Ο Ομπάμα ασκεί την αυτοκριτική του

Αυστηρή κριτική στον εαυτό του και στην εμφάνιση του στην τηλεοπτική αναμέτρηση που είχε με τον Μίτ Ρόμνεϊ, άσκησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, επισημαίνοντας ωστόσο πως και ο δρόμος της επιτυχημένης του προεκλογικής εκστρατείας το 2008 είχε «λακκούβες».

Σε συγκέντρωση στο Nokia Theater του Λος Άντζελες, όπου παρευρέθησαν 6.000 άνθρωποι, ο Ομπάμα συνεχάρη τους

καλλιτέχνες - ανάμεσά τους ο Τζορτζ Κλούνει, η Κέιτ Χάντσον και ο Τζον Μπον Τζόβι - που συμμετείχαν στην εκδήλωση για την «άψογη εμφάνιση».

«Κάθε νύχτα η εμφάνισή τους είναι άψογη, Δεν μπορώ πάντα να λέω τα ίδια πράγματα», είπε ο Ομπάμα, προκαλώντας το έντονο χειροκρότημα του κοινού.

Η δυναμική παρουσία του Μιτ Ρόμνεϊ στην τηλεμαχία είχε ως αποτέλεσμα να μειωθεί η διαφορά των δυο υποψηφίων στις δημοσκοπήσεις, με τον Αμερικανό πρόεδρο να παραμένει στην πρώτη θέση σε εθνικό επίπεδο, αλλά και σε ορισμένες πολιτείες-κλειδιά.

Οι σύμβουλοι του Ομπάμα έχουν δηλώσει πως θα υπάρξουν αλλαγές στην προεκλογική εκστρατεία του Αμερικανού προέδρου. Ο ίδιος πάντως υπογράμμισε πως πριν από τέσσερα χρόνια στην τότε προεκλογική του εκστρατεία συνάντησε εμπόδια και έκανε λάθη.

«Αν πάμε πίσω το 2008, όλοι θυμούνται τη νίκη και δεν θυμούνται τις...λακκούβες του δρόμου», είπε χαρακτηριστικά.

«Τα πράγματα πάντα φαίνονται καλά όταν κάνουμε αναδρομή στο παρελθόν, αλλά ενδιάμεσα...κάνουμε κάθε είδους λάθος. Κάνουμε γκάφες. Έκανα γκάφες, αλλά ο αμερικανικός λαός μας έκανε να προχωρήσουμε», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα