Νέες ελληνικές σειρές 2022: Όλα όσα θα δούμε στη μικρή οθόνη

Η μυθοπλασία επιστρέφει ξανά. Τη νέα σεζόν πρόκειται να βγαίνουν στον αέρα, μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου, 20 νέες σειρές, ενώ έξι σειρές από προηγούμενες σεζόν έχουν πάρει κανονικά το πράσινο φως για να συνεχιστούν κανονικά στο πρόγραμμα των καναλιών. Συνεχίζουν κανονικά την προβολή τους οι σειρές «Τα καλύτερα μας χρόνια» και «Χαιρέτα μου τον πλάτανο», «Κι όμως είμαι ακόμα εδώ» που προβάλλονται στην κρατική τηλεόραση, η «Γη της ελιάς» στο Mega,

ο «Σασμός» στον Alpha και τα «Τρία Μίλια» στο Star.

Όλες οι νέες σειρές των καναλιώνAnt-1: «Ποιος Παπαδόπουλος»

Υπόθεση: 16 χρόνια πριν, εξαιτίας μίας συνωνυμίας, δύο μωρά μπερδεύονται στο μαιευτήριο και μεγαλώνουν με τη λάθος οικογένεια.

16 χρόνια μετά, όταν το λάθος αποκαλύπτεται, οι πλούσιοι αριστοκράτες Παπαδόπουλοι θα αναγκαστούν να φιλοξενήσουν, στην έπαυλή τους, τους φτωχούς και άξεστους Παπαδόπουλους, για χάρη των… γιων τους. Πώς θα εξελιχθεί η συμβίωση δύο τελείως διαφορετικών κόσμων;

Παίζουν: Μαριάννα Τουμασάτου, Κρατερός Κατσούλης, Ελένη Ουζουνίδου, Γιάννης Δρακόπουλος, Μαριλού Κατσαφάδου, Μαριέλλα Σαββίδου, Σπύρος Σπαντίδας, Νίκος Seymour Σταθόπουλος, Δημήτρης Δάρας, Ειρήνη Τσέλλου.

«Εκτός υπηρεσίας»

Υπόθεση: Λόγω, λοιπόν, ανύπαρκτης εγκληματικότητας, το Αστυνομικό Τμήμα του τόπου έρχεται αντιμέτωπο με την πιθανότητα να βάλει λουκέτο. Η ειδοποίηση από τα κεντρικά έρχεται: το Τμήμα πρέπει να κλείσει λόγω… αδράνειας και οι αστυνομικοί του πρέπει να μετατεθούν σε άλλες περιοχές. Έκπληκτοι και σε απόγνωση, οι άμεσα ενδιαφερόμενοι τολμούν να δώσουν μια ανορθόδοξη λύση για να το κρατήσουν ανοιχτό: να σκηνοθετήσουν ψεύτικα εγκλήματα για να αποδείξουν ότι όχι μόνο είναι χρήσιμοι, αλλά και απαραίτητοι! Σύντομα, όμως, οι ζωές όλων των κατοίκων των δύο χωριών, που στο παρελθόν τα χώριζε αιώνια έχθρα, αλλά τώρα ζουν μονιασμένα και αγαπημένα, θα αλλάξουν για πάντα.

Παίζουν: Πάνος Βλάχος, Βασιλική Ανδρίτσου, Άνδρη Θεοδότου, Νίκος Ορφανός, Κώστας Φιλίππογλου, Αλέξης Βιδαλάκης, Αλέξανδρος Καλπακίδης, Γιώργος Τζαβάρας, Γιάννης Κοκιασμένος, Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Αννέτα Κορτσαρίδου, Γιάννης Γιαννούλης, Σωσώ Χατζημανώλη, Θοδωρής Σκυφτούλης, Θανάσης Ζερίτης, Χαριτίνη Ηλιάδου, Μαριλένα Γερμανού, Μαρία Κυρώζη, Άννα Κλάδη.

«Παγιδευμένοι» (Δραματική σειρά)

Υπόθεση: Η δολοφονία ενός νεαρού κοριτσιού ενώνει τον δρόμο μιας δικηγόρου και ενός Εισαγγελέα. Η πορεία προς την εξιχνίαση του εγκλήματος θα τους φέρει πιο κοντά, αλλά θα κλυδωνίσει και τις σχέσεις με τα πρόσωπα που είναι γύρω τους. Αναζητώντας τον ένοχο και τα πραγματικά γεγονότα, όλοι παγιδεύονται μέσα στη δίνη μεγάλων μυστικών και έντονων συναισθημάτων. Κανείς δεν είναι αθώος, τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται. Πόσα πρόσωπα μπορεί να έχει η αλήθεια και πόση οδύνη μπορεί να κρύβει μέσα της;

Παίζουν: Μιχάλης Λεβεντογιάννης, Μάρθα Λαμπίρη – Φεντόρουφ, Κίμωνας Κουρής, Πέτρος Λαγούτης, Δημήτρης Ξανθόπουλος, Στάθης Σταμουλακάτος, Σταύρος Τσουμάνης, Βασίλης Τριανταφύλλου, Σόλωνας Τσούνης, Μαριλένα Ράδου, Άννα Καλαϊτζίδου, Σοφία Μανωλάκου κ.α

ALPHA: Τρεις δραματικές σειρές«Παράδεισος των κυριών» (Δραματική σειρά εποχής)

Υπόθεση: Βρισκόμαστε στην Αθήνα του 1963. Ένα πολυκατάστημα, «Ο Παράδεισος των κυριών», γεμάτο λάμψη και πολυτέλεια ετοιμάζεται να ανοίξει τις πύλες του στο γυναικείο κοινό και τα εγκαίνια αναμένονται φαντασμαγορικά. Εδώ όλες οι κυρίες της υψηλής κοινωνίας θα κάνουν τη βόλτα τους για τα ψώνια τους, για να πουν τα νέα τους και να ενημερωθούν για τις τελευταίες τάσεις της μόδας, αλλά και τα κουτσομπολιά της ημέρας. Λαμπεροί καλεσμένοι θα τιμήσουν με την παρουσία τους, τους νεαρούς ανερχόμενους επιχειρηματίες και ιδιοκτήτες, στα εγκαίνια του πολυτελούς… ονείρου τους! Ένα τραγικό συμβάν, όμως, θα αλλάξει την πορεία των γεγονότων. Ένας αναπάντεχος θάνατος θα ανακόψει απότομα τα σχέδια όλων και θα τους φέρει αντιμέτωπους με εφιαλτικά μυστικά του παρελθόντος. Θα καταφέρουν οι ιδιοκτήτες να κρατήσουν την επιχείρηση και το όραμά τους ζωντανό;

Παίζουν: Αργύρης Πανταζάρας, Θεοδώρα Τζήμου, Λάζαρος Γεωργακόπουλος, Ευαγγελία Συριοπούλου, Χρήστος Πλαΐνης, Βαγγέλης Αλεξανδρής, Νατάσα Εξηνταβελώνη, Νίκος Λεκάκης, Αλεξάνδρα Παντελάκη, Γιώργος Νούσης. Στο ρόλο της Όλγας Βασιλείου η Γωγώ Μπρέμπου.

«Αυτή η νύχτα μένει» (κοινωνική σειρά)

Υπόθεση: Η ιστορία μας εξελίσσεται μερικές δεκαετίες πριν. Μεταφερόμαστε στις αρχές της δεκαετίας του1980. Σε μια Ελλάδα που ψάχνει το καινούριο της πρόσωπο, δυο κόσμοι και δυο άνθρωποι που τους ενώνει ένα μυστικό κοινό κι ανέγγιχτο, έρχονται κοντά και βάζουν φωτιά ο ένας στον άλλον. Εκεί που ο φόβος, η σκληρότητα και ο αγώνας για την επιβίωση μπερδεύονται με την ελπίδα, τη δίψα για ζωή, τη συμπόνια, την ελπίδα, τον έρωτα και το φως. Το φως που κρύβεται ακόμα και στις πιο σκοτεινές γωνιές, αρκεί να το δεις και ν’ αγωνιστείς να το κερδίσεις. Ο κόσμος της νύχτας και του περιθωρίου σε πρώτο πρόσωπο. Ιστορίες πικρές και ανθρώπινες, γεμάτες πάθη αλλά και αλήθεια.

Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Στάνκογλου, Βασίλης Μπισμπίκης, Ηλιάννα Μαυρομάτη.

«Αμφιβολίες» (Αστυνομική σειρά)

Υπόθεση: Πόσο καλά νομίζεις ότι ξέρεις τους πιο κοντινούς σου ανθρώπους; Πόσο σίγουρος μπορείς να είσαι γι’ αυτούς; Οι «Αμφιβολίες», θα μας διηγηθούν υποθέσεις αστυνομικού χαρακτήρα, ιστορίες γεμάτες ένταση και συνεχείς ανατροπές.  Σε κάθε επεισόδιο ο πρωταγωνιστής έρχεται αντιμέτωπος με την υποψία ότι κάποιος δικός του αγαπημένος άνθρωπος έχει διαπράξει κάποιο έγκλημα. Η πλοκή κινείται γύρω από την προσπάθεια του ήρωα να μάθει τι πραγματικά συνέβη και να διαχειριστεί την αλήθεια, αλλά και την επόμενη ημέρα – όταν τίποτα δεν θα είναι πια όπως πριν στην οικογένεια του.

Σασμός

Νέοι χαρακτήρες έρχονται για να αλλάξουν τα όσα ξέραμε μέχρι στιγμής με ένα από αυτούς να είναι ο αστυνομικός Λευτέρης Ορφανός ο οποίος θα αποτελέσει το νέο μεγάλο έρωτα της Θοδώρας. Οι συγκρούσεις όμως ανάμεσα και στους παλιούς χαρακτήρες δε λείπουν με την βεντέτα ανάμεσα σε Σταματάκηδες και Βρουλάκηδες να έχει φουντώσει ξανά στη σειρά του Alpha. Το πρώτο επεισόδιο του δεύτερου κύκλου θα προβληθεί την Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου, στις 21:00 το βράδυ. Η σειρά θα ακολουθήσει τους περσινούς ρυθμούς, δηλαδή θα προβάλλεται Δευτέρα ως Πέμπτη στις 21:00.

MEGA: Μια κωμική σειρά και δύο δραματικές«Μαίρη- Μαίρη- Μαίρη» (Οικογενειακή κωμωδία)

Υπόθεση: Μια σειρά που περιγράφει παράλληλα τις περιπέτειες τριών διαφορετικών γυναικών με το ίδιο όνομα… Μαίρη. Κάθε μία έχει τη δική της ζωή, τους δικούς της ανθρώπους γύρω της και τη δική της κοσμοθεωρία. Απλές καθημερινές καταστάσεις που μας είναι γνώριμες, γίνονται το υλικό για ένα σπαρταριστό σενάριο με χαρακτήρες της διπλανής πόρτας, απολαυστικές παρεξηγήσεις και ατάκες που θα γίνουν viral.

Παίζουν: Βάσω Λασκαράκη, Κατερίνα Ζαρίφη, Νίκη Λάμη, Σπύρος Πούλης, Κωνσταντίνος Γαβαλάς, Αντιγόνη Νάκα, Σύλβια Δελικούρα, Βάσω Γουλιελμάκη, Μαίρη Σταυρακέλλη και η Πηνελόπη Πιτσούλη

«Maestro» (Κοινωνική σειρά)

Υπόθεση: O Ορέστης ταξιδεύει σε ένα μικρό νησί στην εποχή της πανδημίας προκειμένου να στήσει, από την αρχή, ένα φεστιβάλ μουσικής. Αντιμέτωπος με τη μικρή κοινωνία του νησιού και όλες τις παθογένειές της, θα βρεθεί μπλεγμένος σε μία ακραία ερωτική ιστορία, που θα αποτελέσει κίνητρο για να εκδηλωθούν όλα τα κοινωνικά προβλήματα τα οποία μαστίζουν μια ολόκληρη ομάδα ανθρώπων. Είναι όλοι συνδεδεμένοι μεταξύ τους και μ’ έναν τρόπο συνένοχοι σε αυτό που θα ακολουθήσει…

Παίζουν: Χριστόφορος Παπακαλιάτης, Χάρις Αλεξίου, Μαρία Καβογιάννη, Φάνης Μουρατίδης, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Αντίνοος Αλμπάνης, Στεφανία Γουλιώτη, Γιάννης Τσορτέκης, Κλέλια Ανδριολάτου, Ορέστης Χαλκιάς, Γιώργος Μπένος, Δημήτρης Κίτσος, Σάντρα Σαραφάνοβα, Τόνια Μαράκη, Γιώργος Μπινιάρης.

«Το μαύρο ρόδο» (Δραματική σειρά)

Υπόθεση: Η επιστροφή στο πατρικό είναι ταυτόχρονα και επιστροφή στο παρελθόν, τότε που όλα άλλαξαν απότομα στη ζωή της νέας κοπέλας. Η πάλη ανάμεσα στο θέλω και το πρέπει, το πρέπει και το μπορώ, με τις σκιές του χθες να βαραίνουν το πεπρωμένο της. Πέρασε μεγάλο μέρος της ζωής της, χωρίς η ίδια να το έχει επιλέξει, σ’ ένα χώρο που της άφησε τα σημάδια του, μ’ έναν τρόπο σκέψης μακριά από των υπολοίπων. Οι εσωτερικές συγκρούσεις τεράστιες. Τι θα ακολουθήσει; Όταν ο άλλος σού δίνει ένα κομμάτι της ψυχής σου που δεν είχες καν αντιληφθεί ότι σου έλειπε, τότε μήπως η αγάπη είναι ένα λουλούδι που πρέπει να του επιτρέψεις να ανθίσει; Ποτέ δεν μπορείς να γνωρίζεις τι ορίζει η μοίρα.

Παίζουν: Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Κατερίνα Διδασκάλου, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Μαρία Καλλημάνη, Ελένη Καρακάση

ΣΚΑΙ: Τρεις δραματικές/κοινωνικές σειρές«Στοργή» (Κοινωνική-δραματική σειρά)

Υπόθεση: Η σειρά αυτοτελών επεισοδίων πραγματεύεται την κακοποίηση, το τραύμα που κρύβεται στην παιδική ηλικία και πολλές φορές ορίζει την ενηλικίωση και την ικανότητά μας να αγαπήσουμε τον εαυτό μας και τους άλλους. Σε μια εποχή που η οργή έγινε κίνημα και η ενδοοικογενειακή βία είναι σε έξαρση, χρειάζεται να κατανοήσουμε καλύτερα τη βαθύτερη αιτία του προβλήματος της βίας αλλά και να αποστιγματίσουμε την ψυχοθεραπεία που δεν είναι ταμπού, αλλά ένα μονοπάτι που μπορεί να μας οδηγήσει στην αυτογνωσία, τη λύτρωση και την ισορροπία.

Μία μεσήλικας αποπειράται να αφαιρέσει την ίδια της τη ζωή, μία οικονομολόγος μαθαίνει πως όλη της η ζωή είναι ένα ψέμα, μία γυναίκα καριέρας κρύβει κάτω από τα μαύρα της γυαλιά τα μελανιασμένα της μάτια, ένας δυνατός άντρας πιστεύει πως ήρθε η ώρα του θανάτου, ένα κορίτσι παγιδεύεται στο χρόνο, μία νεαρή μητέρα επιτίθεται σ’ έναν άγνωστο. Ένα ζευγάρι διαλύεται εξαιτίας του θυμού. Άνθρωποι εντελώς διαφορετικοί μεταξύ τους, που έχουν ένα και μόνο κοινό: βρήκαν την οργή μέσα στη στοργή των πιο κοντινών τους ανθρώπων.

Παίζουν: Μαρία Ναυπλιώτου, Βίκυ Παπαδοπούλου, Κωνσταντίνος Λάγκος, Γιολάντα Μπαλαούρα, Βασίλης Μηλιώνης και Μέγκυ Σούλι.

«Γλυκάνισος» (Δραματική σειρά)

Υπόθεση: Η σειρά διηγείται τον έρωτα δύο ανθρώπων που ανήκουν σε εντελώς διαφορετικούς κόσμους. Ενός Έλληνα χριστιανού και μίας Σύριας μουσουλμάνας, του Στρατή, γόνου εύπορης οικογένειας της Μυτιλήνης, και της Ραζάν, Σύριας πρόσφυγα. Ο καθένας κουβαλάει τη δική του κουλτούρα, τις δικές του αλήθειες, τα δικά του τραύματα. Θα παλέψουν να αντισταθούν στη δίνη του έρωτα, σε αυτό που νιώθουν. Ο Στρατής, άλλωστε, χρωστά τη ζωή του στο σύντροφο της Ραζάν… Η ζωή γράφει όμως τα δικά της σενάρια. Ένας μεγάλος έρωτας ανάμεσα σε δύο τόσο διαφορετικούς ανθρώπους θα καταφέρει να φέρει κοντά και τους τόσο διαφορετικούς κόσμους τους; Πώς θα τον αντιμετωπίσει το περιβάλλον τους; Οι οικογένειες τους; Οι κάτοικοι του νησιού; Άνθρωποι, φιλίες και οικογενειακές σχέσεις θα δοκιμαστούν. Κάποιοι θα βγουν αλώβητοι, κάποιοι όμως θα πληρώσουν το τίμημα. Θα βγει ο έρωτας νικητής;

Παίζουν: Γιώργος Παπαγεωργίου, Έλενα Πιερίδου, Κώστας Κόκλας (Φίλιππος), Τάνια Τρύπη, Κώστας Αποστολάκης, Ευγενία Δημητροπούλου, Αιμιλιανός Σταματάκης κ.α.

Στο ρόλο της Αντιγόνης η Κάρμεν Ριουγγέρη.

«Άγρια Γη» (Δραματική σειρά)

Υπόθεση: Ένας άντρας επιστρέφει στη γη που γεννήθηκε και που έζησε, στη γη που ήταν δική του αλλά δεν του ανήκει πια. Μυρίζει το χώμα, το νιώθει εύφορο και βαρύ στα δάχτυλά του, όπως και πριν χρόνια, όταν μια απαγωγή έκοψε στα δυο το νήμα της ζωής του και του γνώρισε την άγρια πλευρά της, στερώντας του οικογένεια και περιουσία, αναγκάζοντας τον να κρυφτεί πίσω από μια νέα ταυτότητα. Ο Άρης πολεμά και επιβιώνει αλλά ποτέ δεν ξεχνά, τι του στέρησαν.

Παίζουν: Ζέτα Δούκα, Στέφανος Μιχαήλ, Παναγιώτα Βιτετζάκη, Ορέστης Τζιόβας, Θανάσης Πατριαρχέας, Λήδα Ματσάγγου, Χριστόδουλος Στυλιανού, Κώστας Φαλελάκης, Νίκος Αρβανίτης, Στράτος Τζώρτζογλου, Νικολέττα Βλαβιανού, Ελένη Μαρσίδου, Έλενα Ασημακοπούλου κ.α.

Στο ρόλο της Μυρτώς: Μαρία Ζορμπά

Στο ρόλο της Αρετής: Σόφη Ζαννίνου

OPEN: Δύο δραματικές σειρές εποχής και μία κωμωδία«Το Κόκκινο Ποτάμι- Η συνέχεια»

Υπόθεση: Η ιστορία συνεχίζεται, οι μνήμες μένουν ζωντανές και οι ξεριζωμένοι ήρωες ακολουθούν νέους δρόμους. Η Ιφιγένεια με το παιδί της φτάνουν πρόσφυγες στη Θεσσαλονίκη. Εκεί, η Ιφιγένεια θα βάλει σκοπό να βρει τον τρόπο να επιστρέψει στην Τουρκία για να βρει τον άντρα της, χωρίς να γνωρίζει ότι είναι νεκρός. Ένας μαχητικός γιατρός από τη Θεσσαλονίκη, ο Δημοσθένης Μαντάς, θα σταθεί στήριγμά της και κόντρα σε κάθε κίνδυνο θα τη συνοδεύσει στο παράτολμο ταξίδι πίσω στην Τουρκία, όπου το δόγμα του Κεμάλ «η Τουρκία ανήκει στους Τούρκους» φανατίζει τον κόσμο και οι σφαγές των χριστιανικών πληθυσμών κορυφώνονται.

Το ταξίδι θα οδηγήσει τους ήρωές μας στη Σμύρνη, όπου θα γίνουν μάρτυρες των εξελίξεων. Μέσα από τα μάτια της Ιφιγένειας και του Δημοσθένη κορυφώνεται η τραγική, ιστορική κατάληξη καθώς αναπτύσσεται όλο και πιο δυνατά ο έρωτας ανάμεσά τους. Το όνειρο της Mεγάλης Ελλάδας, ο διχασμός, η Μικρασιατική εκστρατεία και η καταστροφή στη συνέχεια, η διεθνής πολιτική των Μεγάλων Δυνάμεων, είναι το πολιτικό-κοινωνικό πλαίσιο στο οποίο κινείται η ιστορία, πάντα μέσα από τα μάτια των αγαπημένων μας ηρώων, αλλά και πολλών νέων χαρακτήρων που μπαίνουν στο κάδρο, καθώς η ιστορία αγκαλιάζει οικογένειες Ποντίων και Μικρασιατών προσφύγων, τις περιπέτειές τους, αλλά και την καινούργια τους ζωή στην Ελλάδα που με δύναμη κατακτούν.

Παίζουν: Αναστασία Παντούση, Όμηρος Πουλάκης, Κωνσταντίνος Καζάκος, Σωτήρης Χατζάκης, Φίλιππος Σοφιανός, Βασίλης Χαλακατεβάκης, Άννα Μάγκου, Φωτεινή Ντεμίρη, Μαριάνθη Σοντάκη, Χριστίνα Αλεξανιάν, Λάμπρος Κτεναβός, Πέρης Μιχαηλίδης,Μιχάλης Μαρκάτης, Μαρία Παπαφωτίου, Ηρώ Μουκίου, Τάσος Σωτηράκης, Πέτρος Ξεκούκης, Εύα Σιμάτου, Μανταλένα Παπαδάτου, Σταμάτης Τζελέπης, Ευθύμης Γεωργόπουλος, Βαγγέλης Σαλευρής, Χρήστος Φωτίδης, Δήμητρα Σιγάλα, Μανώλης Κλωνάρης, Τάκης Σακελλαρίου, Παυλίνα Ζάχρα, Παύλος Κουρτίδης, Μαριάννα Κιμούλη, Γιώργος Χαλεπλής, Μαίρη Χήναρη, Γιώργος Ματαράγκας, Γιάννης Ίτσιος κ.α

«Έρωτας Φυγάς» (Δραματική σειρά εποχής)

Υπόθεση: Ο έρωτας του Μάρκου, ενός μηχανικού αυτοκινήτων και της Αλεξάνδρας, μιας ράφτρας,  που αρχίζει στην Αθήνα το 1955 με τις πιο απλές, καθημερινές και ευοίωνες προοπτικές, φτάνει να γίνει η αιτία μιας τεράστιας αντιπαράθεσης κάπου στη Μεσσηνία, σε αγροτική περιοχή με μεγάλα τσιφλίκια. Όλη η περιοχή συγκλονίζεται από τον πόλεμο που ξεσπάει εξαιτίας αυτού του έρωτα. Μια δολοφονία για λόγους τιμής φέρνει το ζευγάρι σε μια απόμακρη επαρχία. Κρύβονται σ’ ένα μεγάλο τσιφλίκι ως εργάτες γης. Κανείς δεν ξέρει ότι είναι ζευγάρι. Αυτό οδηγεί σε παρεξηγήσεις και την προοπτική λάθος σχέσεων. Γεννιούνται ίντριγκες και υπόγειες κόντρες. Ο άρχοντας της περιοχής, Ιάσωνας Δεμερτζής ερωτεύεται με πάθος την Αλεξάνδρα. Όταν εκείνη χάνει τον Μάρκο, που καταδικάζεται για δολοφονία, την παντρεύεται αγνοώντας ότι εκείνη είναι έγκυος.

Ο Μάρκος βγαίνοντας από την φυλακή βάζει σκοπό στη ζωή του να εκδικηθεί. Για να το πετύχει αυτό θα καταφέρει να γίνει εξίσου ισχυρός με τον αντίπαλό του. Ο πόλεμος μεταξύ τους θα είναι πόλεμος ως το τέλος. Όταν τα όνειρα γκρεμίζονται και όταν οι αθώοι αδικούνται, τότε η εκδίκηση είναι ο μόνος δρόμος.

Παίζουν: Πέμη Ζούνη, Αντώνης Καρυστινός, Ντάνη Γιαννακοπούλου, Σταύρος Σβήγκος, Σταύρος Ζαλμάς, Έφη Παπαθεοδώρου, Γεράσιμος Γεννατάς, Μαρία Κωνσταντάκη, Μαριάννα Πολυχρονίδη, Κώστας Κάππας, Κώστας Καζανάς, Αρετή Πασχάλη, Λεωνίδας Καλφαγιάννης, Λίλη Τσεσματζόγλου, Μαρία Καβουκίδου, Δένια Μιμερίνη, Χρύσα Κλούβα

ΕΡΤ: Τρεις σειρές εποχής, μια κοινωνική και μία κωμωδία«Το βραχιόλι της φωτιάς» (Κοινωνική σειρά εποχής)

Υπόθεση: Η μεγάλη πυρκαγιά της Θεσσαλονίκης του 1917 αναγκάζει την οικογένεια του Εβραίου επιχειρηματία Μωής Κοέν να αναζητήσει καταφύγιο σε έναν τσιγγάνικο καταυλισμό. Εκεί, η σύζυγός του, Μπενούτα φέρνει στον κόσμο τον Ιωσήφ, ένα παιδί γεννημένο κυριολεκτικά μέσα στη φωτιά.

Η ιστορία της φωτιάς, που άλλοτε δημιουργεί και άλλοτε καταστρέφει, δείχνει να ακολουθεί τον Ιωσήφ σε όλη του τη ζωή. Η οικογένειά του ζει τον εμπρησμό του Κάμπελ, τη χρεοκοπία του πατέρα και τη φυγή της μεγάλης του αδελφής, Ζακλίν από το σπίτι, προκειμένου να ζήσει τον απαγορευμένο έρωτά της με τον χριστιανό Κωνσταντίνο. Ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος «καίει» όσα ο Ιωσήφ γνώριζε μέχρι τότε, με τραγική κατάληξη τη μεταφορά της οικογένειας στο κολαστήριο του Άουσβιτς. Κι όμως, μέσα απ’ όλα αυτά, υπάρχει ένα υλικό που αντέχει ακόμα. Που καμιά φωτιά δεν καταφέρνει να το λιώσει, αλλά αντίθετα το κάνει ακόμα πιο δυνατό.

Παίζουν: Νίκος Ψαρράς, Χρήστος Λούλης, Ελισάβετ Μουτάφη, Σπύρος Σταμούλης, Μιχάλης Ταμπακάκης, Νεφέλη Κουρή, Δημήτρης Αριανούτσος, Χριστίνα Μαθιουλάκη, Γκαλ Ρομπίσα κ.ά.

«Μια νύχτα του Αυγούστου» (Δραματική σειρά εποχής)

Υπόθεση: Η νέα δραματική σειρά, που αποδεικνύεται επίκαιρη όσο ποτέ, διαδραματίζεται τη δεκαετία του ’50, και έχει στο επίκεντρό της τη δολοφονία μιας γυναίκας από τον σύζυγό της, όταν ο τελευταίος μαθαίνει ότι είχε εραστή της τον καλύτερό του φίλο.

Παίζουν: Μαρία Καβογιάννη, Γιάννης Στάνκογλου, Γιούλικα Σκαφιδά,, Αλέξανδρος Λογοθέτης, Ευγενία Δημητροπούλου κ.α.

«Κάνε ότι κοιμάσαι» (Ψυχολογική σειρά)

Υπόθεση: Ο Νικόλας ένας χαρισματικός καθηγητής λυκείου βλέπει τη ζωή του να διαλύεται βίαια και αναπάντεχα. Στη διάρκεια μιας έντονης κρίσης στον γάμο του, ο Νικόλας εμπλέκεται ερωτικά, για μια νύχτα, με τη μητέρα ενός μαθητή του ο οποίος εμφανίζει προβλήματα συμπεριφοράς. Λίγες ημέρες αργότερα, η σύζυγός του δολοφονείται στη διάρκεια μιας ένοπλης ληστείας στο ίδιο τους το σπίτι και η κόρη του μεταφέρεται σε κρίσιμη κατάσταση στην εντατική.

Αντιμέτωπος με την οικογενειακή τραγωδία, αλλά και την άγρια και παραβατική πραγματικότητα του περιθωριοποιημένου σχολείου, στο οποίο διδάσκει, ο Νικόλας προσπαθεί να ξετυλίξει ένα κουβάρι μυστικών και ανατροπών, για να μπορέσει να εντοπίσει τους εγκληματίες και να αποκαλύψει μια σκοτεινή συνωμοσία σε βάρος του. Στο πλευρό του βρίσκεται μια «ασυνήθιστη» αξιωματικός της Αστυνομίας, ο επίμονος προϊστάμενός της και μια ολόκληρη τάξη μαθητών, που βλέπει στο πρόσωπό του έναν εμπνευσμένο καθοδηγητή. Η έρευνα αποκαλύπτει μια σειρά από αναπάντεχες ανατροπές που θα φέρουν τον Νικόλα σε σύγκρουση με έναν σεσημασμένο τοκογλύφο και τον επικίνδυνο κόσμο της νύχτας που αυτός εκπροσωπεί, αλλά και με μία συμμορία, η οποία μελετά τα θύματά της σε βάθος μέχρι να τα εξοντώσει.

Παίζουν: Σπύρος Παπαδόπουλος, Έμιλυ Κολιανδρή, Φωτεινή Μπαξεβάνη, Μαρίνα Ασλάνογλου, Νικολέτα Κοτσαηλίδου, Δημήτρης Καπετανάκος, Βασίλης Ευταξόπουλος, Τάσος Γιαννόπουλος κ.α.

«Φλόγα και άνεμος» (Αισθηματική σειρά εποχής)

Υπόθεση: Αθήνα, 1968. Δικτατορία. Η Κυβέλη επισκέπτεται καθημερινά στο νοσοκομείο τον Γεώργιο Παπανδρέου, ο οποίος νοσηλεύεται φρουρούμενος. Ο Μιχάλης και η Φωτεινή έρχονται στην πόλη για να εκτελέσουν μια μυστική αποστολή της καρδιάς, που θα τους συνδέσει με τις μυστικές υπηρεσίες, τον Φώντα και τη γυναίκα του, Όλγα. Λάθη και πάθη μέσα στη δίνη της Ιστορίας και στο κέντρο δύο από τις σημαντικότερες οικογένειες στην ιστορία της χώρας. Πώς, όμως, γνώρισε ο ιδρυτής της μεγάλης πολιτικής δυναστείας την ηγερία του σύγχρονου ελληνικού θεάτρου;

Μέσα από το καλειδοσκόπιο σε παράλληλη δράση ακολουθούμε τους ήρωες, την Κυβέλη και τον Γεώργιο Παπανδρέου από τα πρώτα τους χρόνια ως τη γνωριμία, τον έρωτα, τον γάμο και τον χωρισμό τους το 1951. Η ιστορία τους μας ταξιδεύει στη Σμύρνη, στο Παρίσι, στο Βερολίνο και στη Χίο. Κοντά τους συναντάμε ιστορικές προσωπικότητες της θεατρικής και της πολιτικής σκηνής, όπως η Μαρίκα Κοτοπούλη, ο Δημήτρης Χορν, ο Μήτσος Μυράτ και μέλη των οικογενειών, όπως τη Μιράντα Μυράτ, τη Βαλεντίνη Ποταμιάνου κ.α.

Παίζουν: Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Άρης Λεμπεσόπουλος, Δημήτρης Καταλειφός, Θέμις Μπαζάκα, Μαρία Παπαφωτίου, Γιώργος Τριανταφυλλίδης, Δημήτρης Σαμόλης, Λευτέρης Βασιλάκης, Αργύρης Πανταζάρας, Λένα Παπαληγούρα, Πέγκυ Τρικαλιώτη, Αναστάσης Ροϊλός, Θανάσης Τσαλταμπάσης, Πέγκυ Σταθακοπούλου, Γιώργης Χριστοδούλου, Αργύρης Αγγέλου, Χριστόδουλος Στυλιανού, Μιχάλης Συριόπουλος, Εύα Σιμάτου κ.α. Στον ρόλο της Μαρίας Αδριανού, μητέρας της Κυβέλης, η Κόρα Καρβούνη. Τη Ροζίτα Σεράνο υποδύεται η Δωροθέα Μερκούρη.

«Τα νούμερα» (Μουσική κωμωδία)

Υπόθεση: Μ’ ένα ξεχωριστό επιτελείο ηθοποιών και με καλεσμένους απ’ όλο το φάσμα του ελληνικού μουσικού κόσμου σε εντελώς απροσδόκητες «κινηματογραφικές» εμφανίσεις, και με μια εξαιρετική δημιουργική ομάδα στο σενάριο, στα σκηνικά, τα κοστούμια, τη μουσική, τη φωτογραφία, «Τα νούμερα» φιλοδοξούν να «παντρέψουν» την κωμωδία με το τραγούδι, το σκηνικό θέαμα με την κινηματογραφική παρωδία, το μιούζικαλ με το σατιρικό ντοκιμαντέρ και να μας χαρίσουν γέλιο, χαρά αλλά και συγκίνηση.

Συμμετέχουν: Φοίβος Δεληβοριάς, Σπύρος Γραμμένος, Ζερόμ Καλουτά, Βάσω Καβαλιεράτου, Μιχάλης Σαράντης, Γιάννης Μπέζος, Θανάσης Δόβρης, Θανάσης Αλευράς, Ελένη Ουζουνίδου, Χάρης Χιώτης, Άννη Θεοχάρη, Αλέξανδρος Χωματιανός, Άλκηστις Ζιρώ, Αλεξάνδρα Ταβουλάρη, Γιάννης Σαρακατσάνης και η μικρή Έβελυν Λύτρα.

Keywords
ελληνικες σειρες, οθονη, σειρες, γωγώ μπρέμπου, το φως, οδυσσέας παπασπηλιόπουλος, κωνσταντίνος λάγκος, ευγενία δημητροπούλου, ορέστης τζιόβας, λεωνίδας καλφαγιάννης, αλέξανδρος λογοθέτης, σπύρος γραμμένος, νέα, φως, mega, alpha, star, seymour, λύση, αθηνα, ελλαδα, μυτιληνη, αρης, θεσσαλονικη, ΕΡΤ, χρεοκοπια, παπανδρεου, δραση, χορν, κινηση στους δρομους, αποστολακης γιωργος, ομαδα διας, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, eurobank alpha, alpha eurobank, στρατος, λακης γαβαλας, Καλή Χρονιά, θανασης γιαννακοπουλος, δωρο πασχα 2012, η ημέρα της γης, βικυ σταματη, Ημέρα της μητέρας, φωτια, τελος του κοσμου, αστυνομικο τμημα, ειρήνη παπαδοπούλου, η ζωη, ξανα, κοινωνια, ελενη, κωνσταντίνος λάγκος, γιαννης μπεζος, βγαινουν, δυνατα, γωγώ μπρέμπου, αλέξανδρος λογοθέτης, αουσβιτς, βερολινο, γιουλικα σκαφιδα, γυναικα, γωνιες, ζετα δουκα, θανατος, ιφιγενεια, ιωσηφ, κοντρα, μητερα, μουσικη, μωρα, νησι, ντοκιμαντερ, ξανθοπουλος, ομηρος, ονειρα, ονειρο, πηνελοπη, πλαισιο, προγραμμα, σμυρνη, τα νεα, τηλεοραση, φωτογραφια, φως, ψεμα, ωρα, alpha, mega, star, αγαπη, αγροτικη, αλεξιου, αλεξανδρα, ανθρωπος, αννα, αρβανιτης, αρετη, βικυ, βλαχος, βραδυ, βρισκεται, γαβαλας, γεγονοτα, γελιο, γεωργακοπουλος, γινει, γινονται, γυαλια, γνωριμια, γωγω, δαχτυλα, δεμερτζης, δευτερα, δυναμη, διψα, δικη, δινη, δειχνει, δογμα, δρομος, εγκυος, εγινε, εγκληματα, ελενα, ευα, ευγενια, υπαρχει, ειρηνη, εκστρατεια, ελισαβετ, ελπιδα, εμιλυ, εξι, εποχη, ερευνα, ερχεται, ερχονται, ευαγγελια, ευγενία δημητροπούλου, λεωνίδας καλφαγιάννης, ζετα, ζωη, ζωης, ιδια, ιδιο, ειδοποιηση, ηλικια, υπηρεσιες, ηρωες, θεοδωρα, θοδωρης, ιασωνας, ισορροπια, κεμαλ, κυβελη, κιμωνας, κιτσος, κοεν, κοστουμια, κουτσομπολια, κωμωδια, λαθη, λαθος, λαμψη, λεωνιδας, ληδα, λύση, λουκετο, λυτρωση, λυτρα, μαυρο, μακρια, ματια, μεσσηνια, μαιευτηριο, μοιρα, μιχαηλιδης, μυστικο, μιουζικαλ, μικρο, μπορεις, μαρια, μυστικα, νακα, νεφελη, νικη, νημα, νυχτα, ομαδα, παντα, οδυσσεας, οικογενεια, ολγα, οραμα, ορεστης, παιδι, παθος, παρισι, πεγκυ σταθακοπουλου, πεγκυ τρικαλιωτη, πεμη ζουνη, πεμπτη, πεπρωμενο, περιβαλλον, προβληματα, πυλες, ρολο, σεζον, σεναριο, σιγουρος, συζυγο, συνεχεια, συντομα, σειρα, σημαδια, σουλι, σωσω, σοφια, σπιτι, σχεδια, ταυτοτητα, τασος, τζωρτζογλου, τμημα, τουρκια, το φως, τονια, φυλακη, ισχυρος, φεστιβαλ, φοιβος, φυγη, φτανει, φοβος, χρηστος, χριστινα, χιωτης, χωμα, χορν, χριστοδουλος, χαρα, ψευτικα, ψυχοθεραπεια, ψωνια, οδυνη, κωνσταντινος, αγνωστο, αγωνας, ανηκει, μπεζος, δημητρης, εκδικηση, εμφανισεις, καζακος, κομματι, κωστας, λαζαρος, λουλουδι, νικολετα, νοσοκομειο, οδυσσέας παπασπηλιόπουλος, ορέστης τζιόβας, ορφανος, οργη, seymour, σκηνικα, σπύρος γραμμένος, σπυρος, σωτηρης, ταξιδι, θανασης, υλικο, βεντετα, χαλκιας, ζαλμας, ζευγαρι, ζουνη
Τυχαία Θέματα