Πόρος – ελικόπτερο: Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση μετά την τραγική πτώση

Πόρος – ελικόπτερο: Σχεδόν δύο ημέρες χωρίς ηλεκτροδότηση έμειναν περιοχές του Πόρου, μετά την τραγωδία με την πτώση του ελικοπτέρου σε καλώδια της ΔΕΗ, συνέπεια της οποίας ήταν να χάσουν τη ζωή τους ο πιλότος και δύο Ρώσοι επιβαίνοντες. Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης γράφει ότι αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση σε όλο το νησί.  «Μόλις

τώρα αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση όλου του νησιού. Αν υπάρχουν λίγες περιοχές που ακόμα δεν έχουν ρεύμα, θα επανέλθει άμεσα. Ελπίζω ότι δεν θα υπάρχουν αλλά προβλήματα. Περισσότερα αύριο», ανέφερε ο Δήμαρχος Πόρου.

Ανακοίνωση και από τον ΔΕΔΔΗΕ: Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοινώνει ότι πριν από λίγη ώρα επανηλεκτροδοτήθηκε ολόκληρο το νησί του Πόρου, μετά τις εντατικές προσπάθειες των συνεργείων του για την πλήρη αποκατάσταση των εκτεταμένων ζημιών που προκλήθηκαν από το τραγικό δυστύχημα στην εναέρια γραμμή. Τα Ηλεκτροπαραγωγά Ζεύγη που μεταφέρθηκαν στο νησί κάλυψαν καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας περισσότερο από το 70% των φορτίων του νησιού, ενώ οι συντονισμένες και αποτελεσματικές εργασίες των συνεργείων της Εταιρίας είχαν ως αποτέλεσμα την αποκατάσταση των ζημιών και στους τρεις αγωγούς της εναέριας γραμμής μεταφοράς Μέσης Τάσης που τροφοδοτεί το νησί. Ο ΔΕΔΔΗΕ εκφράζει για μια ακόμη φορά τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων του δυστυχήματος.

Πόρος – ελικόπτερο: Είχαν προειδοποιήσει για τα καλώδια της ΔΕΗ

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αρχών για την τραγωδία που σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Πόρου και Γαλατά. Γύρω στις 4:00 το απόγευμα της Τρίτης, ένα ιδιωτικό ελικόπτερο, τύπου Agusta A109, κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρία άτομα. Ο χειριστής και δύο Ρώσοι υπήκοοι.

Το επικρατέστερο σενάριο που εξετάζεται -σύμφωνα τουλάχιστον και με τις μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων- είναι αυτό της μηχανικής βλάβης. Κάτοικοι της περιοχής υποστήριξαν ότι το ελικόπτερο προσπάθησε να απογειωθεί πάνω από μία φορά, ενώ όταν τα κατάφερε και πήρε λίγο ύψος προσέκρουσε στα καλώδια της ΔΕΗ με αποτέλεσμα να εκραγεί. Άλλοι πάλι αναφέρουν αναφέρει ότι το ελικόπτερο επιχείρησε να επιστρέψει στο ελικοδρόμιο και τότε έπεσε πάνω στα καλώδια της ΔΕΗ.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, τις απαντήσεις θα κληθεί να δώσει η έρευνα που θα κάνει η Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων, τα αποτελέσματα της οποίας θα μεταβιβαστούν προς εκτίμηση και αξιολόγηση στην Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας.

Πόρος – ελικόπτερο: Αναζητούνται τα αίτια της τραγωδίαςΠόρος – ελικόπτερο: Νέες αποκαλύψεις – καταγγελίες

Την ίδια ώρα, καταγγελίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας που αφορούν τόσο στο ελικοδρόμιο του Γαλατά, από όπου απογειώθηκε το μοιραίο ελικόπτερο, όσο και στα καλώδια της ΔΕΗ που βρίσκονται στην περιοχή.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», ήδη από τον Μάιο του 2018 είχε εντοπιστεί η επικινδυνότητα των καλωδίων που συνδέουν την Πελοπόννησο με τον Πόρο.

Θεωρώντας ότι τα καλώδια που βρίσκονται σε ύψος 80 – 100 μέτρων συνιστούν κίνδυνο τόσο κατά την προσέγγιση όσο και κατά την αποχώρηση ελικοπτέρων από τον Γαλατά, σύμφωνα με πληροφορίες, τον Μάιο του 2018 ο τότε πρόεδρος της Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων, Αθανάσιος Μπίνης, ζητούσε με έγγραφό του προς τους αρμόδιους φορείς την τοποθέτηση στα καλώδια ειδικών ανακλαστήρων, ώστε να προειδοποιούνται οι πιλότοι.

Είχε προηγηθεί αυτοψία των επιθεωρητών στην περιοχή και είχε προκριθεί το μέτρο των ανακλαστήρων, καθώς η υποβρυχιοποίηση των καλωδίων είναι πολυδάπανη και χρονοβόρα.

Ο ΔΕΔΔΗΕ πάντως, όπως αναφέρουν «ΤΑ ΝΕΑ», υποστηρίζει ότι ποτέ δεν έγινε αποδέκτης τέτοιου αιτήματος.

Πόρος – ελικόπτερο: Περιμέναμε πότε θα συμβεί

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ, ο πρόεδρος των χειριστών της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, τόνισε για το δυστύχημα ότι «ήταν στον προθάλαμο» και απλά περιμέναμε πότε θα συμβεί, ενώ υπογράμμισε την «μικρή απόσταση ανάμεσα στο ελικοδρόμιο και τα καλώδια».

Keywords
Τυχαία Θέματα