Παιχνίδι πνιγμού Καλλιθέα: Παιδιά στήνουν κρεμάλα σε δέντρο και… «παίζουν»

Παιχνίδι πνιγμού Καλλιθέα: Ένα εξαιρετικά επικίνδυνο «παιχνίδι» πνιγμού, αν επιβεβαιωθούν οι σχετικές πληροφορίες, έπαιζαν παιδιά στην Καλλιθέα. Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, στην πλατεία Κύπρου, παιδιά φέρονται να είχαν στήσει μια εικονική κρεμάλα από ένα δέντρο. Στο ίδιο ρεπορτάζ αναφέρθηκαν πληροφορίες που σοκάρουν. Σύμφωνα με αυτές, παιδιά

ηλικίας 10-12 ετών επιχειρούσαν εικονικούς πνιγμούς, βάζοντας το σχοινί στο λαιμό τους προκειμένου να δουν πώς είναι όταν κάποιος προσπαθεί να αυτοκτονήσει.

Τα παιδιά φέρονται να έκρυβαν το σχοινί πάνω στο δέντρο για να μη το δουν οι υπεύθυνοι του δήμου. Το αποτρόπαιο «παιχνίδι» το αντιλήφθηκε θαμώνας καφετέριας ο οποίος είδε παιδί την ώρα που επιχειρούσε εικονικό πνιγμό. Τότε το απαθανάτισε με το κινητό του τηλέφωνο και ενημέρωσε τους αρμόδιους. Σημειώνεται ότι στο σημείο έσπευσαν υπάλληλοι της πολιτικής προστασίας του Δήμου, οι οποίοι έκοψαν το σχοινί.

Παιχνίδι πνιγμού Καλλιθέα: Οι εικονικοί πνιγμοίΠαιχνίδι πνιγμού Λουτράκι: Ο 12χρονος νοσηλεύθηκε στο νοσοκομείο Παίδων και κινδύνευσε σοβαρά

Δυστυχώς μόνο για παιχνίδι δεν πρόκειται αφού δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνεται τέτοιο τραγικό περιστατικό. Λίγο καιρό πριν, σημειώθηκε αυτό το «παιχνίδι» σε σχολείο στο Λουτράκι. Λίγες ώρες μετά την είδηση ότι 12χρονος νοσηλεύθηκε στο νοσοκομείο Παίδων και κινδύνευσε σοβαρά, ενώ το OPEN TV έφερε στο φως βίντεο ντοκουμέντο από το σχολείο στο Λουτράκι.  Το βίντεο που φέρνει στο φως το OPEN είχε ανεβάσει μια μαθήτρια που πηγαίνει στο Γυμνάσιο στο Λουτράκι. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Μαρίνου Αλειφέρη για το OPEN, μόλις πέντε ώρες μετά το περιστατικό με τον 12χρονο, ανέβηκε το συγκεκριμένο βίντεο. Σε αυτό φαίνεται ένα κορίτσι του γυμνασίου να κρατάει την αναπνοή του, να χάνει τις αισθήσεις του και δύο αγόρια που βρίσκονται δίπλα της να την συγκρατούν για να μην πέσει στο έδαφος και τραυματιστεί.

Αυτό το βίντεο ανέβηκε στον προσωπικό λογαριασμό που διατηρεί το κορίτσι σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης. Από κάτω, μάλιστα, υπάρχουν πολλά σχόλια από αρκετούς συνομήλικούς της, οι οποίοι έχουν παίξει το συγκεκριμένο παιχνίδι.  Εκπαιδευτικός, μάλιστα, που μίλησε στο OPEN, υποστήριξε ότι πριν από λίγες ημέρες ένας ακόμη μαθητής της Β’ Γυμνασίου έκανε κι αυτός το παιχνίδι του πνιγμού. Κράτησε την αναπνοή του, έχασε για κάποια δευτερόλεπτα τις αισθήσεις του, με αποτέλεσμα να πέσει από τις σκάλες και να σπάσει αρκετά από τα δόντια του και να μεταφερθεί και εκείνο στο νοσοκομείο.

Παιχνίδι πνιγμού Λουτράκι«Παιχνίδι πνιγμού»: Σχεδόν 900 άτομα έχουν πεθάνει από αυτό

Το ονομάζουν «παιχνίδι του πνιγμού» (The Choking Game) και σύμφωνα με πληροφορίες την τελευταία 10ετία σχεδόν 900 άτομα έχουν πεθάνει από αυτό, με την συντριπτική πλειοψηφία να είναι άτομα από τις ΗΠΑ. Σύμφωνα με το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΠΝ) στα πρώτα τρία λεπτά στραγγαλισμού βασικές λειτουργίες του εγκεφάλου, όπως η μνήμη, η ισορροπία και το κεντρικό νευρικό σύστημα παραλύουν. Λίγα δευτερόλεπτα πιο μετά το άτομο πεθαίνει. Για όσους επιζούν, η παρατεταμένη στέρηση του οξυγόνου στον εγκέφαλο είναι γνωστό ότι προκαλεί κώμα, επιληπτικές κρίσεις, διασείσεις, και αιμορραγίες στα μάτια. Σύμφωνα με το αμερικανικό ΚΕΠΝ το 87% των ατόμων που επιδίδονται σε αυτό το επικίνδυνο και εν δυνάμει θανατηφόρο «παιχνίδι» είναι άντρες έφηβοι.

«Παιχνίδι πνιγμού»: Η εφηβική τρέλα
Keywords
Τυχαία Θέματα