ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός 1 – 0: Κακός ο ΠΑΟ, νέα ήττα

Για ένα ακόμα ματς κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα ο Παναθηναϊκός είδε την απογοήτευση.. Οι «πράσινοι» έχασαν με 1-0 στους Ζωσιμάδες και είδαν τον Αστέρα Τρίπολης να τους «πιάνει» στη βαθμολογία της Superleague. Η ήττα αυτή σε συνδυασμό με την ισοπαλία του Αστέρα Τρίπολης στην έδρα του Ατρομήτου, έφερε τους Αρκάδες ισόβαθμους με το «τριφύλλι» (42 β.) και στο -3 από την ΑΕΚ, που

την Κυριακή υποδέχεται τον Απόλλωνα Σμύρνης. Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε για τρίτη σερί φορά σε διάστημα 16 ημερών από τον ΠΑΣ Γιάννινα (έχασε με 2-1 και στα δυο ματς στα προημιτελικά του Κυπέλλου) και δεν μπόρεσε να πάρει το «τρίποντο» για τρίτη σερί αγωνιστική στη Superleague.

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να έχει την κατοχή της μπάλας, αλλά ο ΠΑΣ Γιάννινα έδειξε επικίνδυνος στις επιθετικές του προσπάθειες, αν και αυτή τη φορά δεν βρήκε τα ίδια κενά στην αμυντική γραμμή των «πρασίνων». Στο 9’ οι γηπεδούχοι έχασαν ανεπανάληπτη ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ. Ο Πίρμσαν άδειασε με ποδιά τον Σάντσες, έκανε το παράλληλο γύρισμα αλλά ο Σάλιακας προ κενής εστίας πλάσαρε άουτ.

ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός: Το 1-0

Τρία λεπτά μετά ο Κρίζμαν έγινε αναγκαστική αλλαγή και στη θέση του πέρασε το Μιντελτσεάνου. Επτά λεπτά μετά την είσοδο του στο ματς, η αλλαγή του Αργύρη Γιαννίκη βρήκε δίχτυα. Ο Αϊτόρ προσπάθησε να αλλάξει παιχνίδι στο 19’, αλλά ο Πίρσμαν έβαλε την προβολή και έκοψε βγάζοντας… ασίστ στον Μιλιντσεάνου. Η αλλαγή των γηπεδούχων έφυγε στην πλάτη της άμυνας του Παναθηναϊκού για να πλάσαρε τον Διούδη για το 1-0.

Ο Παναθηναϊκός δέχθηκε ένα ακόμα «χτύπημα» στο 31’. Σε μαρκάρισμα του, ο Καρτάλης βρήκε ψηλά στο αριστερό γόνατο τον Σανκαρέ, με τον παίκτη του «τριφυλλιού» να γίνεται λίγο αργότερα αναγκαστική αλλαγή (μπήκε ο Ενμπαγκοτό). Στο ενδιάμεσο, το «τριφύλλι» κατάφερε να κάνει τις πρώτες του τελικές στο ματς, με την κεφαλιά του Πούγγουρα (33’) να είναι η πιο σημαντική.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Παναθηναϊκός ανέβασε τις γραμμές του, περιορίζοντας σε σημαντικό βαθμό τις επιθετικές προσπάθειες των γηπεδούχων. Πάντως, τα κενά στην αμυντική γραμμή των φιλοξενούμενων παρέμειναν. Θέλοντας να ενισχύσει την επίθεση της ομάδας του, ο Λάζλο Μπόλονι έριξε στο ματς τους Μακέντα και Χατζηγιοβάνη (βγάζοντας Ιωαννίδη και Αϊτόρ). Το «τριφύλλι» αύξησε την πίεση του στην αντίπαλη εστία και στο 70’ είδε τον Λοντίγκιν να διώχνει το δυνατό σουτ του Μαουρίσιο.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα έπαιξε συντηρητικά μέχρι το 70’, έκανε τις αλλαγές του και στο 74’ πλησίασε σε ένα δεύτερο γκολ, με τον Χουάνκαρ να στέλνει την μπάλα ελάχιστα άουτ, σε προσπάθεια να διώξει μια σέντρα του Πίρσμαν. Οι γηπεδούχοι πήγαν με σταθερά βήματα μέχρι το φινάλε του ματς και στο 82’ έχασαν νέα μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρουν, με το διαγώνιο σουτ του Παμλίδη να περνάει ελάχιστα άουτ.

ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός: Αποχώρησε τραυματίας και με δάκρυα ο Σανκαρέ

Έχοντας μόλις επιστρέψει από τραυματισμό, ο Γιουνούς Σανκαρέ χτύπησε ξανά στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΣ Γιάννινα και αποχώρησε φανερά απογοητευμένος και με δάκρυα στα μάτια του. Ο Σενεγαλέζος μέσος του Τριφυλλιού βρήκε γόνατο με γόνατο σε αντίπαλό του και έπεσε στο έδαφος, σφαδάζοντας από τον πόνο. Παρότι έγινε μάλιστα προσπάθεια να επιστρέψει στο ματς, δεν κατάφερε να αποφύγει την αλλαγή πριν το ημίχρονο. Ο Σανκαρέ ξαναμπήκε στο ματς με δεμένο το πόδι του, για να ζητήσει λίγο μετά από μόνος του αλλαγή, μη μπορώντας να συνεχίσει. Αναμένονται έτσι πια οι εξετάσεις του για το μέγεθος του νέου προβλήματός του.

ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός 1 – 0: Η βαθμολογία

Οι τρεις βαθμοί είναι σημαντικοί για τους Ηπειρώτες, αφού δεν κινδυνεύουν άμεσα, αλλά μετά την άλωση του Ηρακλείου από τη Λάρισα, ο βαθμολογικός πήχης για την παραμονή στα Play Out ανέβηκε. Οπότε με το τρίποντο που πήραν, ανέβασαν ξανά τη διαφορά στο +12 και νιώθουν πιο ασφαλείας.

Από την άλλη, οι «πράσινοι» θα δουν την τετράδα να απομακρύνεται και θα υποδεχτούν τον ΠΑΟΚ με μεγάλη πίεση την επόμενη αγωνιστική στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Γιατί σε ενδεχόμενη νέα ήττα, η Ευρώπη θα αποτελέσει όνειρο θερινής νυκτός… Επιπροσθέτως, η κατάσταση για τον Λάζλο Μπόλονι δυσχεραίνεται.

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιαννίκης)

Λοντίγκιν, Σάλιακας, Παντελάκης, Κάργας, Πίρσμαν, Κάστρο, Ντομίνγκεθ, Καρτάλης, Μπρένερ(73′ Λιάσος), Ελευθεριάδης(73′ Παμλίδης), Κρίζμαν(12′ Μιλιντσεάνου, 90′ Εραμούσπε)

Παναθηναϊκός (Μπόλονι)

Διούδης, Σάντσες, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Χουάνκαρ, Μαουρίσιο, Σανκαρέ(38′ Ενγκμπακοτό), Βιγιαφάνιες, Αϊτόρ(67′ Μακέντα), Καμπετσής(77′ Καρλίτος), Ιωαννίδης(67′ Χατζηγιοβάνης)

ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός 1-0 Στιγμιότυπα
Keywords
Τυχαία Θέματα
ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός 1 – 0, Κακός, ΠΑΟ,pas giannina – panathinaikos 1 – 0, kakos, pao