Πιτσιόρλας: Προτεραιότητα να κατοχυρωθούν τα μακεδονικά προϊόντα

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για το κλείσιμο της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος και τη ρύθμιση του χρέους, περιμένει για σήμερα και μάλιστα με θετικά αποτελέσματα για τη χώρας μας ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Ο κ. Στέργιος Πιτσιόρλας από το βήμα του Εxport Summit VI που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος με θέμα φέτος την ψηφιακή εποχή στις επιχειρήσεις ή αλλιώς «The digital e-ra. Business on the move. Exports in the

fast lane» και χορηγό επικοινωνίας τη Voria.gr.

Μίχαλος για «Μακεδονία»: «Μας ανήκει αποκλειστικά ο όρος»

Ο υφυπουργός αμέσως πέρασε στο θέμα του συνεδρίου αναλαμβάνοντας τη δέσμευση για δύο καίρια θέματα για τον εξαγωγικό κόσμο και συγκεκριμένα για τον συντονισμό των ενεργειών στήριξης των εξαγωγών, αλλά και για το φλέγον θέμα των ημερών που αφορά στην κατοχύρωση των σημάτων και trade marks των μακεδονικών επιχειρήσεων και μακεδονικών προϊόντων.

«Βόμβα» για τα μακεδονικά προϊόντα

Μάλιστα ο κ. Πιτσιόρλας, που υποστήριξε ότι «δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα, να μπούμε στις διαδικασίες πιστοποίησης και κατοχύρωσης των σημάτων επιχειρήσεων και προϊόντων», δήλωσε ότι στις αμέσως επόμενες ημέρες το ΥΠΟΙΑΝ θα ενημερώσει τον επιχειρηματικό κόσμο για τις διαδικασίες αυτές.

Ωστόσο ανέφερε πως «όπως αποδεικνύουν τα στοιχεία, οι μακεδονικές επιχειρήσεις τα προηγούμενα χρόνια δεν έκαναν όσα έπρεπε να κάνουν, αφού στην Ελλάδα, για εσωτερική χρήση, έχουμε 64 κατοχυρώσεις, για ευρωπαϊκή 10 και καμία για διεθνή. Στη γειτονική ΠΓΔΜ, οι κατοχυρώσεις για εσωτερική χρήση είναι υπερδιπλάσιες, 137, καμία για την Ευρώπη αλλά 2 για διεθνή».

Το άρθρο Πιτσιόρλας: Προτεραιότητα να κατοχυρωθούν τα μακεδονικά προϊόντα εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα