Περιουσία Τράγκα: Τα εξώδικα της οικογένειας και η έρευνα

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της τεράστιας περιουσίας που άφησε ο Γιώργος Τράγκας στους κληρονόμους του, καθώς το ύψος της δεν φαίνεται να συνάδει με τα ποσά που δήλωνε στο Πόθεν Εσχες ο δημοσιογράφος και πλέον την υπόθεση ερευνά τόσο το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου, όσο και η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες. Η υπόθεση έχει όμως και οικογενειακές διαστάσεις, καθώς οι πληροφορίες λένε ότι η οικογένεια έχει χωριστεί σε δυο στρατόπεδα που πλέον ανταλλάσσουν

εξώδικα. Από την μία δηλαδή είναι η τελευταία σύζυγος του Γιώργου Τράγκα Μαρία Καρρά μαζί με τον γιο του Γιάννη, που έχουν τον ίδιο δικηγόρο, και από την άλλη ο έτερος γιος του δημοσιογράφου, από τον δεύτερο γάμο του, Φρέντυ. Δεν αποκλείεται ο πόλεμος να γίνεται και μέσω δημοσιευμάτων, καθώς η αποκάλυψη πολλών πτυχών της υπόθεσης σε mainstream media, προκαλεί απορίες.

Η αποκάλυψη της Real News

Η υπόθεση ότι ο πόλεμος εξελίσσεται μέσω δημοσιευμάτων, ενισχύεται από το γεγονός ότι η εφημερίδα Real News αποκάλυψε την Κυριακή τα εξώδικα που αντήλλαξαν τα μέλη της οικογένειας, με την πλευρά της Μαρίας Καρρά και του Γιάννη Τράγκα να κατηγορούν τον έτερο γιο Φρέντυ, ότι σκοπίμως διέρρευσε πληροφορίες για την ακίνητη περιουσία του Γιώργου Τράγκα, προκαλώντας μάλιστα ζημιά- όπως αναφέρουν- στην μνήμη του πατέρα του. Όπως έγραψε η εφημερίδα, η κ. Καρρά και ο κ. Τράγκας κατηγορούν τον Φρ. Τράγκα ότι τους πρότεινε να λάβει το μερίδιό του ως “δωρεά”, καθώς, λόγω της θέσης του συμβούλου επικοινωνίας που κατέχει στο Μέγαρο Μαξίμου, δεν ήθελε να εμφανιστεί ως κληρονόμος περιουσιακών στοιχείων του πατέρα του, τα οποία, μάλιστα, ελέγχονται από το υπουργείο Οικονομικών για τον τρόπο που αποκτήθηκαν.

Οπως σημειώνεται στο εξώδικο που απέστειλε ο δικηγόρος Νίκος Αγαπηνός, και το οποίο παραθέτει η εφημερίδα,

“σκοπίμως διαρρεύσατε ότι εσείς έχετε την πρόθεση να φορολογηθείτε για ό,τι αποκτήσετε από την περιουσία του εκλιπόντος και ότι δήθεν εμείς επιδείξαμε αρνητική διάθεση στην ανωτέρω πρόθεσή σας. Το βέβαιον είναι ότι η τεράστια περιουσία του δημοσιογράφου που έφυγε από κορονοϊό- καθώς ο Γιώργος Τράγκας ήταν ανεμβολίαστος, αφού ήταν από τους επικεφαλής του κινήματος των Αντιεμβολιαστών και θεωρούσε τα εμβόλια περίπου απάτη- έχει μπει στο στόχαστρο των ελεγκτικών αρχών που δεν αποκλείεται να προχωρήσουν και στο πάγωμα των περιουσιακών του στοιχείων, ώστε να ελεγχθεί η νομιμότητα απόκτησής του”.

Ο Γιώργος Τράγκας φαίνεται ότι δεν έχει κάνει διαθήκη και δεν έχει μοιράσει την περιουσία του στην σύζυγο και τα παιδιά του. Η υπόθεση έχει και πολιτικά χαρακτηριστικά, αφού υπάρχει και το κόμμα που ίδρυσε ο Γιώργος Τράγκας, οι Ελεύθεροι Ανθρωποι, του οποίου την προεδρία διεκδικεί ο Πάρις Κουρτζίδης, νούμερο 2 του κόμματος, που είναι σε σύγκρουση με τα μέλη της οικογένειας του Γιώργου Τράγκα.

Το Πόθεν Εσχες του Γιώργου Τράγκα

Η υπόθεση ξεκίνησε από τις προβληματικές σχέσεις της οικογένειας όσον αφορά την μοιρασιά των περιουσιακών στοιχείων και γρήγορα στην υπόθεση υπήρξε εμπλοκή και των φορολογικών αρχών, που άρχισαν τους ελέγχους. Δεν είναι όμως μόνο η αντιπαράθεση της οικογένειας που προκάλεσε το ενδιαφέρον των αρχών. Υπάρχει η πληροφορία ότι ήδη από τον περασμένο Απρίλιο, έφθασε στον χέρια του οικονομικού Εισαγγελέα ανώνυμη καταγγελία που περιέγραφε τα πολυτελή ακίνητα του δημοσιογράφου καθώς και αναλυτικά οι off shore που φέρεται να είχε ιδρύσει. Και αυτή η καταγγελία κινητοποίησε αμέσως τους αρμόδιους φορείς.

Οι πληροφορίες της εφημερίδας λένε ότι η περιουσία που δικαιολογείται να διαθέτει ο δημοσιογράφος, φθάνει μέχρι του ποσού των 7 εκατομμυρίων ευρώ. Μόνο που τα ακίνητα που φαίνεται να βρίσκονται στην κατοχή των εταιρειών που είχε ιδρύσει ο Γιώργος Τράγκας είναι πολλά, περισσότερα από 10, και η αξία τους ξεπερνά κατά πολύ τα 7 εκατομμύρια ευρώ. Το πρόβλημα στους ελέγχους είναι ότι τα ακίνητα ανήκουν σε εταιρείες σε φορολογικούς παραδείσους, συνεπώς ο έλεγχος είναι δύσκολος.

Αλλά είναι υπό έρευνα αν ήταν νόμιμη η επιλογή του δημοσιογράφου- επιχειρηματία να δηλώσει φορολογική έδρα το Μονακό- όταν η δραστηριότητά του ήταν στην Ελλάδα- όπως είναι υπό έρευνα και αν η ιδιότητά του εκδότη και δημοσιογράφου, του έδινε τη δυνατότητα να μην δηλώνει την κυριότητα των ακινήτων στην δήλωση Πόθεν Εσχες και να τα “κρύβει” σε εταιρείες, σε περιοχές όπως το Μονακό ή οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Ποια είναι τα ακίνητα που ανήκαν στον Γιώργο Τράγκα

Ο δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας φαίνεται να είχε μεγάλη ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Στην Αθήνα φαίνεται να διαθέτει την προσωπική του κατοικία στην Εκάλη, στην οποία διαμένει η τελευταία του σύζυγος Μαρία Καρρά και ανήκε παλαιότερα στην οικογένεια Χρυσαφίδη- που δολοφονήθηκε άγρια από τον Φιλιππινέζο μπάτλερ- ένα ακόμα διαμέρισμα στην Ακρόπολη- που είναι εδώ και χρόνια κλειστό- καθώς και βίλες στη Μύκονο και πιθανώς και στην Κέρκυρα.

Στο εξωτερικό το πιο διάσημο ακίνητο που βρίσκεται στην κατοχή των εταιρειών του Γιώργου Τράγκα, είναι μια πολυτελής βίλα στη Νίκαια, όπου συχνά περνούσε εκεί τα Σαββατοκύριακα. Αυτό ειδικά το ακίνητο είναι το μόνο που φαίνεται στην εταιρεία το όνομα του Γιώργου Τράγκα, αφού η εταιρεία έχει όνομα Tragkas Georgios Sole Trader Company. Η βίλα έχει έκταση ανω των 500 τμ και διαθέτει και πισίνα.

Ο εκδότης Γιώργος Τράγκας φαίνεται όμως να διαθέτει ακίνητο και στο Παρίσι καθώς και στο Μονακό, αν και η έρευνα των αρχών για το αντικείμενο των εταιρειών που είχε ιδρύσει ο εκλιπών, είναι ακόμα στην αρχή. Φαίνεται ακόμα να διαθέτει διαμέρισμα στο Μαϊάμι και διαμέρισμα στο συγκρότημα κατοικιών Veer Tower στο κέντρο του Λας Βέγκας. Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών αρχών έχουν μπει ακόμα και διάφορες μυστηριώδεις εταιρείες που είχε ιδρύσει ο εκδότης, όπως μια εταιρεία με έδρα τη Μεγάλη Βρετανία αλλά και άλλες με έδρα τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Real News
Keywords
Τυχαία Θέματα
Περιουσία Τράγκα,periousia tragka