Νοσοκομεία κορονοϊός – ΠΟΕΔΗΝ: Αυξάνονται συνεχώς τα κρούσματα στο προσωπικό

Νοσοκομεία κορονοϊός – ΠΟΕΔΗΝ: Αυξάνονται συνεχώς τα κρούσματα κορονοϊού στο προσωπικό των νοσοκομείων. Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, άλλοι 14 εργαζόμενοι από το νοσοκομείο Αττικόν βρέθηκαν θετικοί στον ιό καθώς επίσης 3 από το Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης

και ένας από το νοσοκομείο Καβάλας. «Κάθε ημέρα έχουμε νέα κρούσματα συναδέλφων που προσβάλλονται από τον ιό. Ζητάμε περισσότερα μέσα ατομικής προστασίας, τακτικά προληπτικά τεστ στους υγειονομικούς, να ισχύσει ξανά ο θεσμός της καραντίνας», λέει στο protothema.gr ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Μιχάλης Γιαννάκος.

Αντί αυτών, ωστόσο, όπως αναφέρει, τεστ κάνουν μόνο όσοι εκτίθενται στον ιό και συνεχίζουν την εργασία τους. Ειδικότερα, στο Αττικόν τα νέα κρούσματα αφορούν σε 6 τραυματιοφορείς, 1 τεχνικό και 7 άτομα από το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό. Η μία εξ αυτών νοσηλεύεται. Στο Ιπποκράτειο βρέθηκε 1 νοσηλεύτρια θετική στο αναισθησιολογικό τμήμα και κατά την ιχνηλάτηση 2 ακόμη γιατροί θετικοί. Τέλος, στο νοσοκομείο Καβάλας εντοπίστηκε 1 νοσηλεύτρια θετική στο κορονοϊό στο Τμήμα Επειγόντων του νοσοκομείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα