Μελισσανίδης – διαιτητές: Πειθαρχική έρευνα κατά 5 αστυνομικών για το «ντου» στα αποδυτήρια

Μελισσανίδης – διαιτητές: Με καθυστέρηση έξι ημερών από τα συμβάντα στο ΟΑΚΑ, στον αγώνα πρωταθλήματος μεταξύ ΑΕΚ-ΠΑΟΚ, η Ελληνική Αστυνομία ανακοίνωσε ότι έχει διαταχθεί πειθαρχική διαδικασία κατά πέντε αστυνομικών, οι οποίοι φέρονται να μην εμπόδισαν ως όφειλαν την είσοδο ποδοσφαιρικών παραγόντων στα αποδυτήρια των διαιτητών.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι

“από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Βορειοανατολικής Αττικής έχει κινηθεί ήδη η πειθαρχική διαδικασία σε βάρος (5) αστυνομικών (Αστυνομικού Διευθυντή, Αστυνόμου και τριών Αστυφυλάκων), οι οποίοι κλήθηκαν σε απολογία για πλημμελή εκτέλεση των καθηκόντων τους, σε σχέση με περιστατικό εισόδου ατόμων στα αποδυτήρια των διαιτητών της ποδοσφαιρικής συνάντησης Α.Ε.Κ. – Π.Α.Ο.Κ., την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019, στο Ο.Α.Κ.Α”.

Για το θέμα της εισόδου παραγόντων στα αποδυτήρια των διαιτητών, παρουσία αστυνομικών, οι οποίοι δεν αντέδρασαν, έγιναν πολλές αναφορές τις προηγούμενες ημέρες. Υπενθυμίζεται ότι ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ ΑΕΚ Δημήτρης Μελισσανίδης τιμωρήθηκε ήδη από το πειθαρχικό όργανο της Super League με ποινή απαγόρευσης ενός μηνός στους αγωνιστικούς χώρους και χρηματικό πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ ακριβώς για την είσοδο στα αποδυτήρια των διαιτητών του ντέρμπι μεταξύ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, που διεξήχθη στις 29 Σεπτεμβρίου και έληξε ισόπαλο με σκορ 2-2.

Ο Ελβετός διαιτητής ‘καίει’ τους αστυνομικούς

Επιβαρυντική για τη στάση των δύο αξιωματικών και των τριών αστυφυλάκων στο ΟΑΚΑ σαφώς ήταν η αναγραφή των συμβάντων στο φύλλο αγώνα από τον Ελβετό διαιτητή της συνάντησης, ο οποίος έγραψε:

«Με τη λήξη του ημιχρόνου και καθώς κατευθυνόμουν στα αποδυτήρια της διαιτητικής ομάδας μου, έδειξα κίτρινη κάρτα στο δηλωθέντα στο φύλλο αγώνα εκπροσώπου της γηπεδούχου ομάδας ΠΑΕ ΑΕΚ κύριο Δημητριάδη Βασίλειο διότι διαμαρτυρόμενος μου φώναζε «Δώσε και σε μας κανένα φάουλ, τι είναι αυτά που κάνεις;». Καθώς πλησίαζα στα αποδυτήριά μας οι κύριοι Μελισσανίδης Δημήτριος και Παπαδόπουλος Ιωάννης με περίμεναν έξω από αυτά και άρχισαν να μου διαμαρτύρονται έντονα φωνάζοντάς μου “Δώσε και σε εμάς κανένα φάουλ. Τα δίνεις όλα στον ΠΑΟΚ’.

Οι αστυνομικοί καθόντουσαν πίσω κι όχι ανάμεσά μας

Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας αυτής υπήρχαν 3 αστυνομικοί οι οποίοι καθόντουσαν πίσω από αυτούς τους δύο κυρίους και όχι ανάμεσά μας προστατεύοντάς μας. Μετά από αυτό μπήκαμε στα αποδυτήρια και οι δύο αναφερθέντες με ονοματεπώνυμο κύριοι μας ακολούθησαν και μπήκαν στα αποδυτήρια και συνέχισαν να διαμαρτύρονται. Κανείς από τους αστυνομικούς δεν προσπάθησε να τους σταματήσει να εισέλθουν. Αφού μπήκα στα αποδυτήρια έκατσα στον καναπέ και οι 2 κύριοι στεκόντουσαν από πάνω μου και συνέχισαν να διαμαρτύρονται έντονα.

Ο 4ος διαιτητής προσπάθησε να με προστατεύσει

Κατά τη διάρκεια αυτού του γεγονότος ο 4ος διαιτητής προσπάθησε να μπει ανάμεσά μας για να με προστατεύσει και η προσπάθειά του διήρκησε παραπάνω από 1 λεπτό. Κανένας αστυνομικός δεν προσπάθησε να μπει για να μας βοηθήσει”.

Keywords
Τυχαία Θέματα