Μιωνής – Παππάς Novartis: Στον εισαγγελέα ο επιχειρηματίας

Ο επιχειρηματίας Σάμπι Μιωνής θα περάσει σήμερα την πόρτα της ανακρίτριας που ερευνά την υπόθεση Novartis και η κατάθεση του αναμένεται να είναι αποκαλυπτική όσον αφορά τις παρεμβάσεις του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, τόσο στην υπόθεση Novartis όσο και σε άλλες δικαστικές υποθέσεις. Ο κ. Μιωνής είχε προσκομίσει αποκαλυπτικά στοιχεία με την κατάθεση του στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής

αλλά και με το ηχητικό ντοκουμέντο που κατέθεσε λίγο πριν η προανακριτική ολοκληρώσει τις εργασίες της. Τα στοιχεία αυτά ήταν “βόμβες”, τόσο για το ρόλο του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση Novartis όσο και για την εμπλοκή του Νίκου Παππά στο όλο θέμα αλλά και στην προσπάθεια του να στοχοποιηθεί η σύζυγος του πρωθυπουργού Μαρέβα Μητσοτάκη.

Η πρώτη κατάθεση Μιωνή στην προανακριτική επιτροπή έγινε στις 26 Φεβρουαρίου του 2020. Ο κ.Μιωνή είχε αποκαλύψει τις συναντήσεις που έγιναν στο μέγαρο Μαξίμου μεταξύ του υπουργού επικρατείας Νίκου Παππά και του Δημήτρη Παπαγγελοπούλου που αφορούσαν διευθέτηση νομικών υποθέσεων. Μάλιστα είχε αναφερθεί στην απαίτηση χρηματικού ποσού από την πλευρά του κ. Παπαγγελοπούλου προκειμένου να ρυθμιστούν νομικές εκκρεμότητες από την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και να πληρωθούν δικαστικά έξοδα του εκδότη Γιάννη Φιλιππάκη με τον οποίο ο κ.Μιωνή είχε δικαστική διαμάχη λόγω δημοσιευμάτων που τον ενέπλεκαν στην περίφημη λίστα. Ο κ.Μιωνή είχε χρησιμοποιήσει τότε βαρείς χαρακτηρισμούς και είχε μιλήσει για εγκληματική οργάνωση και για παραθεσμικό κύκλωμα με αρχηγό τον κ.Παπαγγελοπούλου και μέλη συγκεκριμένους εισαγγελικούς λειτουργούς δημοσιογράφους και εκδότες.

Μάλιστα είχε αναφέρει ότι από το 2015 και μετά ο κ. Παπαγγελόπουλος είχε επιχειρήσει να τον στοχοποίηση και να τον εμπλέξει στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ επειδή ο πληρεξούσιος δικηγόρος του Σταύρος Παπασταύρου ήταν σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Είχε πει χαρακτηριστικά,

“Οι κατηγορούμενοι κατασκεύασαν κατηγορίες με πολλούς σκοπούς. Ένα απίστευτο ψέμα τους. Ο Παπαγγελόπουλος και η παρέα του ξεγέλασαν την τότε κυβέρνηση φτιάχνοντας ενα παραμύθι με δράκους και ψέματα. Αυτή η ομάδα και ήθελε να βγάλει χρήματα και βοηθούσε πολιτικούς σκοπούς. Ο Παπαγγελόπουλος θεωρώ ότι από αυτή την σημαία έγινε Υπουργός. Όλη αυτή η υπόθεση ήταν μια κατασκευή. Ο Άγγελος Μεταξάς, συνέταιρός μου, δικαιώθηκε όπως και ο Παπασταύρου. Αυτοί οι άνθρωποι προσπάθησαν να με εμπλέξουν για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.” Η δεύτερη βόμβα που έριξε ο κ. Μιωνή ήταν στις 22 Ιουνίου του 2020. Εκείνο το πρωί είχε καταθέσει στην επιτροπή ηχητικό ντοκουμέντο με συνομιλία ανάμεσα σε εκείνον και τον πρώην υπουργό επικρατείας Νίκο Παππά . Η συνομιλία αυτή είχε γίνει στην Κύπρο στις 21 Μαΐου 2016 .

Στη συνομιλία εκείνη , ο Νίκος Παππάς, απαντώντας στο ερώτημά του Μιωνή “πως διαβάζεις τον Παπαγγελόπουλο”, ακουγόταν να λέει “ο Παπαγγελόπουλος έχει τη δική του ατζέντα, ξέρω, καταλαβαίνω και μαθαίνω” ότι “κάποιοι βγάζουν λεφτά και, μάλιστα πολλά λεφτά. Σε εκείνη την συνομιλία ο Νίκος Παππάς είχε πει και την περίφημη φράση περί μαγαζιού μιλώντας για δραστηριότητες μελών της κυβέρνησης που δεν πρέπει να έρχονται σε σύγκρουση με την ατζέντα του μαγαζιού.

Μάλιστα ο κ. Μιωνής στο συνοδευτικό κείμενο του ηχητικού ντοκουμέντο ανέφερε ότι ο κ. Παππάς του είχε ζητήσει περισσότερες από μία φορές να ζητήσει από τον Σταύρο Παπασταύρου να μιλήσει για την σύζυγό του πρωθυπουργού Μαρέβα Γκραμπόφσκι:

“Στην ίδια συνάντηση ο Νίκος Παππάς, για άλλη μία φορά, μου ζήτησε “να βγει να μιλήσει” ο δικηγόρος Σταύρος Παπασταύρου, για την σύζυγο του τότε αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και σημερινού Πρωθυπουργού, κυρία Μαρέβα Γκραμπόφσκι. Θεωρώ άδικο και ανήθικο να στοχοποιείται ένας αθώος και να του ζητείται, σαν αντάλλαγμα, να καταθέσει ψευδώς εναντίον άλλου αθώου προσώπου με το οποίο συνδέεται φιλικά.”

Ο κ. Μιωνής ανέφερε ότι ποτέ ο Σταύρος Παπασταύρου δεν μίλησε κατά της Μαρέβας Μητσοτάκη και ίσως γι’ αυτό συνεχίστηκε η δικαστική του περιπέτεια. ” Ο κ. Παπασταύρου, ασφαλώς, δεν δέχτηκε ποτέ να μπει σε αυτή τη συλλογιστική και, ίσως αυτός να ήταν ένας από τους λόγους που, στην περίπτωσή του, υπήρξε πλήρης κατάλυση του τεκμηρίου αθωότητας και δημιουργία ουσιαστικά τεκμηρίου ενοχής, σε σωρεία διαδικασιών, στις οποίες τελικώς δικαιώθηκε” Όλα αυτά τα στοιχεία τόσο από την κατάθεση του όσο και από το ηχητικό ντοκουμέντο ο κ.Μιωνή αναμένεται σήμερα να τα επιβεβαιώσει με νέες αποκαλύψεις, αλλά και άλλα περιστατικά που είχε με αξιωματούχους εκείνης της περιόδου.

Keywords
Τυχαία Θέματα