Ομορφιά – πρόσωπο: Αντιμετώπιση της λιπαρότητας

Το λιπαρό δέρμα είναι ένα θέμα που ταλαιπωρεί πάρα πολύ κόσμο, καθώς η περιποίησή του θέλει μεγαλύτερη προσοχή. Αρχικά η λιπαρότητα προκαλείται από την παραγωγή περισσότερο σμήγματος. Η κανονική παραγωγή είναι απαραίτητη για την προστασία της επιδερμίδας από τον ήλιο, την υγρασία κ.λπ. Στην περίπτωση της υπερβολικής παραγωγής σμήγματος δημιουργείται γυαλάδα, μαύρα στίγματα και σπυράκια. Η λιπαρότητα συνήθως οφείλεται σε:

ΑκμήΟρμονικές διαταραχέςΚληρονομικότηταΥπερβολική αφυδάτωσηΚακή χρήση καθαριστικών προϊόντων Ακατάλληλα
προϊόντα μακιγιάζ

Συνήθως η λιπαρότητα παρατηρείται σε νεαρές ηλικίες. Όσο μεγαλώνουμε τείνει το δέρμα να χάνει την ικανότητα διατήρησης της ισορροπίας και ξεραίνεται. Πολλές φορές σε ένα λιπαρό πρόσωπο παρατηρούνται περιοχές με ξηρή επιδερμίδα και άλλες με λιπαρή. Ονομάζεται μικτή επιδερμίδα. Μεγαλύτερο πρόβλημα λιπαρότητας υπάρχει στην ζώνη Τ. Είναι η περιοχή του προσώπου που περιλαμβάνει το μέτωπο, την περιοχή ανάμεσα απ’ τα φρύδια, τη μύτη και το πηγούνι. Για να μπορέσει να αντιμετωπιστεί, λοιπόν, το πρόβλημα αυτό υπάρχει μια εβδομαδιαία “ρουτίνα” που θα προσφέρει λαμπερό και υγειές πρόσωπο. Τις οδηγίες για την ρουτίνα αυτή, λοιπόν, θα αναφέρουμε παρακάτω.

Ομορφιά – πρόσωπο: Η εβδομαδιαία ρουτίναΔεν πρέπει να υπερβάλουμε με την απολέπιση και τον καθαρισμό. Πρέπει να καθαρίζουμε το πρόσωπό μας το πρωί και το βράδυ και η απολέπιση να γίνεται 1-2 φορές την εβδομάδα.Κατάλληλα καθαριστικά για λιπαρές επιδερμίδες. Να επιλέγουμε μη λιπαρά καθαριστικά αποφεύγοντας τα γαλακτώματα.Ενυδατώνουμε το δέρμα μας και με γυαλάδα. Δεν αποτελεί δείκτη ενυδάτωσης, αντιθέτως το δέρμα πρέπει να ενυδατώνεται καθημερινά. Κρέμες ή serum για λιπαρά δέρματα ή για δέρματα με τάσεις ακμής.Αφαιρούμε τους πόρους με ειδικές μάσκες. Προτείνονται η μάσκες και όχι η συχνότερη απολέπιση γιατί δεν μειώνονται έτσι τα μαύρα στίγματα και θα αυξηθεί η λιπαρότητα.Πρέπει να μας βλέπει ο ήλιος, αλλά ποτέ χωρίς να έχουμε βάλλει αντηλιακή κρέμα στο πρόσωπο. Μπορεί να “κάψει” τα σπυράκια και να μειώσει την λιπαρότητα. Η υπερβολική και χωρίς προστασία έκθεση τα αποτελέσματα δεν είναι καλά.Μη λιπαρά καλλυντικά. Τα καλλυντικά φυσικά και μπορούν να κρύψουν την λιπαρότητα. Πρέπει, όμως, να επιλέξουμε τα σωστά καλλυντικά, που είναι oil-free. Πριν τον ύπνο πρέπει πάντα να αφαιρείται το μακιγιάζ και να ακολουθεί η καθημερινή ρουτίνα περιποίησης προσώπου.

Δείτε ακόμη:Όχι στο άγχος, ναι στον διαλογισμόΣωστή περιποίηση των μαλλιών τον χειμώναΛαμπερά μαλλιά με λύση από το… μανάβικο
Keywords
Τυχαία Θέματα
Ομορφιά –, Αντιμετώπιση,omorfia –, antimetopisi