Μόρια φωτιά – Σχοινάς: Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν στη Λέσβο

Μόρια φωτιά – Σχοινάς: Η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, με ανάρτησή της στο Τwitter ανακοίνωσε πως στέλνει αύριο τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά στη Μόρια, προκειμένου να επιθεωρήσει την κατάσταση μετά την καταστροφική πυρκαγιά στο ΚΥΤ της Λέσβου. Η πρόεδρος της Κομισιόν έγραψε στο Τwitter: «Είμαι βαθιά λυπημένη από τα γεγονότα της προηγούμενης νύχτας. Το Κολέγιο ενημερώθηκε σήμερα το πρωί. Ζήτησα από τον αντιπρόεδρο Μαργαρίτη Σχοινά να ταξιδέψει στην Ελλάδα

το συντομότερο δυνατό. Είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε, μαζί με τα κράτη-μέλη. Προτεραιότητά μας είναι η ασφάλεια όσων έμειναν χωρίς στέγη».

Η Κομισιόν είναι έτοιμη να βοηθήσει την Ελλάδα σε όλα τα επίπεδα, τόνισε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν και επίτροπος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, Μαργαρίτης Σχοινάς, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, για τη φωτιά στη Μόρια. «Μόλις επικοινώνησα με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τη φωτιά στη Μόρια. Τον διαβεβαίωσα ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι έτοιμη να συνδράμει άμεσα την Ελλάδα σε όλα τα επίπεδα αυτές τις δύσκολες ώρες. Η επίτροπος Ιλβα Γιόχανσον είναι σε επαφή με τους αρμόδιους υπουργούς», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Σχοινάς σε ανάρτησή του στο Τwitter.

I am deeply sorrowed by last night’s events at the Moria refugees camp in Greece. My College was informed this morning. I have asked VP @MargSchinas to travel to Greece asap. We stand ready to support, with Member States. Our priority is the safety of those left without shelter.

— Ursula von der Leyen (@vonderleyen) September 9, 2020

Keywords
Τυχαία Θέματα