«Πόλεμος» Σύρων-Αφγανών στον Πειραιά με 8 τραυματίες (video)

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε το λιμάνι του Πειραιά όταν συνεπλάκησαν μεταξύ τους νεαροί Αφγανοί και Σύροι πρόσφυγες με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι.

Συμπλοκές και πετροπόλεμος

Τα επεισόδια ξέσπασαν χθες το βράδυ, περίπου στις 10:30, στην πύλη Ε-2 ενώ στη συνέχεια επεκτάθηκαν και στην Ε-1.

Ο πετροπόλεμος που ακολούθησε προκάλεσε τη θραύση υαλοπινάκων στον επιβατικό σταθμό της πύλης Ε-1, ενώ υπήρχαν και πολλοί αναποδογυρισμένοι

κάδοι στον προαύλιο χώρο.

Σύμφωνα με πηγές του Αθηναϊκού πρακτορείου, τα αίματα άναψαν μετά το πείραγμα Αφγανού σε γυναίκα πρόσφυγα από τη Συρία.

Οι ομοεθνείς του άνδρα από τη Συρία πήγαν να του ζητήσουν τον λόγο και μετά τις φραστικές αντεγκλήσεις άρχισαν τα επεισόδια.

Σε Ειδομένη μετατρέπεται Πειραιάς

Αυτή την ώρα τα πνεύματα έχουν ηρεμήσει ενώ όλη τη νύχτα παρέμειναν στην περιοχή άνδρες των ΜΑΤ, του κεντρικού λιμεναρχείου Πειραιά και των ειδικών αποστολών του Λιμενικού Σώματος προκειμένου να μην επαναληφθούν τα επεισόδια.

Για την κατάσταση ενημερώθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας ενώ στο «πεδίο της μάχης» πήγαν ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος αντιναύαρχος Σταμάτιος Ράπτης και ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Ναυτιλίας Γιάννης Θεοτοκάς.

Η κατάσταση στο πρώτο λιμάνι της χώρας είναι εκρηκτική καθώς ο αριθμός των μεταναστών και προσφύγων που το έχουν μετατρέψει σε προσωρινό σπίτι τους ανέρχεται πλέον στα 5.800 άτομα.

Το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής προχώρησε στην εκτύπωση ενημερωτικών φυλλαδίων με σκοπό να μοιραστούν τα επόμενα εικοσιτετράωρα στους πρόσφυγες και μετανάστες που διαμένουν στο λιμάνι του Πειραιά.

Σε αυτά θα αναλύονται οι λόγοι για τους οποίους χρειάζεται να μεταφερθούν στα κέντρα προσωρινής φιλοξενίας.

Η μετακίνηση προσφύγων και μεταναστών φέρεται να έχει σταματήσει γιατί ο πρόσθετος χώρος που παραχωρήθηκεστον Ελαιώνα δεν είναι έτοιμος ενώ ανάλογη είναι η κατάσταση και στην Κυλλήνη.

Όταν οι υπεύθυνοι δώσουν την εντολή αναμένεται να μετακινηθούν Σύροι πρόσφυγες στην Κυλλήνη και 700 Αφγανοί στον Ελαιώνα.

Σήμερα το πρωί έφτασε στο λιμάνι του Πειραιά το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «blue star 1″ με επτά μετανάστες και πρόσφυγες από Χίο και Μυτιλήνη ενώ αναμένεται και το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Διαγόρας» από τα Δωδεκάνησα με έναν μόνο πρόσφυγα.

Keywords
Τυχαία Θέματα