Μετά τον σάλο, η ΕΡΤ απαντά: Συγκεκριμένοι κύκλοι, επιλέγουν τη στοχοποίηση

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Μετά τις αντιδράσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, βουλευτών της συγκυβέρνησης, των ΑΝΕΛ, αλλά και της πλειοψηφίας των χρηστών των social media, η ΕΡΤ αναγκάστηκε να βγάλει ανακοίνωση, προκειμένου να εξηγήσει γιατί αποφάσισε να αγνοήσει επιδεικτικά το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία.

Στην ανακοίνωσή του το κρατικό κανάλι υποστηρίζει πως κάλυψε ειδησεογραφικά και δεν αγνόησε το συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε

την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη για τη Μακεδονία.

Παράλληλα, η δημόσια τηλεόραση αναφέρει πως αφιέρωσε στο συλλαλητήριο τον ίδιο χρόνο όπως κάνει σε κάθε κινητοποίηση. Μάλιστα επισημαίνει πως ο χρόνος που αφιέρωσαν τα δελτία ειδήσεων και οι ενημερωτικές εκπομπές ήταν μεγαλύτερος από ό,τι τα ιδιωτικά κανάλια.

«Ανθρώπινο λάθος» ο αριθμός των συγκεντρωμένων

Παράλληλα σε ανθρώπινο λάθος, το οποίο διορθώθηκε γρήγορα, αποδίδει η ΕΡΤ τη λάθος πληροφόρηση από την ιστοσελίδα της δημόσιας τηλεόρασης αναφορικά με τον αριθμό των συγκεντρωμένων, όπου έκανε λόγο για… «μερικές δεκάδες πολίτες» στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης.

Μάλιστα αναφέρει χαρακτηριστικά «αυτό οφείλεται σε ένα –εμφανές για κάθε καλόπιστο– ανθρώπινο λάθος, το οποίο διορθώθηκε σε λίγα λεπτά».

Η ανακοίνωση της ΕΡΤ

«Η ΕΡΤ κάλυψε χθες και σήμερα ειδησεογραφικά το συλλαλητήριο, με εκτενή ρεπορτάζ που μετάδωσαν όλα τα δελτία και οι ενημερωτικές εκπομπές της, ακριβώς όπως γίνεται παγίως για την κάλυψη κάθε κινητοποίησης», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΕΡΤ αναφορικά με την κάλυψη του συλλαλητηρίου στη Θεσσαλονίκη.

«Ο χρόνος που διατέθηκε από την ΕΡΤ για το συγκεκριμένο θέμα ήταν σαφώς μεγαλύτερος από αυτόν που διέθεσαν τα ιδιωτικά κανάλια. Τα στοιχεία που αποδεικνύουν του λόγου του αληθές έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί και είναι διαθέσιμα σε κάθε ενδιαφερόμενο», συνεχίζει.

Όσον αφορά σε κατηγορίες περί εσφαλμένης πληροφόρησης από την ιστοσελίδα της ΕΡΤ σχετικά με τον αριθμό των συμμετεχόντων στο συλλαλητήριο, στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι «αυτό οφείλεται σε ένα – εμφανές για κάθε καλόπιστο – ανθρώπινο λάθος, το οποίο διορθώθηκε σε λίγα λεπτά.

Το ίδιο δε λάθος έκαναν πολλές επίσημες ιστοσελίδες ιδιωτικών μέσων, χρησιμοποιώντας πληροφορίες από την ίδια πηγή με την ΕΡΤ».

«Παρότι βεβαίως η ΕΡΤ το διόρθωσε πρώτη, συγκεκριμένοι κύκλοι επιλέγουν για μια ακόμα φορά τη στοχοποίηση μόνο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης», καταλήγει.

Πυρά της ΠΟΣΠΕΡΤ κατά ΝΔ

«Η γνωστή ΝΔ, μέσα στην αντιπολιτευτική της απελπισία και την πολιτική της ανεπάρκεια, ξιφούλκησε πάλι εναντίον της ΕΡΤ για ένα ανθρώπινο λάθος και μια παράλειψη που προερχόταν από το ΑΠΕ και αναπαρήχθη από τηλεοπτικούς σταθμούς και σάιτ μεταξύ των οποίων και η ΕΡΤ» αναφέρει σε ανακοίνωσή της το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΣΠΕΡΤ.

Επισημαίνει πως «η ηγεσία της ΝΔ όπως κάνει σε καθημερινή βάση, επιτίθεται χυδαία και για ασήμαντους λόγους στην ΕΡΤ και στους εργαζόμενούς της, κάνοντας την τρίχα τριχιά, προσπαθώντας να απαξιώσει την εγκυρότητα και την αξιοπιστία της, χωρίς όμως αποτέλεσμα». Και προσθέτει: «Οι θιασώτες του «μαύρου» δεν μπορούν να χωνέψουν την επαναλειτουργία της ΕΡΤ και ελλείψει πολιτικού λόγου και προγράμματος επιδίδονται σε έναν πόλεμο μηδενισμού και συκοφαντίας».

Στη συνέχεια, η ΠΟΣΠΕΡΤ σημειώνει πως «όσο για τους συναδέλφους μας που στοχοποιούνται από ακροδεξιά και φασιστικά στοιχεία, δηλώνουμε ότι αποτελεί τίτλο τιμής», όπως τίτλος τιμής, συμπληρώνει, είναι για όλους τους εργαζόμενους της ΕΡΤ «η αποδεδειγμένα αταλάντευτη και αγωνιστική στάση μας απέναντι στον φασισμό, στην μισαλλοδοξία και τον διχασμό».

«Είμαστε δίπλα και μαζί τους και όλοι μαζί… Συνεχίζουμε» διαμηνύει καταληκτικά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Προσωπικού Εργαζομένων Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης.

ΝΔ για ΕΡΤ: Αντί του συλλαλητηρίου έπαιζε το «Κυριακή στο χωριό»

Η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, ευρωβουλευτής, Μαρία Σπυράκη, επικοινώνησε σήμερα με τον πρόεδρο της ΕΡΤ, Χρήστο Λεοντή, και τον εντεταλμένο σύμβουλο, υπεύθυνο του τομέα ειδήσεων, Βασίλη Ταλαμάγκα, στους οποίους εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια της Νέας Δημοκρατίας για την ελλιπέστατη κάλυψη του χθεσινού συλλαλητηρίου.

Στην επικοινωνία που είχαν, η κυρία Σπυράκη επισήμανε την ολιγωρία της δημόσιας τηλεόρασης και ανέφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής ότι την ώρα της συγκέντρωσης η ΕΡΤ3 προέβαλλε την εκπομπή «Κυριακή στο χωριό».

ANEΛ εναντίον ΕΡΤ και ΜΜΕ για την κάλυψη του συλλαλητηρίου

«Μεγαλειώδες» χαρακτήρισε το συλλαλητήριο για την ονομασία της ΠΓΔΜ η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Μανταλένα Παπαδοπούλου. Με αυτόν τον τρόπο αποδεικνύεται ακόμα μια φορά πως υπάρχει σαφής διάσταση απόψεων για το θέμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η κ. Παπαδοπούλου μιλώντας στην ΕΡΤ, χαρακτήρισε το συλλαλητήριο «μεγαλειώδες, με μαζικότητα που έχουμε να δούμε χρόνια και απέδειξε ότι το ένστικτο του Έλληνα παραμένει ζωντανό».

«Δεν μπορεί να υπάρξει σύγκριση με το 1992, διότι είναι άλλες εποχές και ο κόσμος δεν συγκεντρώνεται τα τελευταία χρόνια. Είναι ντροπή ότι κάποιοι επιχείρησαν να υποβαθμίσουν το γεγονός ή να του προσδώσουν άλλο χαρακτήρα. Ο κ. Μητσοτάκης το είδε σαν εκδήλωση ενάντια στην κυβέρνηση, παραφράζοντας κατά το δοκούν το αίτημα των πολιτών. Ο κ. Μητσοτάκης αρνείται να απαντήσει εάν αποδέχεται τον όρο «Μακεδονία» για τα Σκόπια. Δεν καταλαβαίνω τι φοβάται και δεν απαντά. Επιλέγει να ετεροκαθορίζεται και δεν ξεκαθαρίζει εάν αποδέχεται τον όρο «Μακεδονία» για τα Σκόπια» επεσήμανε.

Όπως υπογράμμισε η ίδια, σε κάθε συλλαλητήριο οι κεντρικοί ομιλητές έχουν το δικαίωμα να πουν αυτά τα οποία θεωρούν σωστά, ενώ ανέφερε ότι ο κόσμος που πήρε μέρος είναι ακομμάτιστος και ο πατριωτισμός δεν σχετίζεται απαραίτητα με ιδεολογικές διαφορές, ούτε μπορεί τον πατριωτισμό «να τον καπηλεύονται από την ακροδεξιά».

«Οι ομιλίες ήταν πολλές και δεν σημαίνει ότι είμαστε υποχρεωμένοι να συμφωνούμε απόλυτα με οτιδήποτε ακούγεται. Με κάποια τα οποία λέγονται μπορεί κανείς να συμφωνήσει και με κάποια να διαφωνήσει» σημείωσε η εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ.

«Θα έπρεπε τα ΜΜΕ να επιτελέσουν το έργο τους όπως αναμενόταν και να καλύψουν την είδηση, ασχέτως των απόψεων. Η είδηση πρέπει να προϋπάρχει και στη συνέχεια να ακολουθεί η κριτική. Θεωρώ ότι δεν επιτελέστηκε αυτό το έργο έτσι όπως έπρεπε» κατέληξε η κ. Παπαδοπούλου.

Δ. Καμμένος: Απαράδεκτο ότι η ΕΡΤ δεν πρόβαλε το συλλαλητήριο

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός ότι η κρατική τηλεόραση δεν πρόβαλε το συλλαλητήριο, ενώ τόνισε ότι τώρα θα πρέπει να αλλάξουν κάποια πράγματα σε σχέση με τη στάση της κυβέρνησης.

Το άρθρο Μετά τον σάλο, η ΕΡΤ απαντά: Συγκεκριμένοι κύκλοι, επιλέγουν τη στοχοποίηση εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα