ΠΑΟΚ – Φερέιρα: “Η ώρα του ΠΑΟΚ”

ΠΑΟΚ – Φερέιρα: Μίλησε για όλα ο Αμπέλ Φερέιρα ενόψει του παιχνιδιού με την Μπενφίκα. Στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου πριν τον αγώνα, ο Πορτογάλος τεχνικός ανέφερε πως η Μπενφίκα είναι το φαβορί. Ωστόσο, δήλωσε πως ο “δικέφαλος του βορρά” θα μπει για να κυνηγήσει την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Ενώ ξεκαθάρισε, πως η ομάδα του θα πρέπει να μπει και να επιβάλει το παιχνίδι της.

Ακόμα, ανέφερε πως θα υπάρξουν εκπλήξεις, ωστόσο,

δεν άνοιξε τα χαρτιά του: «Θα είναι μια πάρα πολύ καλή ευκαιρία να νικήσουμε την Μπενφίκα, όχι εγώ αλλά ο ΠΑΟΚ. Τα έχω καταφέρει, τόσο ως παίκτης, όσο και ως προπονητής, στο παρελθόν. Αύριο όμως αγωνίζεται ο ΠΑΟΚ εναντίον της Μπενφίκα, όχι εγώ. Θα είναι ένα ενδιαφέρον παιχνίδι ανάμεσα σε δύο καλές ομάδες».

ΠΑΟΚ – Φερέιρα: “Όλοι έχουν άποψη”

ΠΑΟΚ – Φερέιρα: Επίσης, αναφερόμενος στα ελληνικά και τα πορτογαλικά ΜΜΕ: «Έχω μια καλή σχέση με τους δημοσιογράφους. Όλοι σας έχετε ένα σημαντικό κομμάτι για την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου. Πρέπει να κριτικάρετε όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά και το αντίθετο, όταν δεν πάνε καλά. Το ποδόσφαιρο έχει τη μαγεία να έχουν όλοι γνώμη γι’ αυτό και τις περισσότερες φορές βάσιμη. Λίγοι έχουν το δίπλωμα, αλλά όλοι έχουν γνώμη».

Αν υπάρχουν μυστικά από τους αντιπάλους: «Κανένας προπονητής δεν μπορεί να έχει μυστικά, γιατί κάθε Κυριακή υπάρχει ο καθρέφτης του αγωνιστικού χώρου. Μου άρεσε πολύ που ο Κρέσπο περιέγραψε πολύ καλά τον αντίπαλό μας. Για μένα στον αυριανό αγώνα το πιο σημαντικό είναι να είμαστε ικανοί να επιβάλουμε το δικό μας παιχνίδι. Είναι μια μεγάλη πρόκληση, περιμένουμε τον αγώνα πώς και πώς και θέλουμε να αποδείξουμε πως μπορούμε να κάνουμε το παιχνίδι μας απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο».

ΠΑΟΚ – Φερέιρα: “Δυνάμωσε η Μπενφίκα”

ΠΑΟΚ – Φερέιρα: Το προφίλ της Μπενφίκα: «Η Μπενφίκα έχει δυναμώσει πολύ. Έχει καλό προπονητή, καλούς ποδοσφαιριστές, έχει κάνει ίσως τη μεγαλύτερη επένδυση στην ιστορία της, αλλά θα αντιμετωπίσει μια ομάδα με μεγάλη φιλοδοξία, μεγάλη τακτική πειθαρχία στον αγωνιστικό χώρο, που θα δουλέψει σκληρά και θα βάλει όλη την ατομική και ομαδική ποιότητα που έχει. Εγώ ως προπονητής πάντα προσπαθούσα με ό,τι έχω στην διάθεσή μου να κάνω το καλύτερο. Έτσι θα κάνω και αύριο, όπως έκανα πάντα ως προπονητής και ποδοσφαιριστής».

Για τον ρόλο της πορτογαλικής ομάδας ως φαβορί: «Δεν αξίζει να κρυφτούμε πίσω από τα δάχτυλό μας. Η Μπενφίκα είναι το φαβορί, αλλά υπάρχει ένα μεγάλο αλλά. Ο ΠΑΟΚ είναι έτοιμος να κάνει το μεγάλο βήμα, που δεν έχει κάνει ποτέ. Θα κάνει ό,τι είναι δυνατό για να το κάνει πραγματικότητα».

ΠΑΟΚ – Φερέιρα: Για τον Ζίφκοβιτς

ΠΑΟΚ – Φερέιρα: Για τον Ζίβκοβιτς: «Είναι ένας παίκτης που γνωρίζω πολύ καλά, ήρθε να μας βοηθήσει και έχει πολύ μεγάλη ποιότητα. Η Μπενφίκα για κάποιον λόγο που δεν μας αφορά αποφάσισε να τον αφήσει, θεωρήσαμε καλή ευκαιρία να τον αποκτήσουμε και το κάναμε. Πιστεύουμε πως θα μας βοηθήσει πολύ στο μέλλον».

Για το αν θα έχει πίεση ο ΠΑΟΚ: «Εμείς δεν σκεφτόμαστε έτσι. Η πίεση είναι καθημερινή και είναι ίδια. Είχαμε την ίδια πίεση με την Μπεσίκτας. Για μένα έχει αυξηθεί η πίεση που έχω ασκήσει στους ποδοσφαιριστές, γιατί θέλουμε να γίνει το όνειρο πραγματικότητα. Εξάλλου, όποιος βρίσκεται στον ΠΑΟΚ πρέπει να παίζει πάντα για τη νίκη, ανεξάρτητα από τη δυναμικότητα του αντιπάλου».

Την προσέγγιση του δικεφάλου στο ματς: «Όπως κάνω πάντα στην καριέρα μου, θα προσπαθήσω να προσεγγίσω τον αγώνα με τον τρόπο που θα αυξήσει τις πιθανότητες για νίκη. Υπάρχουν τρεις δρόμοι για τη νίκη, εμείς πρέπει να διαλέξουμε τον ενδεδειγμένο».

ΠΑΟΚ – Φερέιρα: “Προσαρμογή”

ΠΑΟΚ – Φερέιρα: Την απουσία του κόσμου: «Μια γεμάτη Τούμπα θα αύξανε τις πιθανότητές μας, τα επίπεδα συγκέντρωσης, πάθους και φιλοδοξίας των παικτών μας. Η δύναμη του συλλόγου απορρέει από τους φιλάθλους μας που ζουν το παιχνίδι χωρίς φίλτρα. Οι συνθήκες όμως είναι δεδομένες για όλους. Ο άνθρωπος μπορεί να προσαρμόζεται σε όλα τα δεδομένα και αυτό θα κάνουμε κι εμείς».

Τον Κρέσπο: «Στην Πορτογαλία όταν έκανα αλλαγές προσώπων βάζοντας παίκτες που δεν παίζουν στη φυσική τους θέση, το έβλεπαν πιο νορμάλ. Εδώ στην Ελλάδα το βλέπουν διαφορετικά. Όταν κάνω όμως κάτι τέτοιο έχει δοκιμαστεί στην προπόνηση, έχει συζητηθεί με τον εκάστοτε παίκτη και από τη στιγμή που κάθε παιχνίδι έχει τις ιδιαιτερότητές του, εμείς πρέπει να επιλέξουμε τους κατάλληλους παίκτες. Η τακτική μας δεν πρόκειται να αλλάξει. Ο στόχος παραμένει ο ίδιος».

Δείτε ακόμη:Τα δάκρυα του “Τόρο” και το ποστάρισμα του ΜάρτινςΔιόδια στην Τρίπολη για τον Παναθηναϊκό, ήττα 1-0 από τον ΑστέραΜεγάλο διπλό με το καλημέρα ο Βόλος, 2-0 στο Περιστέρι
Keywords
Τυχαία Θέματα