Πομπέο: Απίστευτη δήλωση

Πομπέο: Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο προχώρησε σε μια δήλωση για την Τουρκία, που δεν ήταν αναμενόμενη, ιδιαίτερα μετά την υποχωρητική στάση των ΗΠΑ έναντι του Ερντογάν. Συγκεκριμένα, ο Μάικ Πομπέο δήλωσε πως ο Ντόναλντ Τραμπ είναι έτοιμος ακόμη και για στρατιωτική δράση κατά της Τουρκίας -σε περίπτωση που κάτι τέτοιο απαιτηθεί. Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC,

ο Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε αυτολεξεί: «Προτιμάμε την ειρήνη από τον πόλεμο, αλλά σε περίπτωση που απαιτηθεί στρατιωτική δράση, να γνωρίζεται ότι ο πρόεδρος Τραμπ είναι έτοιμος να προχωρήσει…».

Πρέπει να σημειωθεί ο ιδιαίτερος συμβολισμός των συγκεκριμένων δηλώσεων, καθώς έρχονται λίγες μόνο ώρες πριν την εκπνοή της συμφωνίας για κατάπαυση του πυρός στη Συρία και ενώ οι Τούρκοι απειλούν για συνέχιση των επιχειρήσεων. Την ίδια στιγμή ο Αμερικανός πρόεδρος δέχεται σφοδρή κριτική από πλευράς των Δημοκρατικών, αλλά και από το εσωτερικό των Ρεπουμπλικανών για την απόφασή του να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από τη Βόρεια Συρία. Μια απόφαση, η οποία όχι μόνο έθεσε εν αμφιβόλω την ευστάθεια στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, αλλά και καταβαράθρωσε το διεθνές κύρος των ΗΠΑ.

Πομπέο: Δεν αποκαλύπτει την κόκκινη γραμμή

Παρόλα αυτά, σε σχετική ερώτηση που του ετέθη ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών αρνήθηκε να αποκαλύψει την «κόκκινη γραμμή» του Αμερικανού προέδρου -την εξέλιξη, δηλαδή, που θα ανάγκαζε τον Ντόναλντ Τραμπ να στραφεί εναντίον της Τουρκίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα