Παραιτήθηκε η υπουργός Υγείας της Ισπανίας

Την παραίτησή της ανακοίνωσε η υπουργός Υγείας της Ισπανίας Άννα Μάτο, καθώς το κυβερνών συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα (PP) συγκλονίζεται από κατηγορίες για ένα τεράστιο σκάνδαλο διαφθοράς.

Νωρίτερα, Ισπανός δικαστής που ερευνά το σκάνδαλο που ξέσπασε πριν από σχεδόν πέντε χρόνια, κατονόμασε 43 πρόσωπα σε βάρος των οποίων θα απαγγελθούν ποινικές κατηγορίες. Ο δικαστής Πάμπλο Ρουθ ενέπλεξε στην έρευνά του το όνομα της Μάτο, όμως η παραιτηθείσα υπουργός δεν είναι μεταξύ των 43 προσώπων που αντιμετωπίζουν ποινικές κατηγορίες.

Ο Ρουθ είπε πως η Μάτο

“συμμετείχε με σκοπό το κέρδος” και πρόσθεσε πως ο πρώην σύζυγός της επωφελήθηκε από το δίκτυο διαφθοράς στο διάστημα που εκείνη ήταν στην κυβέρνηση.

Αυτά τα 43 πρόσωπα αντιμετωπίζουν κατηγορίες οι οποίες περιλαμβάνουν δωροδοκία, ευνοιοκρατία, ξέπλυμα χρημάτων και φοροδιαφυγή.

Μεταξύ των 43 υπόπτων είναι ο επιχειρηματίας Φρανσίσκο Κορέα, ο οποίος φέρεται ότι ήταν επικεφαλής του δικτύου διαφθοράς. Η επιχείρηση του Κορέα φέρεται ότι δώρισε χρήματα στο Λαϊκό Κόμμα με αντάλλαγμα κερδοφόρα συμβόλαια από τοπικές κυβερνήσεις που ελέγχονταν από το κόμμα.

Η Μάτο δήλωσε πως παραιτείται για να μην προκληθεί ζημιά στην κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι και στο Λαϊκό Κόμμα και επανέλαβε πως δεν έχουν απαγγελθεί ποινικές κατηγορίες εναντίον της.

Keywords
Τυχαία Θέματα