«Λύγισε» η Μισέλ Ομπάμα- Το συγκινητικό «αντίο» της στον Λευκό Οίκο (pic- vid)

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Με έναν κόμπο στο λαιμό και τη φωνή να τρέμει, η Μισέλ Ομπάμα που αγαπήθηκε πολύ από τον αμερικάνικο λαό, αποχαιρέτησε σήμερα, κατά την διάρκεια της τελευταίας ομιλίας από τον Λευκό Οίκο, με τη «φορεσιά» της Πρώτης Κυρίας την χώρα που «οδήγησε» ο σύζυγος της για οκτώ συνεχόμενα χρόνια.

Η Μισέλ, φορώντας ένα σεμνό και σικ φόρεμα σε απόχρωση του κόκκινου, τόνισε τη διαφορετικότητα της Αμερικής και προέτρεψε τους νέους να είναι θαρραλέοι και να κοιτάζουν κατάματα το μέλλον, χωρίς φόβους.

«Προς όλους τους νέους που ακούνε, να γνωρίζετε

ότι αυτή η χώρα σας ανήκει, σε όλους εσάς, όποια κι αν είναι η καταγωγή της ή η διαδρομή σας», είπε η σύζυγος του απερχόμενου προέδρου της Αμερικής, πετώντας «καρφί» στον Ντόναλντ Τραμπ, που σε δύο βδομάδες θα αναλάβει επίσημα την προεδρία της χώρας.

Άλλωστε, η Μισέλ ήταν ιδιαιτέρως σκληρή με τον νέο πρόεδρο και είχε εξαπολύσει αυστηρές κριτικές κατά τη διάρκεια του προεκλογικού του αγώνα, στις θέσεις που είχε.

«Εάν εσείς ή οι γονείς σας είστε μετανάστες, να γνωρίζετε ότι είστε μέρος μιας παράδοσης για την οποία η Αμερική είναι υπερήφανη. Να γνωρίζετε επίσης ότι η θρησκευτική διαφορετικότητα αποτελεί επίσης μια μεγάλη αμερικανική παράδοση» συνέχισε η Μισέλ, χωρίς όμως να αναφέρει ούτε στιγμή το όνομα του Τραμπ.

«Η θαυμάσια διαφορετικότητά μας μάς έκανε αυτό που είμαστε» τόνισε η ίδια με σπασμένη από τη συγκίνηση φωνή. «Με ακούτε; Μην φοβάστε, να είστε αποφασισμένοι, να δίνεστε ολοκληρωτικά» συνέχισε η Μισέλ , τονίζοντας πως τίποτα δεν είναι δεδομένο: «Πρέπει να παραμείνετε προσηλωμένοι στον ρόλο σας και να προστατεύετε αυτές τις ελευθερίες».

Δείτε απόσπασμα από την ομιλία της:

Το άρθρο «Λύγισε» η Μισέλ Ομπάμα- Το συγκινητικό «αντίο» της στον Λευκό Οίκο (pic- vid) εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα