευταία κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος.

Οι φωτογραφίες του 44χρονου κατά την ώρα άφιξής του στην εισαγγελία

Σύμφωνα με τον συνήγορο του Γάλλου κτηματομεσίτη, τον δικηγόρο Νίκο Εμμανουηλίδη, ο 44χρονος “θα συμπράξει με κάθε τρόπο σε οτιδήποτε του ζητηθεί” από την πλευρά των Αρχών.Πόρτο Χέλι: Τι είπε ο χειριστής στην εισαγγελία

Σύμφωνα με πληροφορίες από το argolikeseidhseis.gr, ο 44χρονος φέρεται να ισχυρίστηκε, ότι όχι μόνο δεν διέφυγε μετά το δυστύχημα, αλλά ότι βοήθησε, προκειμένου να εντοπιστεί η μία σορός. Όπως είπε, έπεσε στη θάλασσα πολλές φορές, για να εντοπίσει και τα υπόλοιπα άτομα, που είχαν χτυπηθεί. Δικαιολόγησε δε το γεγονός, ότι δεν παρουσιάστηκε άμεσα στις λιμενικές αρχές, λέγοντας ότι τραυματίστηκε και μόλις έφτασε στην ακτή, πήγε να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Επιμένει για τον φωτισμό

Ο χειριστής επέμεινε ότι δεν έτρεχε όταν προκλήθηκε η τραγωδία στο Πόρτο Χέλι, ενώ επανέλαβε και τον ισχυρισμό του ότι το αλιευτικό δεν είχε φωτισμό. Όμως, σύμφωνα με μαρτυρίες καπετάνιων που επικαλείται η ΕΡΤ, τόσο τη συγκεκριμένη ημέρα όσο και σε άλλες περιπτώσεις ο 44χρονος είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα με το θηριώδες φουσκωτό.

Oι δηλώσεις του δικηγόρου του χειριστή
Keywords
Τυχαία Θέματα