Παρέσυρε αστυνομικό: 46χρονος έμπορος ναρκωτικών τραυμάτισε άνδρα της Δίωξης

Αλβανός έμπορος κοκαΐνης και κάνναβης, τραυμάτισε αστυνομικό της Δίωξης Ναρκωτικών, όταν την ώρα που τον καλούσε να ακινητοποιήσει το όχημα στο οποίο επέβαινε, πάτησε το γκάζι και τον χτύπησε στα χέρια!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Με την επέμβαση των υπολοίπων αστυνομικών της ομάδας που έπαιρνε μέρος στην επιχείρηση, ο Αλβανός διακινητής ναρκωτικών, οπλισμένος με αναδιπλούμενο σουγιά και φαλτσέτα, έπεσε τελικά στα χέρια τους και ήδη αντιμετωπίζει σοβαρές κατηγορίες. Κατηγορείται για παραβάσεις της νομοθεσίας περί Εξαρτησιογόνων Ουσιών και περί Όπλων, για βία κατά υπαλλήλων καθώς

και για βαριά σωματική βλάβη. Πρόκειται για 46χρονο αλλοδαπό, για την παράνομη  δραστηριότητα του οποίου  στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, υπήρχαν πληροφορίες στη Δίωξη και συγκεκριμένα για διακίνηση ποσοτήτων κοκαΐνης και ακατέργαστης κάνναβης.

Ιδού πως περιγράφει η Αστυνομία, την βίαιη αντίδραση του συλληφθέντα Αλβανού:

«Αξίζει να αναφερθεί ότι ο κατηγορούμενος, επιβαίνοντας σε όχημα και αντιλαμβανόμενος την παρουσία αστυνομικών, προσπάθησε να διαφύγει της σύλληψης, αναπτύσσοντας ταχύτητα και τραυματίζοντας αστυνομικό, που τον προσκαλούσε να ακινητοποιήσει το όχημα του». Σε  έρευνα που ακολούθησε εντός διαμερίσματος στην Αθήνα, ο 46χρονος κατελήφθη να κατέχει σε νάιλον συσκευασίες ποσότητες κοκαΐνης και ακατέργαστης κάνναβης καθώς και φαρμακευτικά σκευάσματα κατάλληλα για νόθευση κοκαΐνης.

Συνολικά, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Τριακόσια ογδόντα γραμμ. κοκαΐνης, 265 γραμμ. ακατέργαστης κάνναβης, 17 φακελάκια φαρμακευτικού σκευάσματος, 5 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, 2 ηλεκτρικοί αναδευτήρες, αναδιπλούμενος σουγιάς, φαλτσέτα και το χρηματικό ποσό των 11.585 ευρώ. Τις ίδιες ώρες ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ, με διαρκείς πτήσεις «βλέπουν» τις φυτείες δενδρυλλίων κάνναβης, σε διάφορες περιοχές της χώρας και οι αστυνομικοί από εδάφους, είτε προχωρούν σε συλλήψεις καλλιεργητών, είτε, αν δεν τους εντοπίσουν επ’ αυτοφώρω προχωρούν στο ξερίζωμα και εν συνεχεία   επιχειρούν, μέσω των ευρημάτων στη φυτεία (δακτυλικά αποτυπώματα στα σύνεργα καλλιέργειας),  να φθάσουν στους εμπλεκόμενους.

Σε ό,τι αφορά  φυτεία, που εντοπίστηκε σε δασώδη περιοχή των Αγίων Θεοδώρων της Κορινθίας από τις κάμερες του ελικοπτέρου, συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί καλλιεργητές μέσα στην ελεγχόμενη περιοχή. Στο πλαίσιο ειδικών δράσεων, λέει η Αστυνομία, εξερεύνησης περιοχών πρόσφορων για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και καταστολής της δράσης καλλιεργητών, η Δίωξη Ναρκωτικών,  σε συνεργασία με την Υπηρεσία Εναέριων Μέσων της ΕΛ.ΑΣ., εντόπισε σε δασώδη περιοχή των Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας, φυτεία με δενδρύλλια κάνναβης. Βραδινές ώρες,  πραγματοποιήθηκε στο σημείο εκείνο αστυνομική επιχείρηση, όπου εντοπίστηκαν και εκριζώθηκαν 199 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 19 έως 65 εκατοστά του μέτρου και συνελήφθησαν οι δύο  αλλοδαποί καλλιεργητές.

Στο χώρο της φυτείας, εντοπίστηκαν υλικά και εξοπλισμός καλλιέργειας, συντήρησης και υδροδότησης της καλλιέργειας, τα οποία και κατασχέθηκαν. Τα υλικά θα αποσταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια προκειμένου να ανιχνευτούν αποτυπώματα, που θα οδηγήσουν πιθανόν και σε άλλα εμπλεκόμενα άτομα.

Keywords
Τυχαία Θέματα