Νέα προειδοποίηση για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς κατηγορίας κινδύνου 4 προβλέπεται και για αύριο, Πέμπτη 9/8, στις Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου (Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ικαρία), Στερεάς Ελλάδας (Βοιωτία, Εύβοια, Σκύρος) και Αττικής.

Σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εξέδωσε σήμερα η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Εσωτερικών, οι παραπάνω περιοχές βρίσκονται σε υψηλό κίνδυνο.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr)

του Υπουργείου Εσωτερικών έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Διαβάστε ακόμα:

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς – Έκτακτα μέτρα και απαγόρευση κυκλοφορίας

Το άρθρο Νέα προειδοποίηση για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα