Πνίγηκαν λαθρομετανάστες στα ανοιχτά της Κω

Τραγικό τέλος φαίνεται πως είχε η προσπάθεια 4 λαθρομεταναστών να περάσουν από τα παράλια της Τουρκίας στις ακτές της Κω, καθώς βρέθηκαν πνιγμένοι το μεσημέρι της Παρασκευής.

Πιο συγκεκριμένα, η θάλασσα ξέβρασε τα πτώματα τεσσάρων αλλοδαπών (ενός άνδρα, δύο γυναικών και ενός 10χρονου κοριτσιού), με την αστυνομία να εκτιμά, ότι πρόκειται για Σύρους μετανάστες, ο οποίοι επέβαιναν σε βάρκα που βυθίστηκε χθες, μεταξύ Κω και Ψερίμου.

Την κινητοποίηση των τοπικών λιμενικών αρχών προκάλεσε η μαρτυρία ενός Σύρου που περισυνελέγη την Πέμπτη από αλιευτικό σκάφος, ο οποίος ανέφερε ότι επέβαινε

σε βάρκα με άλλα 11 άτομα, που είχαν ξεκινήσει από τις ακτές της Τουρκίας με προορισμό κάποιο από τα ελληνικά νησιά.

Εξάλλου, τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής εντοπίστηκαν στη θαλάσσια περιοχή νότια της νήσου Λέσβου (παραλία Δρότας), από το Λιμενικό 46 αλλοδαποί (22 άνδρες, 9 γυναίκες και 15 παιδιά), οι οποίοι επέβαιναν σε φουσκωτή μηχανοκίνητη λέμβο, χωρίς νόμιαμ έγγραφα.

Οι αλλοδαποί κατέστρεψαν την λέμβο και περισυνελέχθησαν με ασφάλεια από το προσωπικό των δύο πλωτών περιπολικών, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης όπου και συνελήφθησαν.

Προανάκριση, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.

Keywords
Τυχαία Θέματα