Ολυμπιακός: 9ος στον κόσμο σε τίτλους!

Ολυμπιακός: Είναι από τα νούμερα που προκαλούν περηφάνια στους οπαδούς των ομάδων. Είναι από τις περιπτώσεις όπου η κουβέντα μπορεί να είναι ατελείωτη. Όπως και να ‘χει, τις μεγάλες ομάδες τις κάνουν οι μεγάλες επιτυχίες και τα τρόπαια. Όσο περισσότερα είναι αυτά, τόσο πιο βαρύ είναι το όνομα της ομάδας. Το brand name που συνηθίζουμε να λέμε στη σύγχρονη εποχή του επαγγελματικού αθλητισμού.

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στη διοργάνωση με τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης, έπειτα από απουσία δύο

χρόνων, ωστόσο στη συνείδηση του κόσμου παραμένει η ομάδα με τους περισσότερους τίτλους στην Ελλάδα. Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Η πειραϊκή ομάδα, με βάση τους τίτλους που έχει κατακτήσει, βρίσκεται μέσα στην πρώτη 10αδα με τους κορυφαίους συλλόγους παγκοσμίως. Τα 75 τρόπαια την κατατάσσουν στην 9η θέση μπροστά από μεγαθήρια του ποδοσφαίρου.

Πρώτη η Αλ Αχλί, δεύτερη η Ρέιντζερς

Στη συγκεκριμένη λίστα βρίσκονται στην κορυφή δύο ομάδες που έχουν κυριαρχήσει στις χώρες τους, ακριβώς όπως έχει κάνει και ο Ολυμπιακός. Η Αλ Αχλί (φωτό) στην Αίγυπτο μετράει 118 τίτλους και η Ρέιντζερς στην Σκωτία έχει τρεις λιγότερους (115). Ακολουθούν οι δύο παντοδύναμες της Ουρουγουάης Νασιονάλ και Πενιαρόλ, στην πέμπτη θέση είναι η Σέλτικ (το αντίπαλο δέος της Ρέιντζερς στην Σκωτία) και μετά έρχονται οι πολύ μεγάλοι.

Η Μπαρτσελόνα βρίσκεται στην 6η θέση με 91 κούπες, η Ρεάλ είναι 7η με έναν λιγότερο, η Μπενφίκα έχει 82 και στην 9η θέση φιγουράρει ο Ολυμπιακός με 75. Την δεκάδα συμπληρώνει η Πόρτο με 74. Όπως βλέπετε ομάδες όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρίσκεται στην 12η θέση (71), ο Αγιαξ και η Μπάγερν στην 13η (70), η Γιουβέντους στην 15η (63), η Λίβερπουλ στην 18η (59), η Μπόκα Τζούνιορς στην 21η (55) και η Μίλαν στην 25η (48).

Αναλυτικά το Top 10:

1. Αλ Αχλί (Αίγυπτος, 118 τίτλοι)

2. Ρείντζερς (Σκωτία, 115 τίτλοι)

3. Νασιονάλ (Ουρουγουάη, 113 τίτλοι)

4. Πενιαρόλ (Ουρουγουή, 108 τίτλοι)

5. Σέλτικ (Σκωτία, 105 τίτλοι)ού

6. Μπαρτσελόνα (Ισπανία, 91 τίτλοι)

7. Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία, 90 τίτλοι)

8. Μπενφίκα (Πορτογαλία, 82 τίτλοι)

9. Ολυμπιακός (Ελλάδα, 75 τίτλοι)

10. Πόρτο (Πορτογαλία, 74 τίτλοι)

Keywords
Τυχαία Θέματα