Νέα Σμύρνη επεισόδια: Και δεύτερος τραυματίας αστυνομικός

Ένταση και επεισόδια ξέσπασαν λίγο πριν από τις 19:30 επί της οδού Πλαστήρα κατά τη διάρκεια της πορείας διαμαρτυρίας που πραγματοποιούσαν πολίτες στη Νέα Σμύρνη ενάντια στην αστυνομική βία. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων ένας αστυνομικός της Ομάδας ΔΡΑΣΗ τραυματίστηκε, όταν δέχτηκε χτυπήματα από ομάδα αντιεξουσιαστών. Λίγο μετά πριν από τις 21:00 έγινε γνωστό ότι τραυματίστηκε και δεύτερος αστυνομικός. Τα εκτεταμένα επεισόδια συνεχίζονται στα

στενά της Νέας Σμύρνης που έχει μετατραπεί σε πεδίο μάχης. Ισχυρή η παρουσία της Αστυνομίας στον δήμο.

Στο σημείο έσπευσε μοτοσικλετιστής διασώστης του ΕΚΑΒ, ο οποίος παρείχε τις πρώτες βοήθειες στον τραυματία αστυνομικό, ενώ λίγο πριν από τις 20:00 έφτασε και ασθενοφόρο, για να τον μεταφέρει στο πλησιέστερο νοσοκομείο.

Για αρκετή ώρα και μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, αστυνομικοί παρέμεναν σε κλοιό γύρω από τον τραυματία αστυνομικό, ο οποίος κείτονταν αιμόφυρτος καταμεσής του δρόμου. Κάποιοι αστυνομικοί έσπευσαν να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες στον τραυματία συνάδελφό τους, μέχρι να έρθει το ΕΚΑΒ.

Το κλίμα στην περιοχή ήταν για αρκετή ώρα τεταμένο, καθώς έχουν πέσει δεκάδες μολότοφ ενώ η ΕΛΑΣ κάνει χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης. Η Ελληνική Αστυνομία δημοσίευσε στην ιστοσελίδα astynomia.gr βίντεο που απεικονίζει τη στιγμή ακριβώς που ξεκίνησαν τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη. Για αρκετή ώρα, οι δρόμοι της Νέας Σμύρνης είχαν μετατραπεί σε πεδίο μάχης.

Keywords
Τυχαία Θέματα