Παρίσι: «Ήρθα να πεθάνω για τον Αλλάχ», είπε ο εξτρεμιστής μουσουλμάνος στο αεροδρόμιο του Ορλί

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Αν και δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει το σχέδιο θανάτου, ο 39χρονος Ζιγιέντ Μπεν Μπελγκασέ, κατάφερε να σκορπίσει τον τρόμο στο αεροδρόμιο του Ορλί και να προκαλέσει ανησυχία στη Γαλλία που φαίνεται να έχει μπει στο μάτι των τρομοκρατών.

Το βράδυ του Σαββάτου, ο εισαγγελέας παρουσίασε λεπτομέρειες από την τρομακτική υπόθεση που ξύπνησε μνήμες από κάθε τρομοκρατικό χτύπημα που έχει δεχθεί το Παρίσι.

Σύμφωνα

με τον εισαγγελέα, ο 39χρονος εξτρεμιστής μουσουλμάνος επιχείρησε να αρπάξει το όπλο τύπου Famas της γυναίκας στρατιωτικού με το δεξί του χέρι.

Με το αριστερό, την κράτησε ενώ της είχε κολλήσει στον κρόταφο το όπλο και απειλούσε.

Τρομοκρατημένοι αλλά με περίσσιο θάρρος, οι δύο στρατιωτικοί πάλεψαν και με την Τρίτη προσπάθεια, έριξαν κάτω τον Μπελγκασέ που όταν πήγε να σηκωθεί τον σκότωσαν.

Από τις 8.22 μέχρι τις 8.25 όπου κράτησε ο τρόμος στο αεροδρόμιο, ο δράσης είπε στους στρατιώτες: «Σηκώστε τα χέρια ψηλά, είμαι εδώ για να πεθάνω για τον Αλλάχ. Θα υπάρξουν νεκροί».

Στην τσάντα που είχε μαζί του οι αστυνομικοί βρήκαν ένα Κοράνι, 750 ευρώ μετρητά, έναν αναπτήρα και ένα πακέτο τσιγάρα ενώ όπως διαπιστώθηκε όταν έφτασε στο σημείο της επίθεσης πέταξε άλλη μια τσάντα στην οποία βρέθηκε ένα μπιτόνι με βενζίνη.

Στο σπίτι του βρέθηκε μικρή ποσότητα κοκαΐνης, μια ματσέτα και ξένα χαρτονομίσματα, ενώ θα ξεκινήσει η έρευνα στο κινητό του τηλέφωνο.

Ο 39χρονος, που θεωρείτο «ριζοσπαστικοποιημένος μουσουλμάνος», απασχολούσε τις Αρχές που είχαν ερευνήσει το σπίτι του μετά τις επιθέσεις που συγκλόνισαν το Παρίσι, τον Νοέμβριο του 2015.

Όμως δεν είχαν εντοπίσει κάτι που να κατατάσσει τον Μπελγκασέ στους επικίνδυνους για τη χώρα.

Το άρθρο Παρίσι: «Ήρθα να πεθάνω για τον Αλλάχ», είπε ο εξτρεμιστής μουσουλμάνος στο αεροδρόμιο του Ορλί εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα