Με καλάσνικοφ σε γάμο: 32χρονος συνελήφθη με ολόκληρο οπλοστάσιο

Με καλάσνικοφ σε γάμο: Πήγε στο γαμήλιο γλέντι, αρματωμένος με υποπολυβόλο και καλάσνικοφ! Εκεί, σε περιοχή της Χερσονήσου, στο Ηράκλειο της Κρήτης, πάνω στο… τσακίρ κέφι, άρχισε να πυροβολεί ακατάπαυστα.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ενημερώθηκε η Αστυνομία και αστυνομικοί του τοπικού Τμήματος σε συνεργασία  με αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου, συνέλαβαν

έναν 32χρονο και σε βάρος του σχημάτισαν δικογραφία  για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων. Κατά τη διάρκεια κοινωνικής εκδήλωσης, αναφέρει η Αστυνομία, ερρίφθησαν άσκοποι πυροβολισμοί. Από αστυνομικούς των ανωτέρω Υπηρεσιών πραγματοποιήθηκε  επιχείρηση, κατά την διάρκεια της οποίας εντοπίστηκε ο 32χρονος κατά τον χρόνο που είχε προβεί στην ρίψη άσκοπων πυροβολισμών.

Άμεσα ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη. Ακολούθησε έλεγχος στον 32χρονο και σε Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο ίδιος, κατά την διάρκεια του οποίου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Πολεμικό τυφέκιο (kalashnikov), υποπολυβόλο, τρεις γεμιστήρες πολεμικών τυφεκίων, ογδόντα τρεις κάλυκες, φυσίγγια και μεταλλικά ελάσματα. Ο βαρύς οπλισμός κατασχέθηκε και όπως ορίζει ο Νόμος μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια για να διαπιστωθεί αν με τα ίδια ώρα έχουν ριχτεί σε άλλο σημείο πυροβολισμοί.

Χειροπέδες σε 75χρονο

Η Αστυνομία στην Κρήτη, ωστόσο, προχώρησε και σε δεύτερη σύλληψη, ενός 75χρονου αυτή τη φορά με την ίδια κατηγορία. Σε γλέντι, που είχε διοργανωθεί σε οικία στην περιοχή του  Δήμου Αρχανών- Αστερουσίων, από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος,  σε συνεργασία με το Τμήμα  Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσσαράς, συνελήφθη ο 75χρονος για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων. Από αστυνομικούς, προστίθεται, διενεργήθηκε έρευνα στην οικία του 75χρονου καθώς και στον περιβάλλοντα χώρο αυτής, κατά τη διάρκεια της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 200 φυσίγγια και 29 κάλυκες.

Παρόμοιες ενέργειες με μπαλωθιές, που συνηθίζονται από κάποιους στην Κρήτη, έχουν κοστίσει στο παρελθόν τη ζωή η και τον βαρύ τραυματισμό ανθρώπων που μετείχαν σε κοινωνικές εκδηλώσεις χαράς, γάμους, βαπτίσεις και άλλες.

Keywords
Τυχαία Θέματα