Παγκόσμια έρευνα: Οι γυναίκες είναι κατώτερες, πρέπει να μένουν σπίτι!

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Εν όψει της Ημέρας των Γυναικών, δόθηκε στη δημοσιότητα έρευνα της Ipsos MORI σχετικά με την ισότητα των δύο φύλων, με τα αποτελέσματα να είναι απογοητευτικά.

Παρά το γεγονός πως σχεδόν όλοι οι συμμετέχοντες παραδέχτηκαν πως άντρες και γυναίκες πρέπει να έχουν ίσα δικαιώματα, τρεις στους τέσσερις δήλωσαν πως οι γυναίκες βιώνουν την υποτίμηση ακόμη και σήμερα.

Στην έρευνα συμμετείχαν 17.550 άνθρωποι και ένας στους πέντε ισχυρίστηκε πως το «ασθενές» φύλο παραείναι ασθενές με πολύ λιγότερες ικανότητες από τους άντρες τόσο στην εκπαίδευση

όσο και στην εργασία.

Μάλιστα, πρέπει να μένουν στο σπίτι!

«Είναι ενθαρρυντικό πως η τεράστια πλειονότητα τόσο των ανδρών όσο και των γυναικών σε όλο τον κόσμο πιστεύουν στις ίσες ευκαιρίες… αλλά την ίδια στιγμή οι περισσότεροι εξακολουθούν να πιστεύουν πως η πραγματική ισότητα δικαιωμάτων δεν έχει φθάσει ακόμη», είπε η Κούλι Κάουρ-Μπάλαγκαν, διευθύντρια της Ipsos MORI.

Σε 24 χώρες, περιλαμβανομένης της Βραζιλίας, του Καναδά, της Ρωσίας, της Βρετανίας, της Ινδίας και της Σουηδίας, το 50% των ερωτηθέντων δηλώνει υπέρ του φεμινισμού, όμως το ένα τέταρτο ομολογεί πως φοβάται να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των γυναικών.

Σε Κίνα, Ρωσία και Ινδία οι άντρες είπαν πως είναι πολύ καλύτεροι, πιο έξυπνοι και πιο ικανοί, κυρίως στην απόκτηση χρημάτων.

Η υπηρεσία του ΟΗΕ που είναι αρμόδια για την προαγωγή της ισότητας των δύο φύλων και της ενίσχυσης των γυναικών και φέρει την ονομασία «ΟΗΕ Γυναίκες», χαρακτήρισε το χάσμα στις αποδοχές μεταξύ των φύλων, που παγκοσμίως ανέρχεται σε 24%, «τον μεγαλύτερο ληστή» των γυναικών.

Για να έρθει η ισότητα, θα χρειαστούν 170 χρόνια, υποστηρίζει το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.

Το άρθρο Παγκόσμια έρευνα: Οι γυναίκες είναι κατώτερες, πρέπει να μένουν σπίτι! εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα