Λοβέρδος: Δεν κατατέθηκαν στα πρακτικά τα απόρρητα έγγραφα

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Διευκρινίσεις από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέα Λοβέρδο, μετά τις απειλές από το υπουργείο Εξωτερικών και τον Πρόεδρο της Βουλής για το γεγονός ότι, κατέθεσε διαβαθμισμένα έγγραφα στη Βουλή για την υπόθεση πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία.

Ο κ. Λοβέρδος, μιλώντας στον ΑΝΤ1,

δήλωσε ότι δεν κατέθεσε στα πρακτικά τα απόρρητα έγγραφα, όπου θα υπήρχε κίνδυνος παράνομης δημοσίευσης, αλλά στο προεδρείο της Βουλής για να διαφυλαχτούν, με την καθιερωμένη πρακτική που επιτρέπει σε βουλευτές να έχουν πρόσβαση σε απόρρητα αρχεία υπό την επιτήρηση υπαλλήλου της Βουλής.

Κατηγόρησε μάλιστα τον ΥΠΕΞ Νίκο Κοτζιά και τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση ότι παίζουν το χαρτί των διαβαθμισμένων εγγράφων και κάνουν λόγο για ποινές κάθειρξης σε μία προσπάθεια να συγκαλύψουν «τα ψεύδη, τις αστοχίες και τις πομπές» της κυβέρνησης όσον αφορά την εμπλοκή του μεσάζοντα για την πώληση στρατιωτικού υλικού.

«Αλλού οι πονηριές, οι άνθρωποι αυτοί με τη δημοκρατία δεν έχουν σχέση», είπε ο κ. Λοβέρδος, προσθέτοντας ότι το κύριο ερώτημα είναι ο ρόλος του μεσάζοντα Παπαδόπουλου στις διαπραγματεύσεις. Επεσήμανε πως με την ανακοίνωση του ΥΠΕΞ δεν απειλείται ο ίδιος αλλά ο δημοσιογράφος που θα αναζητήσει τα έγγραφα για να τα δημοσιοποιήσει.

Μάλιστα ο κ. Λοβέρδος σε συνέντευξη στον Σκάι προανήγγειλε την αποκάλυψη κι άλλων στοιχείων για την υπόθεση, λέγοντας ότι και η ΔΗΣΥ, μετά τη ΝΔ, θα καταθέσει τη δική της επερώτηση τις επόμενες ημέρες, όταν κρίνει ότι πρέπει να δοθεί συνέχεια στο θέμα.

Ο κ. Βούτσης ζήτησε νωρίτερα το σφράγισμα των εγγράφων και τη διαβίβασή τους στο Γενικό Γραμματέα της Κυβέρνησης, λέγοντας ότι προηγήθηκε δική του πρόταση γι’ αυτή την κίνηση η οποία έγινε ομόφωνα δεκτή, ώστε να περιφρουρηθεί θεσμικά ότι δεν πρόκειται να διαρρεύσουν από τη Βουλή. Όπως είπε, έτσι ανατρέπονται οι όποιοι σχεδιασμοί να χρησιμοποιηθεί ο τρόπος που λειτουργεί η Βουλή ως πρόσχημα για να διαρρεύσουν τα συγκεκριμένα έγγραφα.

Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Εξωτερικών προειδοποίησε πως βάσει του Ποινικού Κώδικα όσοι δημοσιεύσουν απόρρητα στοιχεία αντιμετωπίζουν κατηγορίες για κατασκοπεία και τον κίνδυνο 10ετούς κάθειρξης, τονίζοντας ότι η εξωτερική πολιτική και τα εθνικά συμφέροντα της χώρας υπερβαίνουν τις οποίες κομματικές διαμάχες και αντιπαραθέσεις και καλεί την αντιπολίτευσης να συμπεριφερθεί με υπευθυνότητα, σωφροσύνη και νηφαλιότητα».

Ο πρώτος που έσπευσε να ζητήσει τα απόρρητα έγγραφα ήταν ο Άδωνις Γεωργιάδης, καταγγέλλοντας πως δεν του τα παραδίδουν όπως ζήτησε.
Με ανάρτησή του στο twitter ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κατήγγειλε ότι προσπάθησε να δει τα απόρρητα έγγραφα που κατέθεσε ο Ανδρέας Λοβέρδος και οι υπηρεσίες της Βουλής δεν του τα έδωσαν. «Ελπίζω να μην θέλουν να τα κουκουλώσουν» σχολίασε.

Το άρθρο Λοβέρδος: Δεν κατατέθηκαν στα πρακτικά τα απόρρητα έγγραφα εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα