Μαθήτρια Γυμνασίου παρέδωσε πορτοφόλι με «θησαυρό» και μαθήματα ήθους και εντιμότητας

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Δεν μπήκε ποτέ σε δίλημμα.

Κατάλαβε ότι το πορτοφόλι που βρήκε πεσμένο σε ένα δρόμο των Σερρών περιείχε χρήματα και μάλιστα πολλά. Δεν τα μέτρησε. Πληροφορήθηκε πόσα ήταν-3.380 ευρώ- από τον αστυνομικό διευθυντή Σερρών, στον οποίο, μαζί με τη μητέρα της, το παρέδωσε…

Είναι ένα κορίτσι, μαθήτρια της Α τάξης του Γυμνασίου με πατέρα δημόσιο υπάλληλο, που έκανε τους πάντες στις Σέρρες να υποκλιθούν στην εντιμότητα και ακεραιότητα του χαρακτήρα της. Ο ανώτατος αξιωματικός μάλιστα, οργάνωσε ειδική τελετή για τη μαθήτρια και τη μητέρα της, προκειμένου να προβάλει όπως είπε το σύμβολο της εντιμότητας.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

«Το πορτοφόλι το βρήκα λίγο πιο κάτω από το 3ο Δημοτικό Σχολείο», είπε η 13χρονη μαθήτρια Κωνσταντίνα Κακάτση, ενώπιον του αστυνομικού διευθυντή Αθανάσιου Ματσαρώκου και άλλων αστυνομικών.

«Σκέφτηκα», συνέχισε «ότι πρέπει να το πάμε στην αστυνομία γιατί δεν ήταν σωστό να το αφήσουμε εκεί πέρα.

Κάποιος άλλος, μπορεί να κρατούσε τα χρήματα και να τα κρατούσε για τον εαυτό του και δεν θα ήταν σωστό, γιατί ο άλλος τα έβγαλε με κόπο και δουλειά.. Κατάλαβα πως τα χρήματα ήταν πολλά γιατί ήταν πολύ φουσκωμένο».

Δεν σταματούν εδώ όμως οι εκπλήξεις-δεδομένης της εποχής που ζούμε- που επιφύλασσε η Κωνσταντίνα στους πάντες.

Το κορίτσι, αρνήθηκε να κρατήσει τα 3.300 ευρώ, που θα δικαιούνταν εκ του Νόμου, αν δεν βρισκόταν ο κάτοχός των χρημάτων!

«Μου το είπαν οι αστυνομικοί, αλλά δεν δέχθηκα καν το ενδεχόμενο γιατί δεν ήταν δικά μου. Αν δεν βρισκόταν, θα τα δίναμε σε οικογένειες που έχουν ανάγκη»!

Ο κάτοχος του πορτοφολιού ήταν τελικά επιχειρηματίας της πόλης, ο οποίος επικοινώνησε και ευχαρίστησε τη μαθήτρια και την οικογένεια της.

Το άρθρο Μαθήτρια Γυμνασίου παρέδωσε πορτοφόλι με «θησαυρό» και μαθήματα ήθους και εντιμότητας εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα