Νεκροί Ελλάδα κορονοϊός: Εξι θάνατοι μέσα σε λίγες ώρες, συναγερμός στις ΜΕΘ

Νεκροί Ελλάδα κορονοϊός: Με άλλους έξι ανθρώπους να έχουν χάσει τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο, από κορονοϊό μεγαλώνει ο τραγικός απολογισμός των νεκρών στη χώρα μας. Η λίστα των νεκρών μακραίνει σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, ενώ όλο και περισσότερο πιέζεται το σύστημα υγείας στην Ελλάδα, με φόντο τη

συνεχή αύξηση των διασωληνωμένων στις μονάδες Εντατικής Θεραπείας της χώρας και ειδικά στην Αττική όπου παραμένει εστία των κρουσμάτων κορονοϊού. Συγκεκριμένα, ένας 71χρονος κατέληξε σήμερα το πρωί στον Ευαγγελισμό, ενώ νοσηλευόταν διασωληνωμένος και είχε διακομιστεί στη ΜΕΘ από το νοσοκομείο Αγία Όλγα στις 27 Σεπτεμβρίου.

Προηγουμένως, ένας 59χρονος κατέληξε στη ΜΕΘ του Ασκληπιείου Βούλας, έχοντας εισαχθεί στο νοσοκομείο από τις 4 Οκτωβρίου. Επιπλέον, ένας 70χρονος απεβίωσε στο Σισμανόγλειο και μια 88χρονη έχασε τη ζωή της στην Παμμακάριστο. Μια 84χρονη ασθενής απεβίωσε το πρωί της Κυριακής στο “Μποδοσάκειο” Πτολεμαΐδας, ενώ είχε διακομιστεί εκεί από το Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς στις 8 Οκτωβρίου. Τέλος, μία 86χρονη γυναίκα κατέληξε σήμερα στο νοσοκομείο “Σωτηρία”, όπου νοσηλευόταν.

Σημειώνεται πως το απόγευμα του Σαββάτου, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε πως το σύνολο των νεκρών στη χώρα λόγω της λοιμωξης που προκαλεί ο κορονοϊός, ανερχόταν στους 436.

Πότε θα χτυπήσει “καμπανάκι” στις ΜΕΘ

Πριν από μερικές ημέρες, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, απαντώντας στο ερώτημα πότε θα χτυπήσει “καμπανάκι” για τις ΜΕΘ, είπε ότι συνεχώς προστίθενται νέα κρεβάτια στο σύστημα και την επόμενη εβδομάδα μάλιστα θα παραδοθούν 50 νέα από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. “Ειδικά σε ότι αφορά την Αττική, σύμφωνα με την υπεύθυνη, κυρία Κοτανίδου, οι αντοχές του συστήματος θα αρχίσουν να δοκιμάζονται όταν οι διασωληνωμένοι θα ξεπεράσουν τους 100 και θα πλησιάσουν τους 150” ανέφερε χαρακτηριστικά, που σημαίνει ότι ήδη έχει σημάνει συναγερμός στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι με φόντο και την επικείμενη νέα αύξηση των κρουσμάτων που αναμένεται στα τέλη του μήνα, όπως είχε δηλώσει ο καθηγητής του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης, στη φαρέτρα των επιστημόνων αλλά και της κυβέρνησης βρίσκεται η χρήση της μάσκας παντού. Το συγκεκριμένο μέτρο το χαρακτήρισε πιθανό και ο κ. Κικίλιας, λέγοντας ότι “βρίσκεται πάνω στο τραπέζι και τα πάντα θα κριθούν από τις εισηγήσεις των ειδικών”. Τον πρώτο λόγο για την επιβολή νέων μέτρων τον έχουν οι ειδικοί επιστήμονες, όπως είπε, με τους οποίους συνεργάζεται η κυβέρνηση και λαμβάνει τις αποφάσεις, μετά τις εισηγήσεις τους.

Ο υπουργός Υγείας απηύθυνε έκκληση για την εφαρμογή των μέτρων που έχουν ήδη ανακοινωθεί “πριν φτάσουμε στο σημείο να επιβάλλουμε νέα” και επεσήμανε ότι τα κρούσματα στην Αττική δείχνουν να σταθεροποιούνται κι αυτό δείχνει ότι τα μέτρα φέρουν αποτελέσματα, αλλά αντίθετα υπάρχει έξαρση σε άλλες περιοχές της χώρας. Σε ότι αφορά το ενδεχόμενο επιβολής ενός γενικού lockdown σημείωσε ότι αυτό αποτελεί την ύστατη λύση “καθώς θα πρέπει να αναλογιστούμε τις οικονομικές συνέπειες και τις ανάγκες της κοινωνίας”.

Keywords
Τυχαία Θέματα