Όσα δεν φτάνει πια ο Βενιζέλος τα κάνει κρεμαστάρια…

Μιλώντας σε παραγωγικούς φορείς της Εύβοιας ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος εξέφρασε την πεποίθησή του ότι το παλαιό μοντέλο των αυτοδύναμων μονοκομματικών κυβερνήσεων ανήκει πλέον στο παρελθόν και ότι οι κυβερνήσεις συνεργασίας θα είναι μία «μακρά πραγματικότητα στην Ελλάδα», τονίζοντας μάλιστα τη σημασία της συμμετοχής του ΠΑΣΟΚ στον κυβερνητικό συνασπισμό.

Τώρα

βέβαια σε αυτή τη δεινή θέση που είναι το σημερινό ΠΑΣΟΚ υπό την ηγεσία του κυρίου Βενιζέλου, ίσως και οποιοδήποτε άλλου, είναι πολύ λογικό αν όχι αυτονόητο να επισημαίνει αυτό που μπορεί να πάρει, να παρέχει το ΠΑΣΟΚ αυτήν την περίοδο. Συνεργασία και χείρα φιλίας σε κομματικό φορέα που θα τον αποδεχτεί ως σύμμαχο.

Διότι στην εποχή της πορείας και διεκδίκησης της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, ειδικά στην πρώτη απόπειρα, δεν είχε σε καμία περίπτωση τέτοια σκέψη και τέτοια διάθεση.

Όπως σημειώνει τώρα πια ο κ. Βενιζέλος, θεωρεί ότι χρειάζονται μεγάλες συναινέσεις και κοινωνική συνοχή, καθώς ακόμα και οι κυβερνητικές πλειοψηφίες δεν αρκούν για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων της χώρας.

Υπογραμμίζοντας μάλιστα την σημασία της συμμετοχής του ΠΑΣΟΚ στον κυβερνητικό συνασπισμό, ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε ότι «χωρίς ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει κυβερνητική πλειοψηφία και σταθερότητα».

Παράλληλα, ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε την ανάγκη επικαιροποίησης της προγραμματικής συμφωνίας των τριών κυβερνητικών εταίρων κάτι που σημαίνει, όπως είπε, υιοθέτηση του Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης, το οποίο «πρέπει να είναι ένα κατά κυριολεξία εθνικό πρόγραμμα».

Υπενθυμίζεται πως το Σάββατο, μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος έθεσε θέμα «συνολικής αξιολόγησης της λειτουργίας της κυβέρνησης» και των προσώπων της, τονίζοντας και την ανάγκη επικαιροποίησης της προγραμματικής συμφωνίας.

Τέλος, αναφερόμενος στις προοπτικές ανάκαμψης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι η χώρα «θα κάνει τη μεγάλη στροφή, θα πάει καλύτερα».

Κι αυτό, όπως ανέφερε ο κ. Βενιζέλος, γιατί «η Ευρώπη είναι αναγκασμένη, από ένα σημείο και μετά, να αντιδράσει πολιτικά», καθώς όπως πρόσθεσε «βρίσκεται αντιμέτωπη με μια πολύ μεγάλη απειλή, η οποία δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με δημοσιονομικά ή χρηματοοικονομικά εργαλεία, αλλά χρειάζονται και άλλου τύπου αλλαγές».

Keywords
Τυχαία Θέματα