«Ο Χριστός ήταν Έλληνας και όχι Εβραίος» – Σάλος με νέο ντοκιμαντέρ για τη Βίβλο
Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.
Ένα νέο ντοκιμαντέρ του Amazon επιχειρεί να ανατρέψει όσα γνωρίζαμε για τον Ιησού Χριστό. Συγκεκριμένα, διατυπώνει τον ισχυρισμό πως ο Χριστός δεν ήταν στην πραγματικότητα Εβραίος, αλλά ένας αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος από την Καππαδοκία.
Σάλο έχει προκαλέσει στους θρησκευτικούς κύκλους ο ισχυρισμός ενός ντοκιμαντέρ της Amazon, ότι ο Χριστός ήταν Έλληνας και όχι Εβραίος.
Το ντοκιμαντέρ, το οποίο φέρει τον τίτλο «Bible Conspiracies», έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις.
Αιτία αποτέλεσε η αμφιλεγόμενη θεωρία ότι ο Χριστός ήταν στην πραγματικότητα ο πυθαγόρειος φιλόσοφος Απολλώνιος ο Τυανέας.
«Ο γιος του Θεού ήταν στην πραγματικότητα Έλληνας, ο οποίος αργότερα έκανε θαύματα»,αναφέρει το επίμαχο ντοκιμαντέρ, όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail.
Οι ισχυρισμοί του ντοκιμαντέρ«Ο Έλληνας φιλόσοφος Απολλώνιος μπορεί να είναι το αληθινό πρόσωπο πίσω από τις ιστορίες της Βίβλου…. Υπάρχει στην πραγματικότητα, ένας άνθρωπος που τα ίχνη του μπορούν να εντοπιστούν, αφού η εκκλησία δεν κατάφερε να τον εξαλείψει από την ιστορία. Το όνομά του είναι ο Απολλώνιος και γεννήθηκε το 3 π.Χ. ή 4π.Χ. στην Τυάνα της Καππαδοκίας», υποστηρίζει το ντοκιμαντέρ σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα «Express».
«Γρήγορα έγινε μαθητής του Πυθαγόρα και ασπάστηκε την αποχή από τις ηδονές της σάρκας και του κρασιού. Δεν φορούσε υποδήματα και είχε αφήσει τα μαλλιά του μακριά, όπως και γένια του. Σύντομα οι διδασκαλίες του τον ανέδειξαν ως αναμορφωτή και ως κατοικία είχε το ιερό του Ασκληπιού», προσθέτει.
Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία, ο Απολλώνιος απέκτησε ακολούθους καθώς κήρυττε. Υπάρχουν αναφορές ότι είχε αναστήσει νεκρούς κι ότι μιλούσε για πράγματα που ήταν έξω και πέρα από την ανθρώπινη νόηση.
«Υπάρχουν αποδείξεις ότι ο Απολλώνιος ήταν υπαρκτό πρόσωπο» καταλήγει το ντοκιμαντέρ, το οποίο, όπως άλλωστε υποστηρίζει και ο τίτλος του, ασχολείται με θεωρίες συνωμοσίας.
Ποιος ήταν ο Αππολώνιος ο ΤυανέαςΣύμφωνα με το ντοκιμαντέρ, ο Απολλώνιος ο Τυανέας γεννήθηκε σε μία σεβαστή και πλούσια ελληνική οικογένεια.
Έζησε τα πρώτα χρόνια της ζωής του στα Τύανα. Σε ηλικία 14 ετών μετέβη στην Ταρσό της Κιλικίας και μετά από δύο χρόνια στις Αιγές της Κιλικίας.
Το 62 μ.Χ. αποφάσισε να μεταβεί στη Ρώμη παρόλο που ο Νέρων αντιπαθούσε τους φιλόσοφους. Πέθανε στο Ποτσουόλι το 98 μ.Χ.
Το ντοκιμαντέρ υποστηρίζει πως ο Απολλώνιος ήταν το πραγματικό πρόσωπο πίσω από την Καινή Διαθήκη.
Τόσο αυτός όσο και ο Ιησούς είχαν γεννηθεί περίπου την ίδια περίοδο κήρυτταν για τα ίδια θέματα, είχαν πιστούς ακολούθους, έκαναν θαύματα, ενώ και οι δύο είχαν μακριές γενειάδες, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Daily Mail».
«Πληροφορίες γι’ αυτόν μπορούν να βρεθούν σε διάφορες πηγές αλλά όχι σε θρησκευτικά βιβλία. Το όνομά του είναι Απολλώνιος και γεννήθηκε το έτος 3 ή 4 π.Χ. στην Τυανέα της Καππαδοκίας», αναφέρει το ντοκιμαντέρ.
Η φήμη του Απολλώνιου μεγάλωνε και οι πιστοί που πλήθαιναν, ωστόσο απέκτησε και επιφανείς εχθρούς, με τον Ρωμαίο αυτοκράτορα Αυρήλιο να εξοργίζεται και να σχεδιάζει την καταστροφή όλων των ναών και των αγαλμάτων που κατασκευάζονταν προς τιμήν του.
Ωστόσο, αξίζει να αναφερθεί ότι πολλοί μελετητές της Βίβλου άσκησαν δριμεία κριτική στο ντοκιμαντέρ, λέγοντας ότι οι ειδικοί που μιλούν στα πλαίσιά του είναι αναξιόπιστοι.
Επιπλέον τονίζουν πως οι δημιουργοί του μοιάζουν να μην έχουν απολύτως καμία γνώση της Βίβλου και αναπαράγουν μύθους, οι οποίοι έχουν ήδη διαψευσθεί στο παρελθόν.
Το άρθρο «Ο Χριστός ήταν Έλληνας και όχι Εβραίος» – Σάλος με νέο ντοκιμαντέρ για τη Βίβλο εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Φήμες;
- O Κρεμαστινός αποκαλύπτει: Από τι πέθανε ο Ανδρέας Παπανδρέου
- Πηνελόπη Πλάκα για ΦΡΙΤΕΖΑ: ''Δεν είναι συνηθισμένο να...''
- Κτηματολόγιο: Σε ποιες περιοχές θα δοθεί παράταση
- «Οι μαρτυρίες λένε πως σύχναζε σε σχολεία και… καμάκωνε κορίτσια»
- ΚΟΥΙΖ: Πόση είναι η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ;
- Το ½ του ΠΑΟΚ επί του Ολυμπιακού και το ρεκόρ που δεν μπόρεσε να σπάσει
- Μπέττυ Μπαζιάνα: Συνόδευσε τον Πρωθυπουργό στο θέατρο, με chic total black look! Φωτογραφίες
- Στο εδώλιο του κατηγορουμένου ο πατέρας του Βαγγέλη Γιακουμάκη (vid)
- Aυτά τα 3 ζώδια θα θα γιορτάσουν τον Άγιο Βαλεντίνο με τον πιο απολαυστικό τρόπο
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Attiki Press
- Facebook: Έκανες βλακεία με το μήνυμα; Έχεις μόνο 10 λεπτά για να «γλιτώσεις»
- Ληστεία στο κέντρο – Άρπαξαν από πρόξενο τσάντα με 50.000 ευρώ
- Δεν παραιτείται τελικά ο Αμβρόσιος – Περίμενε απάντηση από την Παναγία
- Μία έκκληση, για τη Ζωή Κωσταρίδη
- Σαββίδης: Είμαι περήφανος για όλους, αλλά μην παρασυρθούμε μακριά από το όνειρο
- Τελευταία Νέα Attiki Press
- Σαββίδης: Είμαι περήφανος για όλους, αλλά μην παρασυρθούμε μακριά από το όνειρο
- Δεν παραιτείται τελικά ο Αμβρόσιος – Περίμενε απάντηση από την Παναγία
- Μία έκκληση, για τη Ζωή Κωσταρίδη
- Ληστεία στο κέντρο – Άρπαξαν από πρόξενο τσάντα με 50.000 ευρώ
- Facebook: Έκανες βλακεία με το μήνυμα; Έχεις μόνο 10 λεπτά για να «γλιτώσεις»
- Ποινή από… Μεσαίωνα σε 75χρονο, για τα μάτια του Ερντογάν
- Πλάτων Τήνιος: Οι νέοι που εργάζονται «έξω» θα έχουν πρόβλημα με το συνταξιοδοτικό
- Το αναπάντεχο υλικό που κάνει το κοτόπουλο γευστικό, τρυφερό, λαχταριστό
- Πολάκης σε Γιάμαλη για γρίπη: «Δεν είναι και καμιά καταστροφή, μην τρελαθούμε τώρα» (vid)
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Πέντε χρόνια με αναστολή για το θάνατο του Θανάση Μυλωνά- Δύο χρόνια μετά το τροχαίο που συγκλόνισε την Πάτρα
- Βόνιτσα: Η καθίζηση έκοψε τον δρόμο - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ
- H Pink απέκτησε αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας στο Χόλυγουντ
- Οι Ρώσοι δεν εμπιστεύονται τους κυβερνητικούς αξιωματούχους
- Σαββίδης: "Να διαφυλάξουμε όσα με κόπο χτίσαμε"
- Ελέυθερος ο 28χρονος κατηγορούμενος για την υπόθεση Τζήλου
- Με Ουέμπερ στο ντέρμπι «αιωνίων» οι Πειραιώτες
- Γρίπη: Τι πρέπει να γνωρίζετε για το εμβόλιο - Τρεις κανόνες που πρέπει να τηρείτε
- ΚΚΕ: Το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης μετατρέπεται σε βάση υποδοχής στρατιωτικού υλικού των ΗΠΑ