Ολλανδία κορονοϊός νέα: Τουλάχιστον 10.000 θάνατοι είναι πιθανό να σχετίζονται με τον ιό

Ολλανδία κορονοϊός νέα: Τουλάχιστον 10.000 άνθρωποι στη χώρα των 17 εκατ. κατοίκων είναι πιθανόν να έχασαν τη ζωή τους λόγω κορονοϊού κατά το πρώτο κύμα κρουσμάτων μεταξύ Μαρτίου και Ιουνίου, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία της Ολλανδίας (CBS). Οι υγειονομικές αρχές είχαν ανακοινώσει έως χθες συνολικά 6.406 θανάτους ως αποτέλεσμα επιβεβαιωμένων μολύνσεων κορονοϊού. Η διαφορά

μπορεί να οφείλεται στο ότι θετικά τεστ δεν αναφέρθηκαν στις υγειονομικές αρχές, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία. Από τους 10.067 που ανέφερε, οι 7.797 ήταν άνθρωποι που επιβεβαιωμένα μολύνθηκαν με τον νέο ιό και που έχασαν τη ζωή τους, ενώ η COVID-19 σημειώνεται ως η πιο πιθανή αιτία θανάτου για 2.270 άλλες περιπτώσεις.

Ο νέος κορονοϊός προκάλεσε περίπου 9.000 περισσότερους θανάτους από τις 2 Μαρτίου έως τις 10 Μαΐου απ’ ό,τι σε ένα μέσο έτος, ανέφερε η CBS, ενώ μόνο τον Απρίλιο οι νεκροί λόγω της Covid-19 ξεπέρασαν τους 6.000. Ύστερα από μείωση που σημειώθηκε το καλοκαίρι, τα νέα περιστατικά αυξήθηκαν με ταχείς ρυθμούς τις τελευταίες εβδομάδες, ξεπερνώντας τα 3.000 ημερησίως για πρώτη φορά αυτή την εβδομάδα. Η ολλανδική κυβέρνηση ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα σειρά νέων μέτρων σε μια προσπάθεια να ανακόψει το νέο κύμα κρουσμάτων, όπως η σύσταση για χρήση μάσκας σε δημόσιους χώρους σε όλη τη χώρα.

Ημερήσιο ρεκόρ κρουσμάτων

Νέο ρεκόρ κατέγραψε σήμερα ο ημερήσιος αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ολλανδία, καθώς αναφέρθηκαν 3.294 νέα περιστατικά Covid-19, σύμφωνα με τα στοιχεία των υγειονομικών αρχών. Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων καταγράφει ρεκόρ σχεδόν κάθε μέρα από τα μέσα Σεπτεμβρίου και χθες ξεπέρασε για πρώτη φορά το όριο των 3.000 περιπτώσεων.

Ολλανδία κορονοϊός νέα: Νέα σειρά μέτρων

Τη Δευτέρα η ολλανδική κυβέρνηση επέβαλε σειρά μέτρων για να ανακόψει την αύξηση των κρουσμάτων. Ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε είπε ότι στο εξής και για τις επόμενες τρεις εβδομάδες τα μπαρ και τα εστιατόρια θα πρέπει να κλείνουν στις 22.00 και προέτρεψε τους πολίτες να εργάζονται “όσο περισσότερο μπορούν” από το σπίτι τους και να αποφεύγουν τις μετακινήσεις. Τ

α μέτρα, στα οποία περιλαμβάνεται και η ευρεία χρήση υφασμάτινης μάσκας στο Άμστερνταμ, τη Χάγη και σε άλλες μεγάλες πόλεις, λαμβάνονται καθώς ο αριθμός των μολύνσεων που καταγράφεται καθημερινά έχει ξεπεράσει εκείνον του περασμένου Απριλίου. Το υπουργείο Υγείας εκτιμά ότι τα κρούσματα θα φτάσουν ακόμη και τα 5.000 ημερησίως, από περίπου 3.000 σήμερα.

Στο πλαίσιο των μέτρων, δεν θα επιτρέπεται η παρουσία κοινού σε αθλητικές διοργανώσεις για τις επόμενες τρεις εβδομάδες.

Keywords
Τυχαία Θέματα