«Μεταλλάχτηκε σε κεντρώο κόμμα η ΔΗΜΑΡ»

Με ανοιχτή επιστολή τους οι ανεξάρτητοι βουλευτές Πάρις Μουτσινάς και Οδυσσέας Βουδούρης προς τον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη επισημαίνουν ότι η μετάλλαξη της ΔΗΜΑΡ σε κεντρώο κόμμα, καθώς και η αθέτηση κάθε προγραμματικής δέσμευσης, αναιρεί και το νόημα της δικής τους συμμετοχής, αφού έτσι κι αλλιώς η παρουσία τους στην Κεντρική Επιτροπή ήταν ανεπιθύμητη.

Η επιστολή

Κύριε Πρόεδρε, στις 7 Ιανουαρίου μας διαγράψατε

από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΔΗΜΑΡ διότι εκφράσαμε την πρόθεσή μας να ζητήσουμε τη διερεύνηση όλων των ευθυνών στο θέμα της Λίστας Λαγκάρντ.

Δεν απαντήσατε στο επανειλημμένο αίτημά μας να συναντηθούμε για να συζητήσουμε τι σημαίνει να είμαστε μέλη του κόμματος, βουλευτές αλλά όχι βουλευτές του κόμματος. Αντιθέτως, διαμηνύσατε ότι η παρουσία μας στην Κεντρική Επιτροπή ήταν ανεπιθύμητη. Συμπεραίνουμε, πως παρά το γεγονός ότι το καταστατικό της ΔΗΜΑΡ δεν το επιτρέπει, επί της ουσίας μας έχετε διαγράψει και από το κόμμα, με το γνωστό ισχυρισμό παλαιότερων εποχών: «ο διαγραφείς έθεσε εαυτόν εκτός κόμματος».

Είναι γεγονός βέβαια ότι η μετάλλαξη της ΔΗΜΑΡ σε κεντρώο κόμμα, καθώς και η αθέτηση κάθε προγραμματικής δέσμευσης, αναιρεί και το νόημα της δικής μας συμμετοχής. Η εξέλιξη αυτή αποτελεί μια βαθιά πολιτική απογοήτευση αλλά δεν πτοεί την αποφασιστικότητα και την πίστη με την οποία θα συνεχίσουμε τον αγώνα που διεξήγαμε από τις γραμμές της Δημοκρατικής Αριστεράς, μέχρι τη μετάλλαξή της.

Εκφράζουμε τους συντροφικούς χαιρετισμούς μας σε όλους τους φίλους, που διαφωνώντας με την πολιτική της ΔΗΜΑΡ, κρίνουν σκόπιμο να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέσα στο κόμμα. Σε όλους ευχόμαστε από καρδιάς καλή δύναμη.

Πάρις Μουτσινάς, Οδυσσέας Βουδούρης

Η διαγραφή τους

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης είχε θέσει εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας τους κ.κ. Οδυσσέα Βουδούρη και Πάρι Μουτσινά εξηγώντας ότι οι δύο βουλευτές «στηρίζουν διαφορετικό πολιτικό σχέδιο από αυτό της ΔΗΜΑΡ».

Ο κ. Κουβέλης με επιστολή διαγραφής στον Πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη επισήμαινε ότι: «Οι δύο Βουλευτές επί μακρόν, με τη συστηματική και μόνιμη διαφοροποίησή τους από όλες τις θέσεις και πρωτοβουλίες του κόμματος έχουν έρθει σε πλήρη ρήξη με τις συντεταγμένες λειτουργίες και κατευθύνσεις της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Αριστεράς».

Στο κείμενο τονιζόταν ότι η ΔΗΜΑΡ «κόμμα δημοκρατικό, με σεβασμό σε κάθε διαφορετική άποψη, εξάντλησε όλα τα περιθώρια για την παραμονή τους στην Κ.Ο., παρά την έκδηλη περιφρόνηση που επεδείκνυαν για τις συλλογικές μας αποφάσεις. Αυτό που καταγράφεται όμως πλέον με καθαρό τρόπο, είναι ότι οι δύο Βουλευτές δεν εκφράζουν απλώς διαφορετικές απόψεις αλλά στηρίζουν διαφορετικό πολιτικό σχέδιο από αυτό της Δημοκρατικής Αριστεράς».

Keywords
Τυχαία Θέματα