Μετρά ξανά τις πληγές της η Μάνδρα – Δούρου: Φταίει η κλιματική αλλαγή (pics-vids)

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ακόμα μια νύχτα δεν έκλεισαν μάτι οι κάτοικοι στη Μάνδρα. Μέσα σε λίγους μήνες κι ενώ έργα δεν έχουν γίνει, οι περιουσίες καταστρέφονται από τα ορμητικά νερά. Τα ίδια προβλήματα και στη Μαγούλα.

Η ανυπαρξία των έργων που έταζαν οι κυβερνητικοί, ανεβάζει το πολιτικό θερμόμετρο.

Η έντονη βροχόπτωση χθες το απόγευμα πλημμύρισε 90 σπίτια και μαγαζιά σε Μάνδρα και Μαγούλα.

Μέχρι το βράδυ της Τετάρτης η Πυροσβεστική δέχθηκε περισσότερες από 450 κλήσεις από όλη την Ελλάδα,

για αντλήσεις υδάτων από υπόγεια κατοικιών και καταστημάτων, καθώς και για μεταφορά ατόμων σε ασφαλή σημεία.

Απόγνωση στη Μάνδρα – Τα νερά «κατάπιαν» αυτοκίνητα (vid)

Ειδικότερα, εκτός από την Αττική, στο νομό Μαγνησίας, στις περιοχές Κανάλια, Κερασιά και Καμάρες δέχθηκε 70 κλήσεις, στο νομό Λάρισας στην περιοχή του Αγιόκαμπου 15 κλήσεις, στο νομό Χαλκιδικής και στις περιοχές Κασσάνδρα και Σιθωνία, 150 και 90 κλήσεις, αντίστοιχα.

Οδηγοί εγκλωβίστηκαν

Η νεροποντή μετέτρεψε σε χειμάρρους τους δρόμους, ενώ οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα οχήματα τους, τα οποία «πνίγηκαν» στον κόμβο Παραδείσου.

Στην διαδρομή προς Αθήνα και αμέσως μετά τον κόμβο με την Αττική Οδό, για μια ακόμη φορά τα ορμητικά νερά μετέτρεψαν τον δρόμο σε λίμνη.

«Καταστρέφεται το φαρμακείο μου»

«Την πρώτη φορά το φαρμακείο μου καταστράφηκε ολοσχερώς και τώρα πάλι προσπαθώ να σώσω το εμπόρευμά μου. Από εδώ περνάει ο χείμαρρος, αλλά δεν είναι λύση να τα παρατήσουμε και να φύγουμε. Θα πρέπει η περιφέρεια και το κράτος να λάβουν μέτρα γιατί δεν πάει άλλο» λέει ο κ. Παντελής στο protothema.gr.

Δήμαρχος Μάνδρας: «Φωνάζουμε από τον Νοέμβριο, αλλά δεν έχει γίνει τίποτα»

Ζήσαμε το ίδιο έργο, μετά από σχετική νεροποντή κατέβασαν τέτοια νερά από το βουνό με τεράστιες ποσότητες λάσπης, πάλι κατέκλυσαν την πόλη, πέρασαν πέρασαν σε δρόμους υπόγεια και ισόγεια», είπε στο ΘΕΜΑ 104,6.

«Κινδύνευσαν ζωές και καταστράφηκαν περιουσίες, φωνάζουμε 7,5 μήνες ότι πρέπει να επιταχυνθούν τα έργα αλλά δεν έχει γίνει κάτι» κατήγγειλε η κυρία Ιωάννα Κριεκούκη.

Σε χρόνο dt πλημμύρισε η Μάνδρα – Βρέχει καταρρακτωδώς (pics-vid)

Για την Ρένα Δούρου Φταίει η κλιματική αλλαγή

Αυτή είναι η απίστευτη δικαιολογία που χρησιμοποιεί η Περιφέρεια σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων για να απαντήσει στους κατοίκους.

Όπως υποστηρίζει η Ρένα Δούρου φαινόμενα όπως αυτά της Τρίτη σχετίζονται σε μεγάλο βαθμό με την κλιματική αλλαγή π.χ. στη Σαμοθράκη, την Κρήτη, το Βόλο, τη Χαλκιδική κ.α. χωρίς κανείς όμως να αναζητήσει ευθύνες από τους κατά τόπους περιφερειάρχες, όπως «συμβαίνει μόνο στην περίπτωση της Αττικής και της περιφερειάρχη Ρένας Δούρου».

Σύμφωνα με την ίδια τα έργα έχουν κολλήσει στη γραφειοκρατία, «η κακοκαιρία, όμως, δεν μπορεί να περιμένει». Όπως εξήγησε πρόκειται για δύο μεγάλα αντιπλημμυρικά που έχουν ξεκινήσει αλλά αργεί η υλοποίηση τους. «Τουλάχιστον θα μπορούσαμε να ελπίζουμε. Αυτή τη στιγμή είμαστε χωρίς ελπίδα, μαζέψαμε τόνους λάσπης, οι πολίτες βρήκαν τη δύναμη και προχώρησαν και έρχεται ξανά το ίδιο τσουνάμι και κατέστρεψε τα πάντα» τόνισε απογοητευμένη.

Προειδοποίηση από την ΕΜΥ

Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι η κακοκαιρία δεν έχει σταματήσει και προβλέπουν ότι τα έντονα φαινόμενα θα διατηρηθούν και σήμερα.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΜΥ, στην Αττική αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Βελτίωση αναμένεται από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

OMG !! Greece – June 26, 2018. Insane flash floods in Mandra, Athens this afternoon! Video by Φωτεινή Βλασακίδου via our partners @Cyclone_Rhodes pic.twitter.com/dNXNQJnb6M

— severe-weather.EU (@severeweatherEU) June 26, 2018

Το άρθρο Μετρά ξανά τις πληγές της η Μάνδρα – Δούρου: Φταίει η κλιματική αλλαγή (pics-vids) εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα