Ο Αντώναρος για την διαγραφή του: Άσκησα κριτική, σκληρή και αυστηρή

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ο Ευάγγελος Αντώναρος εξέφρασε την άποψη ότι άσκησε σκληρή και αυστηρή κριτική, που είχε ως συνέπεια τη διαγραφή του από τη ΝΔ, εξέφρασε ο Ευάγγελος Αντώναρος.

«Η θέση μου δεν αλλάζει. Πιστεύω πως όποιος με υψηλό κομματικό αξίωμα φέρεται εμπλεκόμενος σε κάτι μη σύννομο και είναι υπό διερεύνηση πρέπει να θέσει αυτό το αξίωμα για τη διάρκεια της ανάκρισης στη διάθεση του κόμματος ώστε να είναι απόλυτα ελεύθερος να υπερασπιστεί τον εαυτό του με τον τρόπο που επιλέγει. Πολύ περισσότερο όταν το προσωπικό του

στιλ δεν είναι απόλυτα συμβατό με τον τρόπο επικοινωνίας και την ιστορία της παράταξης στην οποία θέλει να ανήκει», σημείωσε αρχικά για το θέμα ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στο ΑΠΕ.

«Κριτική άσκησα, ίσως σκληρή και αυστηρή. Αν κάποιες λέξεις στη ρύμη του τρόπου που γράφει κανείς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ενοχλητικές, να τις πάρω πίσω. Αλλά και άλλοι που εκστομίζουν απεχθέστερες εκφράσεις στις τηλεοπτικές εμφανίσεις τους θα έπρεπε επίσης να αναθεωρήσουν τη συμπεριφορά τους», συμπλήρωσε.

Διευκρίνισε ότι δεν ζητά να παραιτηθεί κανείς από το βουλευτικό του αξίωμα, «αλλά από μια δοτή θέση που του δίνει το δικαίωμα να εκπροσωπεί ως σύνολο μια ολόκληρη παράταξη».

Σε ερώτηση για το αν η «βεντέτα» του με τον Άδωνι Γεωργιάδη πλήττει και τη ΝΔ, απάντησε:

«Είμαι ξεκάθαρος και ενδεχομένως οξύς στις δημόσιες παρεμβάσεις μου. Φαντάζομαι θα μου επιτρέψετε να διατηρήσω όπως πολλοί άλλοι το προσωπικό μου στιλ. Η λέξη βεντέτα δεν περνάει ωστόσο ποτέ από το μυαλό μου. Ανήκω σε μια παράταξη, σχεδόν από τη μέρα που ιδρύθηκε από τον Κώστα Καραμανλή, και το μόνο που με απασχολεί να μη νομίζουν κάποιοι ότι μπορούν με το έτσι θέλω και την επιτηδευμένη υπερβολή να της αλλάξουν τα χαρακτηριστικά, την κεντρική ιδεολογική της κατεύθυνση και τις αξίες της. Υπόλογος είμαι μόνο απέναντι στη συνείδηση μου και τη διαδρομή μου».

Για την υπόθεση Novartis, δήλωσε ότι δεν είναι πεπεισμένος ότι εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα. «Γι΄ αυτό θεωρώ ότι η διερεύνηση πρέπει να γίνει με γρήγορους ρυθμούς, χωρίς προκαταλήψεις και σε βάθος ώστε να μην απομείνει στο τέλος της ημέρας καμιά σκιά. Ας μη ξεχνάμε: Το τεκμήριο της αθωότητας ισχύει για όλους μέχρι να καταδικαστούν αμετάκλητα. Αλλά ταυτόχρονα είναι ανεπίτρεπτο να μην αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν, αν υπάρχουν», συμπλήρωσε.

Σχετικά με το επίδομα στέγασης και άλλων λοιπών επιδομάτων που απολαμβάνουν οι υπουργοί και βουλευτές, ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος σημειώνει ότι «για τα δημόσια πρόσωπα ισχύουν πιο αυστηροί, στην ουσία άγραφοι κανόνες» και υπογραμμίζει ότι «όσοι κάνουν χρήση των προνομίων που τους παρέχει το κράτος πρέπει να το κάνουν με φειδώ».

Το άρθρο Ο Αντώναρος για την διαγραφή του: Άσκησα κριτική, σκληρή και αυστηρή εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα