Πνεύμα θεατρικό: «Παράξενα ζώα»

Τα «Παράξενα ζώα» είναι το ριμέικ της παράστασης FormEnVie (μορφές ζωής, για μορφές ζωντανές: FORMES EN VIE, επιθυμίες που παίρνουν μορφή: FORMES ENVIE), που δημιουργήθηκε από τους: Μαργαρίτα Αμαραντίδη (σύλληψη / σκηνοθεσία) Μαίρη Παρδαλάκη, Μαρία Σαμαρά, Μαρία Γιάνναρος και Rodrigo Franco Veloso (επινόηση / περφόρμανς) τον Ιούλιο 2009 στο Παρίσι.

Της Ηρώς Μητρούτσικου

To FormEnVie έχει παρουσιαστεί στο Going Youth Festival

'09 στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, καθώς και στις Νύχτες Nova Pars 3, στο Θέατρο Altera Pars τον Σεπτέμβριο 2009.

Είναι μια παράσταση χοροθεάτρου, μια σπουδή πάνω στο κοστούμι-μάσκα γεμάτη μορφές, «παράξενα ζώα» του κόσμου μας που γεννήθηκαν από αγαπημένες ιστορίες, αγαπημένες χορευτικές φιγούρες -αλλά κι από μισημένες- από εμμονές, αισθήσεις, ανησυχίες σχετικά με την τέχνη του χορού, τα κλισέ της, μα πάνω από όλα από τη χαρά της συνεχούς ανατροπής, που μπορεί να κάνει τον προορισμό να φαίνεται ασήμαντος.

Μέσα από τον αυτοσχεδιασμό και τη δυναμική της πρόβας προέκυψε ενδιαφέρουσα δουλειά με τα ρούχα ως υλικό χρήσιμο και δημιουργικό. Τα ρούχα τονίζουν την υλικότητα των αισθήσεων, κάνουν τα χρώματα απτά, δίνουν σχήμα στις ιδέες μας, ανασμιλεύουν το σώμα μας και κατ'επέκτασιν την κίνησή μας, τον χορό μας.

Xορευτές/Ερμηνευτές:

Φωτεινή Κουνέλη, Ευγενία Λιάκου, Ίριδα Μαθέ, Κωσταντίνος Μαραβέλιας

Σύλληψη/Σκηνοθεσία: Μαργαρίτα Αμαραντίδη

Βοηθός Σκηνοθέτη: Ηρώ Μητρούτσικου

Μουσική: Kevin MacLeod

Η παράστασή "Παράξενα Ζώα" (remake του FormEnVie) συμμετέχει στο Φεστιβάλ νέων καλλιτεχνών «Έκφραση, οι τέχνες συναντώνται», του Δήμου Αθηναίων:

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ:

Τετάρτη 4/1/2012 Πλατεία Κλαυθμώνος στις 18:00 (metro Πανεπιστήμιο) & Πέμπτη 5/1/2012 Θέατρο «Άννα &Μαρία Καλουτά» Τιμοκρέοντος 6α, Αγ.Σώστης (Συγγρού) στις 21:00 (metro Συγγρού-Φιξ)...!

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Η κάθε παράσταση περνάει από την πλατεία για να ανέβει στη συνέχεια στο σανίδι. Πρόκειται για ένα εναλλακτικό "πολύ-φεστιβάλ" με ιδιαίτερες προεκτάσεις, όπου τον κύριο λόγο έχει η έκφραση και η ευαισθησία. Νέοι καλλιτέχνες παρουσιάζουν μέσα από το έργο τους τον κοινωνικό τους προβληματισμό.

http://www.cityofathens.gr/christmas/node/397

www.cityofathens.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα