Οι οκτώ αλλαγές στις Πανελλαδικές που πρέπει να γνωρίζετε

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ανατροπές στις Πανελλαδικές υπόσχεται η Κυβέρνηση. Το σημερινό σύστημα εισαγωγής θα ισχύσει μέχρι και τις εισαγωγικές εξετάσεις του 2019 για όλους τους μαθητές που φοιτούν αυτή τη στιγμή στο Λύκειο. Να δούμε τις 8 αλλαγές:

Αφορά στην χρονική μετάθεση των εισαγωγικών εξετάσεων μετά τις απολυτήριες. Οι απολυτήριες εξετάσεις θα διεξαχθούν από 11 έως 26 Μαΐου
και οι πανελλήνιες από 6 έως 20 Ιουνίου.Είναι η επαναφορά των επαναληπτικών εξετάσεων. Οι επαναληπτικές εξετάσεις επανήλθαν μετά από πολύμηνες διαμαρτυρίες των υποψηφίων, αλλά μετατέθηκαν για το Σεπτέμβριο και έχουν πολύ αυστηρές προϋποθέσεις εισαγωγής, που δίνουν μέγιστο μία θέση σε κάθε τμήμα.Πρόκειται για την προσθήκη τμημάτων και σε δεύτερο Επιστημονικό Πεδίο, σε μια εξέλιξη του Υπουργείου να εξισορροπήσει την προσφορά των θέσεων στην Ανώτατη Εκπαίδευση με τη ζήτηση από τους υποψηφίους. Αυτό ώθησε τις βάσεις σε κάποιες σχολές και άφησε κενές θέσεις σε κάποιες άλλες. Μάλλον κακός σχεδιασμός.Είναι η επαναφορά της κατηγορίας του 10% για δύο χρόνια μετά την τελευταία εξέταση, αντί ενός μόνο που προβλεπόταν. Οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλλουν μηχανογραφικό, χωρίς να εξεταστούν στις πανελλήνιες εξετάσεις για δύο χρόνια μετά την τελευταία τους εξέταση, διεκδικώντας το 6% των θέσεων των εισακτέων την πρώτη χρονιά και το 4% των θέσεων τη δεύτερη χρονιά.Αφορά την μείωση του αριθμού των εισακτέων που επιχειρήθηκε, αλλά τελικά θα γίνει σε δύο δόσεις, μία το 2017 και μία το 2018.Αφορά την επαναφορά στο Μηχανογραφικό Δελτίο εννέα τμημάτων ΤΕΙ που είχαν κοπεί. Δημιουργούνται 2 τμήματα στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου με αντικείμενο τον Τουρισμό. Επίσης έχουμε τη μετονομασία κάποιων τμημάτων και την ενοποίηση των σχολών υπαξιωματικών της Αεροπορίας.Χορηγείται η δυνατότητα στους αποφοίτους των ΕΠΑ.Λ. να εισάγονται σε πανεπιστημιακές σχολές σε ποσοστό 1% του αριθμού των εισακτέων.Αφορά στην προσθήκη νέων ασθενειών στην κατηγορία των υποψηφίων με σοβαρές παθήσεις και στην αλλαγή του καταλόγου από τη μεθεπόμενη χρονιά.

Το άρθρο Οι οκτώ αλλαγές στις Πανελλαδικές που πρέπει να γνωρίζετε εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα