Ντόχα 2019: Εσύ αποκλείστηκες νωρίς

Ντόχα 2019: Δεν ήταν ευχάριστη η δεύτερη μέρα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στίβου στην Ντόχα για την ελληνική αποστολή. Ο Μίλτος Τεντόγλου που είχε βλέψεις ακόμη και για μετάλλιο στον τελικό του μήκους, δεν μπόρεσε να μπει στην οκτάδα. Περιορίστηκε σε τρία άλματα, με το τελευταίο να είναι και το καλύτερό του με 7 μέτρα και 79 εκατοστά. Μοιραία έμεινε στην 10η θέση στην τελική κατάταξη ανάμεσα σε 12 άλτες και αποχαιρέτισε νωρίς τον αγώνα. Η απογοήτευση για τον ίδιο ήταν ότι πήγε στο Κατάρ με επίδοση 8,32.

Νικητής στο μήκος ήταν ο Τζαμαϊκανός Τατζέι Γκέιλ με 8.69(!), που είναι η κορυφαία

φετινή επίδοση στον κόσμο, με δεύτερο τον Αμερικανό Τζεφ Χέντερσον με 8.39 και τρίτο τον Κουβανό Χουάν Μιγκέλ Ετσεβαρία με 8.34. Για τον Τεντόγλου το επόμενο μεγάλο στοίχημα είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο το καλοκαίρι του 2020.

Αποκλείστηκαν Καραλής Φιλιππίδης

Η μέρα δεν ήταν καλή και για τους επικοντιστές μας Εμμανουήλ Καραλή και Κώστα Φιλιππίδη. Με το όριο πρόκρισης στα 5,75 οι δύο αθλητές έμειναν στα ρηχά απογοητεύοντας κυρίως τους εαυτούς τους. Ο πρώτος ξεπέρασε τα 5 μέτρα και 60 εκατοστά, αλλά είχε τρία άκυρα άλματα στα 5,70. Έμεινε δηλαδή από νωρίς εκτός διοργάνωσης. Ο Φιλιππίδης πέρασε επίσης τα 5,60, είχε δυο άκυρα στα 5,70 και τα κατάφερε με την τρίτη, ενώ στα 5,75 απέτυχε σε όλες τις προσπάθειές του.

Η μεγάλη έκπληξη πάντως ήταν ότι έμεινε εκτός τελικού και ο Γάλλος Ρενό Λαβιλενί, που παραμένει κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ με 6 μέτρα και 16 εκατοστά. Χώρια ότι μετράει 5 μετάλλια σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα αλλά και ένα ολυμπιακό μετάλλιο στο Ρίο.

Στον τελικό Στεφανίδη, Κυριακοπούλου

Η τρίτη μέρα στη Ντόχα (29/09) περιλαμβάνει και τον τελικό του επί κοντώ στις γυναίκες, που ξεκινάει στις 20:40. Σε αυτόν υπάρχουν δύο ελληνικές συμμετοχές με την Κατερίνα Στεφανίδη και την Νικόλ Κυριακοπούλου. Η πρώτη είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στη διοργάνωση του 2017 και η δεύτερη το χάλκινο το 2015. Είναι οι μόνες που θεωρητικά μπορούν να επιστρέψουν με μετάλλια από την πρωτεύουσα του Κατάρ.

Keywords
Τυχαία Θέματα