ΝΔ για Φίλη : Διέλυσε την δημόσια εκπαίδευση, τώρα διαλύει και την ιδιωτική

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Σε ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση σχετικά με τις αλλαγές στην εκπαίδευση που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας και ο Υπουργός Παιδείας Ν. Φίλης αναφέρει χαρακτηριστικά, «Μετά την διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης, τώρα διαλύει και την ιδιωτική».

Ενώ σε σχετική του δήλωση ο συντονιστής μορφωτικών υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας Θεόδωρος Φορτσάκης, επιτέθηκε ειδικά στον Ν. Φίλη τονίζοντας

«όπως το συνηθίζει, κατέθεσε αιφνιδιαστικά στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση για τα ιδιωτικά σχολεία, με μόνο στόχο να ελέγξει ο ίδιος τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες των ιδιωτικών σχολείων και τις εργασιακές σχέσεις των ιδιωτικών εκπαιδευτικών».

Όπως επισημαίνουν από την αξιωματική αντιπολίτευση η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας αντί να ασχοληθεί με την διόρθωση των τεράστιων προβλημάτων της δημόσιας παιδείας ασχολείται στο να βρει τρόπους για να διαλύσει τα ιδιωτικά σχολεία.

Καθώς όπως τονίζουν από την Νέα Δημοκρατία, οι κινήσεις του Υπουργού Παιδείας προκαλούν την ικανοποίηση ενός κομματικού ακροατηρίου που αποστρέφεται την ιδιωτική πρωτοβουλία, όπως και κάθε έννοια αξιολόγησης και αξιοκρατίας. Ενώ καταλήγει απαιτώντας, την άμεση απόσυρση της «ρύθμισης υποταγής της ιδιωτικής εκπαίδευσης στον κ. Φίλη».

Το άρθρο ΝΔ για Φίλη : Διέλυσε την δημόσια εκπαίδευση, τώρα διαλύει και την ιδιωτική εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα