Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 1 – 0 Τελικός Κυπέλλου: Το σήκωσε το «τριφύλλι»

Ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε με 1-0 του ΠΑΟΚ και κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος. Ο τελικός σημαδεύθηκε από επεισόδια. Το ματς, που ξεκίνησε με μισή ώρα καθυστέρηση, διεκόπη για περίπου 35 λεπτά μετά το γκολ που σημείωσε ο Αϊτόρ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι στο πρώτο ημίχρονο. Το τέρμα του Ισπανού έκρινε τον τελικό. Ο Παναθηναϊκός

κατέκτησε το 19ο κύπελλο της ιστορίας του. Το τριφύλλι είχε κατακτήσει το τελευταίο του Κύπελλο το 2014 και πάλι απέναντι στον ΠΑΟΚ. Οι δύο ομάδες να μπήκαν μουδιασμένες στον αγωνιστικό χώρο δίχως κάτι αξιόλογο τα πρώτα 15 λεπτά.

Ο τυπικά γηπεδούχος Παναθηναϊκός είχε την πρώτη υποψία φάσης στο 28ο λεπτό αλλά ο Ιωαννίδης δεν κατάφερε να κάνει το σουτ μετά από σέντρα του Χουάνκαρ. Στο 32’ ο Λαόθ έδωσε πέναλτι για τον Παναθηναϊκό. Ο Βιεϊρίνια σε μία προσπάθειά του να διώξει τη μπάλα βρήκε στο πρόσωπο τον Γκατσίνοβιτς. Ο Ισπανός διαιτητής έδειξε την παράβαση αφού συμβουλεύθηκε το VAR. Ο Αϊτόρ εκτέλεσε εύστοχα δίνοντας προβάδισμα στον Παναθηναϊκό. Οι παίκτες του τριφυλλιού πανηγύρισαν στην πλευρά που ήταν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ.

Εκείνοι εκτόξευσαν αντικείμενα με αποτέλεσμα ο διαιτητής να δώσει εντολή για διακοπή του αγώνα.

Ο τελικός συνεχίστηκε μετά από σχεδόν 35 λεπτά

Μετά τη διακοπή ο Παναθηναϊκός είχε μία καλή στιγμή με τον σκόρερ του στο 37ο λεπτό. Πέντε λεπτά αργότερα οι τυπικά γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Ιωαννίδη. Λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ έφτασε κοντά στο γκολ. Στο 44’ ο Ζίβκοβιτς έκανε τη σέντρα αλλά ο Άκπομ δε βρήκε καλά τη μπάλα κι εκείνη κατέληξε στα χέρια του Μπρινιόλι.

Στο 47’ ο Παναθηναϊκός είχε νέα μεγάλη ευκαιρία

Ο Παλάσιος βρήκε τον Γκατσίνοβιτς που σούταρε αλλά η μπάλα κόντραρε και έφυγε κόρνερ. Στο 58ο λεπτό ο ΠΑΟΚ έφτασε κοντά στο γκολ. Ο Μπίσεσβαρ έκλεψε από τον Πέρεθ κοντά στη μεσαία γραμμή, μπήκε μέσα στην περιοχή αλλά πλάσαρε άουτ.

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ | Απειλεί ο Άκπομ με κεφαλιά, μπλοκάρει ο ΜπρινιόλιΗ ομάδα της Θεσσαλονίκης πίεζε για το τέρμα της ισοφάρισης

Στο 79’ ο Σβαμπ πήρε την κεφαλιά και ο Κώτσιρας έδιωξε πάντα στη γραμμή. Η ομάδα του Λουτσέσκου είχε κι άλλες καλές στιγμές με τον Μιτρίτσα και τον Καντουρί αλλά δεν κατάφερε να βρει δίχτυα. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο ΠΑΟΚ έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία. Ο Μπρινιόλι έδιωξε άσχημα μετά από γέμισμα του Μιτρίτσα αλλά ο Χουάνκαρ έδιωξε προτού οι παίκτες των τυπικά φιλοξενούμενων γίνουν πιο απειλητικοί. Αυτή ήταν και η τελευταία μεγάλη φάση του τελικού.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 1 – 0 Τελικός Κυπέλλου,panathinaikos – paok 1 – 0 telikos kypellou