Μεταναστευτικό Λέσβος: Για τρίτο βράδυ οι πρόσφυγες στους δρόμους

Μεταναστευτικό Λέσβος: Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί από πρόσφυγες και μετανάστες που διέμεναν στο κατεστραμμένο πλέον ΚΥΤ της Μόριας. Οι μετανάστες αρνούνται να πάνε στον προσωρινό καταυλισμό στην περιοχή του Καρά Τεπέ και ζητούν να αποχωρήσουν από τη Λέσβο. Γύρω στις έντεκα τα πνεύματα οξύνθηκαν με ομάδα μεταναστών να εκτοξεύει πέτρες προς τους αστυνομικούς και οι τελευταίοι να απαντούν με χρήση χημικών.

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιήσαν το πρωί του Σαββάτου πρόσφυγες και μετανάστες που διέμεναν στο ΚΥΤ της Μόριας. Αρκετά άτομα, μεταξύ τους και μικρά παιδιά, ζητούν

να αποχωρήσουν από τη Λέσβο. Επιπλέον, στη διάρκεια της πορείας που πραγματοποιήθηκε επί της Ε.Ο. Παναγιούδας- Μυτιλήνης ξέσπασε φωτιά κοντά σε επιχειρήσεις και βενζινάδικο της περιοχής. Λόγω της πραγματοποιούμενης πορείας οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 2 οχήματα έφθασαν καθυστερημένα και με δυσκολία στο σημείο, αλλά κατόρθωσαν να περιορίσουν τη φωτιά και με τη συνδρομή αεροπλάνων πέζετελ.

Μεταναστευτικό Λέσβος: Τρεις μέρες στους δρόμους

Σημειώνεται ότι επί τρεις ημέρες, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες της Μόριας κοιμούνται στους δρόμους μετά την καταστροφική φωτιά στη δομή φιλοξενίας. Σχολιάζοντας το θέμα, στον ΑΝΤ1 το πρωί του Σαββάτου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σημείωσε ότι άμεσα θα στεγαστούν όσοι πρόσφυγες και μετανάστες έμειναν άστεγοι, ενώ επισήμανε ότι δεν είναι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αυτή που έφτιαξε τη δομή στη Μόρια.

PZL ρίψεις νερού – Καρά Τεπέ

Με τη συνδρομή των PZL, που πραγματοποίησαν ρίψεις νερού με επικίνδυνους ελιγμούς, έσβησε η φωτιά που ξέσπασε στη διάρκεια διαδήλωσης αιτούντων άσυλο στην περιοχή του Καρά Τεπέ.

Julkaissut Στο Νησί Lauantaina 12. syyskuuta 2020

Αντιδράσεις για το στήσιμο καταυλισμού

Στο μεταξύ, με εντατικό ρυθμό συνεχίζονται οι εργασίες για την τοποθέτηση των σκηνών στον χώρο του πεδίου βολής του Καρά Τεπέ. Σε αυτές, από αργά χθες το απόγευμα, συμμετέχουν και οι Ένοπλες Δυνάμεις γεγονός που έχει προκαλέσει αντιδράσεις. Η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών με επιστολή της στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας ζητά να μην εμπλακούν οι Ένοπλες Δυνάμεις στο στήσιμο του καταυλισμού. Διαμαρτυρίες υπάρχουν, επίσης, και από τους διοικητικούς υπαλλήλους του ΚΥΤ, επειδή συμμετέχουν στη μεταφορά σκηνών με ελικόπτερα και στο στήσιμο σκηνών.

Θέλουν να φύγουν από το νησί

Οι πρόσφυγες αν και βρέθηκε ο χώρος μετεγκατάστασης των προσφύγων και των μεταναστών, στο παλαιό πεδίο βολής στον Καρά Τεπέ, μοιάζει δύσκολο να πειστούν και να μεταφερθούν εκεί, καθώς οι περισσότεροι από αυτούς, επιθυμούν να φύγουν από το νησί. Την ίδια ώρα, και η τοπική κοινωνία είναι στα όριά της, έχοντας δεχθεί δυσανάλογο βάρος στο προσφυγικό τα τελευταία χρόνια.

Δείτε ακόμηΗ νέα καμπάνια της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας ενόψει για το άνοιγμα των σχολείωνΚατέληξε 52χρονη στον «Ευαγγελισμό» -Στους 302 οι νεκροί στην ΕλλάδαΚαλλιθέα: Νεκρός ηλικιωμένος μετά από φωτιά
Keywords
Τυχαία Θέματα