Μητσοτάκης Τουρκία: Ενημέρωσε την Σακελλαροπούλου ο πρωθυπουργός

Μητσοτάκης Τουρκία: Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε την Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τις προκλητικές κινήσεις της Τουρκίας στην ελληνική υφαλοκρηπίδα. Σήμερα ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά. Υπενθυμίζεται ότι το τουρκικό ερευνητικό σκάφος

Oruc Reis εισήλθε χθες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, όπου και παραμένει.

Επίσης να αναφέρουμε ότι σε καθεστώς πλήρους επιφυλακής έχουν τεθεί οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, που μαζί με την κυβέρνηση παρακολουθούν λεπτό προς λεπτό όλες τις προκλητικές κινήσεις της Άγκυρας. Από τις πρώτες απογευματινές ώρες της Δευτέρας, το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis βρίσκεται, συνοδεία τουρκικών πολεμικών πλοίων, στην περιοχή νότια του Καστελόριζου και της Ρόδου. Στην Αθήνα, που προετοιμάζεται για όλα τα ενδεχόμενα, έχει σημάνει συναγερμός.

 Παρέμβαση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Με την τουρκική προκλητικότητα να χτυπά «κόκκινο», το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών παρενέβη υπέρ της Ελλάδας και αναφέρει σε μια προσπάθεια να εξομαλύνει την ένταση: «Οι Ηνωμένες Πολιτείες γνωρίζουν ότι η Τουρκία έχει κοινοποιήσει σε άλλα πλοία δραστηριότητα έρευνας στην Ανατολική Μεσόγειο. Προτρέπουμε τις τουρκικές αρχές να σταματήσουν τέτοια σχέδια για επιχειρήσεις και να αποφύγουν βήματα που αυξάνουν τις εντάσεις στην περιοχή.

Έχουμε συνεργαστεί στενά με το γραφείο του πρωθυπουργού, το Υπουργείο Εξωτερικών και το Υπουργείο Άμυνα. Ανησυχούμε βαθιά για τα δηλωθέντα σχέδια της Τουρκίας για έρευνα για φυσικούς πόρους σε περιοχές όπου η Ελλάδα και η Κύπρος διεκδικούν δικαιοδοσία στην Ανατολική Μεσόγειο. Τέτοιες δράσεις είναι προκλητικές και αυξάνουν τις εντάσεις στην περιοχή. Η ανάπτυξη πόρων στην Ανατολική Μεσόγειο θα πρέπει να προάγει τη συνεργασία και να παρέχει τα θεμέλια για διαρκή ενεργειακή ασφάλεια και οικονομική ευημερία σε ολόκληρη την περιοχή».

Δείτε ακόμηΔιπλωματικός πυρετός στη σκιά της Τουρκίας – Ενημερώνει τους αρχηγούς ο ΜητσοτάκηςΟ Μητσοτάκης ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγούςΔέσμευση Μητσοτάκη από Εύβοια για ταχύτατες αποζημιώσεις – Πλήρης στήριξη στον Χαρδαλιά
Keywords
Τυχαία Θέματα